Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Segítséget kérnék tőletek! A...

Segítséget kérnék tőletek! A párommal azon veszekedtünk hogy ő feltett nekem egy kérdést a kiskutyánkról a kérdés: "emlékszel amikor valamikor reggel vagy este üvöltött a kutya" én erre megkérdeztem hogy "mostanában?

Figyelt kérdés

erre kiakadt hogy milyen hülye vagyok hogy nem értem amit mond

mert ő a ma estére vagy reggelre gondolt

de a valamikor az lehet bármikor

a hét többi napján is.

szerintem úgy lett volna a helyes hogy emlékszel amikor ma reggel vagy este üvöltött a kutya.(kicsit egyértelműbb) szerintetek kinek van igaza?

2021. nov. 18. 17:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"valamikor reggel vagy este"

Kétértelműség:

- valamikor hajdanán, már nem tudom melyik nap, aznap reggel és este,

vagy

- kb. ha jól emlékszem, akkor talán reggel vagy este.

2021. nov. 19. 10:29
 12/17 Phoney ***** válasza:
Ez bizonyos hangsúllyal tényleg azt jelenti, hogy valamikor ma reggel vagy tegnap este, de lehet, hogy bizonyos dialektusokban nem létezik ez a szójárás.
2021. nov. 19. 15:16
 13/17 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy egy szöveg félreérthető vagy sem (egyébként nem félreérthető, hibás). Azonban korrekt ember, ha azt tapasztalja, félreértették/nem értették, akkor pontosít és nem üvölt (mondom, ember. Kit érdekel, hogy férfi-e vagy nő).

Röviden: hisztériás emberrel óvatosan érdemes bánni. Konkrétan, ha azt látjuk, a másik nincs eszénél (előfordul bárkivel), akkor igyekezzünk csitítani a helyzetet. Mert ha nem ezt tesszük, talán másképp, de mi se vagyunk eszünknél. Abból pedig bármi kijöhet. De jó semmiképpen.

2021. nov. 19. 18:55
 14/17 anonim ***** válasza:
Máskor is szokott üvöltözni?
2021. nov. 19. 19:55
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem a párja üvöltött, hanem a kutya. :)

"most haza hozott és elment autókázni úgy vátunk el hogy egy degenerált hülye vagyok"

Ennek semmi köze a nyelvhasználathoz, itt egész más problémák vannak. Valószínűleg előbb-utóbb mindenképp kiakadt volna valamin. Javaslom a kérdést átfogalmazni és feltenni a párkapcsolati problémák kategóriában.

2021. nov. 20. 09:20
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a parja is üvöltött, nem suttogva küldte el a búsba.
2021. nov. 20. 09:53
 17/17 Wadmalac ***** válasza:

Tiszta apám. A fele jön ki a száján annak, amire gondol, aztán be van rágva, hogy a másik, bent maradó felére nem figyelt senki.

A "hangos", folyamatos belső beszédű emberek nem mindig veszik észre, hogy abból, amire gondolnak, néha túl kevés infót közölnek szóban, elvárják, hogy a mögötte lévő GONDOLATOT értse az ember.

Készülj fel, ahogy öregszik, egyre rosszabb lesz.

"Behoztad?"

"Mit?"

"Hát mégis mit, bmeg..."

2021. nov. 22. 10:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!