Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az alábbi linken Pennsylvania...

Az alábbi linken Pennsylvania USA-tagállam központi (állami) levéltára érhető el?

Figyelt kérdés

[link] Momentán azt sem tudom, hogy vannak-e ott az államoknak ilyen levéltáruk vagy több ilyen van-e esetleg?

Kutatást végzek a Monarchiából kivándorolt emigránsok pennsylvaniai publicisztikájáról, de nem tudom hol és hogyan lehet pl. újságok archivált évfolyamait keresni. Ezért próbálom először megtudakolni a levéltáraknál.

tegnapelőtt 20:56
 1/6 anonim válasza:
Įts always sunny.
tegnapelőtt 21:40
 2/6 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Igen, az. Ha lejjebb görgetsz, ott van, hogy "Online kutatás".

Erre irányít:

[link]

Ott lejjebb pedig a "Böngésszen vagy keressen katalógusunkban".

Az erre irányít:

[link]

Vagy a másik menüje a "Böngésszen vagy keressen digitális gyűjteményeink között(új lapon nyílik meg)".

Erre irányít:

[link]

És ott egy gyakoribb lista:

- Légifotók (külső)

- Hangfelvételek

- Születési indexek

- stb

Még itt is nézheted:

[link]

[link]

[link]

Library of Congress (LOC)

[link]

tegnapelőtt 21:42
 3/6 TappancsMancs ***** válasza:
*bocsi a Philadelphiát elnéztem
tegnapelőtt 21:48
 4/6 anonim válasza:
Én is nyugi
tegnapelőtt 21:49
 5/6 TappancsMancs ***** válasza:

Most nézem, hogy újságokat keresel.

Wikipédia : Az online újságok archívumainak listája - wiki

Egyesült Államok / Pennsylvania

[link]

[link]

[link] newspapers/

[link]

Ingyenes történelmi amerikai újságok államonként / Ingyenes történelmi amerikai újságok államonként

[link]

Ide irányít:

- Pennsylvania újságarchívuma

[link]

- Pennsylvania fotók és dokumentumok

[link]

tegnapelőtt 23:13
 6/6 A kérdező kommentje:
#Tappancs Köszönöm, ez nagyon hasznos, amit mondtál. Meg kell azért mondjam amit én keresek elég különleges újság, mert Monarchiából kivándorolt emberek alapították, de nem magyar anyanyelvűek voltak. Ezért is bonyolult a dolog, mert lehetnek elírások, amit már máshol egyébként tapasztaltam, amikor még a Kongresszusi Könyvtárban próbáltam utánajárni.
tegnap 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!