A nihilizmus szerintem az önmagunkba vetett hittel egyelnő?

Figyelt kérdés
Szerintem a nihilizmus azt jelenti, hogy az egyén csakis önmagában hisz. Ehhez az kell, hogy felsőbbrendűnek érezze magát, meg egoista legyen. Ezt magamon vettem észre, nihilistának tartom magam. A felsőbbrendűségi tudat azért kell, hogy legyen okunk visszautasítani és áthúzni a bevett normákat és eszméket. Mert nálunk alantasabb lények hogy mondhatnák meg, hogy hogyan éljünk? Szerintem a nihilizmushoz szükséges egy ilyen személyiség.Ezt mind magamon tapasztaltam. Mit gondoltok erről, nihilisták? Szerintetek ez igaz?

2021. dec. 9. 19:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nemigaz
2021. dec. 9. 19:55
 2/13 A kérdező kommentje:
De igaz. Minden a megkérdőjelezésből ered. És a nihilizmus pont arról szól, hogy minden nem tőled származó dolgot elutasítasz
2021. dec. 9. 20:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Akkor igaz. De minek kérdezed, ha tudod. Ez itt olyan oldal, ahol kérdéseket tesznek fel és nem kinyilatkoztatnak. Hess nihilista!
2021. dec. 9. 20:03
 4/13 A kérdező kommentje:
És olyan oldal, ahol válaszokat írnak, nem pedig odaköpnek egy nem et és el van intézve
2021. dec. 9. 20:20
 5/13 anonim ***** válasza:
Te kérdezted. Én válaszoltam. Egy nihilista ilyesmin nem problémázik.
2021. dec. 9. 20:21
 6/13 anonim ***** válasza:

Az egoizmussal párosulva ez inkább antiszociális személyiségzavar, a.k.a pszichopátia alapvetően.

Engem pl. ezzel diagnosztizáltak, kb ugyanígy gondolkodok/érzek.

2021. dec. 9. 22:17
 7/13 2*Sü ***** válasza:

> A nihilizmus szerintem az önmagunkba vetett hittel egyelnő?

Nem. Lásd: [link]

> Szerintem a nihilizmus azt jelenti, hogy az egyén csakis önmagában hisz.

Nem, aki nihilista, az önmaga értékében, a létezése értelmében sem hisz.

> A felsőbbrendűségi tudat azért kell, hogy legyen okunk visszautasítani és áthúzni a bevett normákat és eszméket. Mert nálunk alantasabb lények hogy mondhatnák meg, hogy hogyan éljünk?

Ez inkább egoizmus, vagy nárcizmus, esetleg szociopátia, pszichopátia.

2021. dec. 10. 00:11
 8/13 anonim válasza:
nekem az jut eszembe amikor valaki hátradől és szemlélődik, képletesen
2021. dec. 10. 00:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Rosszul használod a kfejezést: a te "nihilizmusod" a leírás alapján nem filozófia, csak a mindenféle társadalmi szabályok elutasítása, csodás önmagadra érvénytelennek tekintése. (Gondolom, azért a természeti törvényeknek azért alá vagy vetve te is.)

Gondold csak meg: a nihilizmus tagadja az alsóbb- és felsőbbrendű minőségek valós létezését. Ha magad felsőbbrendűnek éled meg, nem lehetsz nihilista.

2021. dec. 10. 08:29
 10/13 anonim ***** válasza:
Nézz utána a szociopatának, inkább az vagy.
2021. dec. 10. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!