A nihilizmus szerintem az önmagunkba vetett hittel egyelnő?
Figyelt kérdés
Szerintem a nihilizmus azt jelenti, hogy az egyén csakis önmagában hisz. Ehhez az kell, hogy felsőbbrendűnek érezze magát, meg egoista legyen. Ezt magamon vettem észre, nihilistának tartom magam. A felsőbbrendűségi tudat azért kell, hogy legyen okunk visszautasítani és áthúzni a bevett normákat és eszméket. Mert nálunk alantasabb lények hogy mondhatnák meg, hogy hogyan éljünk? Szerintem a nihilizmushoz szükséges egy ilyen személyiség.Ezt mind magamon tapasztaltam. Mit gondoltok erről, nihilisták? Szerintetek ez igaz?2021. dec. 9. 19:46
11/13 Mojjo válasza:
Van annak egy diszkrét bája, hogy valaki felsőbbrendűnek képzeli magát, miközben egyszerű fogalmak értelmezése sem megy neki :D
12/13 MDaniel98 válasza:
Ha nihilista vagy, akkor sem önmagadban, sem semmi másban nem hihetsz, úgy szólván "minden mindegy" egy nihilista számára.
13/13 A kérdező kommentje:
Lehetek nihilista így is. A felsőbbrendűségi tudat a lelkemből jön, érzelmi síkon létezik. A nihilizmust pedig gondolkodás útján fogadtam be, és ez szellemi síkon van. A kettő megfér egymás mellett
2021. dec. 10. 13:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!