Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Magyaroszágon és Kelet-Európáb...

Magyaroszágon és Kelet-Európában a borzasztó, sivár poszt szovjet környezet miatt ekkora a depressziósok és az öngyilkosok aránya?

Figyelt kérdés

Ugye kelet EU-ban sokkal magasabb a depressziósok aranya, de itthon meg plane.

Én hosszú évek óta az vagyok, az egyik mintapéldánya vagyok a betegségnek, poklon megyek keresztül is akaratlanul is elgondolkodtam hogy milyen szerencsétlenek vagyunk itt kelet Európában.

Kiskorom óta érzem a kietleséget magam körül es mikor kialakult a depresszió, a környezet volt hogy őrjítő hatassal volt rám.

Egy kis faluban nőttem fel, már az is nagyon sivár volt, aztán 13 éves koromtól egy kisvárosban éltem panelban. Azt ugye nem kell leírni…

Sajnos a súlyos depresszió miatt soha nem tudtam önálló lenni, ezért itt kell maradnom a szülői lakásban.

Most jottem rá, hogy egy élénk nagyváros, vagy Amerika, vagy egy jóléti államban mennyire segített volna rajtam a környezet.

Ha a rossz környezet miatt ilyen rossz a genetikai állományunk, az ellen mit lehet tenni?

2022. máj. 20. 06:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"Vezetés? Előbb leszek az űrben minthogy én vezetni tudjak. Nem írom le az összes betegségem, de ha leírnám, megértenéd"

Most nem azért, de az USA legtöbb részén gyakorlatilag létezni nem lehet vezetés nélkül, minden arra van kitalálva, hogy az emberek autóval járnak-kelnek. Kivétel a legnagyobb városok, de ott meg megint csak sok a barátságtalan monszter épület, és hömpölyög a tömeg.

2022. máj. 20. 14:41
 12/22 A kérdező kommentje:

Én csak az atmoszféráról beszéltem. Tetszett, jól éreztem ott magam. Soha nem fogok tudni kiköltözni, ezen nem kell aggódnom.

Azért csak van ott is olyan, aki nem vezet… bar még ebben is előttünk járnak, ott ezen alapul a társadalom hogy mindekinek van autója

A magyar buszozgatasnal meg buszmegállóknál meg aztán rosszabb dolog nincs is. Főleg ha visszajössz az isten hata mögötti kis varosodba…

2022. máj. 20. 14:51
 13/22 anonim ***** válasza:
82%

Ja,sz@r az élet ennyi..

Magyarázni amiről láthatóan fogalmad sincs,keseregni meg nyavajogni mindenen az a biztos és főleg biztonságos! mondta a depresszió

2022. máj. 20. 15:04
 14/22 A kérdező kommentje:

Na ugyan miről nincs fogalmam??

Valóban szar. Ebben egyetértek

2022. máj. 20. 15:27
 15/22 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Én is egy kis faluban nőttem fel, én is laktam nyolc évig panelban.Most megint falun lakok. Napi szinten buszozok az egyik megyeszékelyre. Nem is voltunk, vagyunk gazdagok. Mégsem vagyok depressziós. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ezek -bár hozzájárulhatnak- önmagukban nem okozhatják a depressziódat. Valószínűleg ugyanilyen depressziós lennél, ha egy amerikai nagyvárosban nőttél volna fel.
2022. máj. 20. 18:44
 16/22 A kérdező kommentje:

Én keltem hogy ugyanennyire lennék depressziós

Valóban eleve generációk óta mentális beteg a családom… volt öngyilkosság is(irigylem is, hogy ő már túl van rajta), de az is jött valahonnan.

Rám a környezet is nagyon nagy hatassal van. Rengetegszer kaptam pánikrohamot mikor haza kellett jönnöm.

Valóban én a te helyedben is az lennék. Kicsit más lehet az élet ha Miamiban vár rád a sofőröd és visz mindenhová.

Én hiszem hogy nekem a borzalmas környezet is a bajom, de sajnos itt ragadtam

2022. máj. 21. 08:16
 17/22 A nagy Levin ***** válasza:
100%

"Kicsit más lehet az élet ha Miamiban vár rád a sofőröd és visz mindenhová."

Elég sok színész, zenész, modell stb. is depressziós, akiknek ez megvan.

2022. máj. 21. 08:51
 18/22 A kérdező kommentje:
Jah, meg jó sok aki nem az.
2022. máj. 21. 09:51
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
sofőrös autó helyett szakember, az segíthetne rajtad.
2022. máj. 21. 10:22
 20/22 A kérdező kommentje:
Volt már. Nem csinált velem semmit.
2022. máj. 21. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!