Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Magyaroszágon és Kelet-Európáb...

Magyaroszágon és Kelet-Európában a borzasztó, sivár poszt szovjet környezet miatt ekkora a depressziósok és az öngyilkosok aránya?

Figyelt kérdés

Ugye kelet EU-ban sokkal magasabb a depressziósok aranya, de itthon meg plane.

Én hosszú évek óta az vagyok, az egyik mintapéldánya vagyok a betegségnek, poklon megyek keresztül is akaratlanul is elgondolkodtam hogy milyen szerencsétlenek vagyunk itt kelet Európában.

Kiskorom óta érzem a kietleséget magam körül es mikor kialakult a depresszió, a környezet volt hogy őrjítő hatassal volt rám.

Egy kis faluban nőttem fel, már az is nagyon sivár volt, aztán 13 éves koromtól egy kisvárosban éltem panelban. Azt ugye nem kell leírni…

Sajnos a súlyos depresszió miatt soha nem tudtam önálló lenni, ezért itt kell maradnom a szülői lakásban.

Most jottem rá, hogy egy élénk nagyváros, vagy Amerika, vagy egy jóléti államban mennyire segített volna rajtam a környezet.

Ha a rossz környezet miatt ilyen rossz a genetikai állományunk, az ellen mit lehet tenni?

2022. máj. 20. 06:03
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
67%

Depressziós vagy, ezért sötéten látod a világot és mindent sötétnek tartasz magad körül.

Nyugaton sokkal több a depressziós beteg, sőt az egész rendszerük beteg.

2022. máj. 20. 06:51
 2/22 anonim ***** válasza:
82%

Ugye kelet EU-ban sokkal magasabb a depressziósok aranya, de itthon meg plane.

Bocsi,eddig olvastam

2022. máj. 20. 07:32
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább amiatt, mert egyrészt a kultúránkba mélyen beivódtak a rossz megküzdési mechanizmusok, másrészt a hosszabb távú perspektívák hiánya, főleg bizonyos országrészekben (de sok tekintetben az egész országunkban is) pangás, lemaradás. Önmagában a lepukkadt környezet szerintem nem számít olyan sokat, én is lepukkadt lakótelepeken nőttem fel, de a lényeg, ott voltak a családtagjaim, ott voltak a barátaim, sokkal depisebb lettem volna, ha egy előkelő környéken élek, de tőlük elszakítva.

Egy nyugati kultúrországban valószínűleg több támogatást kapnál ahhoz, hogy megfelelő lelki egészséged legyen és megtaláld a helyed az életben, de pl. minőségi emberi kapcsolatokat ezek az államok sem tudnak utalni neked.

Az USÁ-ról inkább ne is beszéljünk, az fekete bárány a fejlett országok között, ott teljesen az a felfogás, hogy mindent oldj meg magadnak, nem véletlen jut minden hónapra egy bekattant tömegmészárlás.

2022. máj. 20. 11:13
 4/22 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Szerintem azért van ez mert az ország bizonyos részein, és különösen az átlagnál rosszabul keresők között nagyobb mértékben jelen van a depresszió mivel sokkal nehezebbnek élik meg a helyzetüket, és kitörni is nehezebben tudnak mint mondjuk Nyugat-Európa fejlettebb részein, ahol egy ideig megfog a szociális háló, akkor is ha bajba kerülnél.
2022. máj. 20. 11:47
 5/22 A kérdező kommentje:
2, akkor nézz már meg egy statisztikát hogy mely országok vezetik az öngyilkossági listát. Köszike
2022. máj. 20. 13:54
 6/22 anonim válasza:
71%
Azért ekkora az arány mert az emberek szánalmas és gyarló népség , mivel a semmi miatt is képesek egymás torkának ugrani.
2022. máj. 20. 13:54
 7/22 A kérdező kommentje:

Voltam már Amerikában és csak azt éreztem hogy itt akarok maradni…

Ha egy ilyen közegben nőttem volna fel, nem egy 2000 fős kis isten háta mögötti faluban, majd szovjet épületek között, nem lenne bennem ez a brutális kietlenség érzet…

Barátaim valóban sosem voltak, mivel szociális fóbiás vagyok, de a környezet eleve segített volna… Magyarországon egyszerűen minden megyeszékhely, város, falu úgy ahogy van a depresszió maga. A tömegközlekedésről, a várótermekről már nem is beszélve.

2022. máj. 20. 13:58
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy közepes méretű városban már vígan el lehet élni anélkül, hogy bárki is hozzád szólna. Némely városunkban alig van panel, másoknak nagyon szép belvárosa van, mások gyönyörű helyen fekszenek. Nem látom, hogy ha kivétel nélkül minden településünket nyomasztónak találod, akkor mitől lennél boldogabb külföldön. Ha pedig ennyire eleged van a tömegközlekedésből, spórolj össze egy használt autóra, nem olyan hatalmas tétel.
2022. máj. 20. 14:29
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

5# Te most így ebben az állapotodban akárhová mégy,azt fogod idővel észrevenni hogy minden egyébként sz@r.

Lobogtathatod bárkinek a statisztikáidat,sőt el is húzhatsz innen a nagy ámerikába, amíg ilyen feketén-fehéren érzékeled a világodat addig ez lesz.

Depresszió,szocfób..élj huzamosabb ideig mondjuk New Yorkban majd abból tanulsz :)

De szerintem kezeltesd magad mindenekelőtt

2022. máj. 20. 14:31
 10/22 A kérdező kommentje:

Most a saját érzéseimet nem tudod megváltoztatni…

Nincs választási lehetőségem hogy hol éljek, akkor már régen külföldön lennék vagy Pesten. De alig tudom eltartani magam. Ezért maradnom kell itthon

Vezetés? Előbb leszek az űrben minthogy én vezetni tudjak. Nem írom le az összes betegségem, de ha leírnám, megértenéd

2022. máj. 20. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!