Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Téged zavarnak a helyesírási...

Téged zavarnak a helyesírási hibák?

Figyelt kérdés
Főleg, ha nyilvános helyen látod őket, pl. tévében, sajtóban.
2010. nov. 17. 14:42
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
100%

Igen zavarnak, de ebből csak azt tudom leszűrni, hogy ki milyen tanult ember és milyen művelt. :)

Ha tévében látom, akkor csak csodálkozok rajta, hogy pont a TÉVÉBEN, amit több ezer ember néz.

2010. dec. 1. 19:20
 62/70 anonim válasza:

engem az zavart legjobban amikor valaki leirta a joghurtot ly-vel

de az is nagy volt amikor NYELVTAN tanárunk mesélte hogy halott egy beszélgetést de a lényeg:

nemtudom kölcsönadni a kocsimat mert nem van rajta fék tudom hogy ez nem helyesírási hiba de akkor is...

2010. dec. 16. 15:23
 63/70 anonim ***** válasza:
Engem nem zavar.Az a helyzet, hogy hosszú távon mindig is a helyesírásnak kellett alkalmazkodnia az emberekhez.Persze nem árt,ha vannak szabályok, de azt sem árt tudni,hogy mi hoztuk létre őket:)
2010. dec. 16. 21:34
 64/70 anonim válasza:

,, ha valakinek tele van helyesírási hibákkal a szövege (ez műveletlenséget sugall), és ha nagyon látszik, hogy az illető igénytelen és n"

Attól műveletlen valaki mert rossz a helyesírása?Ez olyan skatulyás gondolkodás.Ismerek embereket akik rossz helyesírók és mégis műveltek.

2011. márc. 24. 19:06
 65/70 anonim válasza:
órális sex és nem orális
2011. márc. 24. 19:07
 66/70 anonim válasza:
Minden esetben tehet róla az illető ha rosszul ír?Be kell magolni a helyesírási szótárt,hogy menjen?Írjatok már megoldást is a problémára ne csak minősítsetek!
2011. márc. 24. 19:09
 67/70 anonim válasza:

,,Igen zavarnak, de ebből csak azt tudom leszűrni, hogy ki milyen tanult ember és milyen művelt"

Ha valakinek rossz a helyesírása akkor az egész ember műveletlen?Nekem magyar tanár mondta,hogy rossz a helyesírásom de nagyon szépen és választékosan beszélek és okos ill.értelmes vagyok.

A tanultságnak semmi köze nincs ehhez.Két diplomával is lehet valaki rossz helyesíró.Sokan elviszik a szakdogájukat átnézetni magyar tanárral mielőtt leadják.

2011. márc. 24. 19:50
 68/70 anonim válasza:

Esztcsy válasza:

,,engem az zavart legjobban amikor valaki leirta a joghurtot ly-vel

de az is nagy volt amikor NYELVTAN tanárunk mesélte hogy halott egy beszélgetést "

Nem halott hanem hallott.Mindig az kritizál aki ejti a hibákat.

2011. márc. 24. 19:56
 69/70 anonim ***** válasza:
engem NAGYON zavar! alig bírom ki, hogy ne kössek bele....
2013. okt. 18. 15:51
 70/70 BringaManó ***** válasza:

én meg nem is bírom ki :-)

----

#3: „Minden grammar nazi-t zavar. Én meg grammar nazi vagyok. Na szerinted?”

Na szerintem nem vagy grammar nazi, mert akkor nem kötőjellel toldalékoltad volna.

;-)

----

#13: „muszály, had nézzem meg, szervíz, szallag, ijen, stb.”

A „stb.” elé itt nem kellett volna vessző. Remélem, azért az érettségin átrángattak-áttuszkoltak a haverok valahogy... ;-)

----

#15: „Egyébként ezek a kedvenceim, amitől szintén rosszul vagyok”

amelyektől

(De még ha pongyolán fogalmazunk, akkor is legalább a számot egyeztessük: amiktől.)

----

#17: „Bagoly mondja verébnek.”

Ha neked, akkor inkább bagolynak, úgy látom... :-)

----

[na, innen nem bírtam tovább olvasni... :-) ugorgyunk a végére]

#65:

Akkor is zavar, "ha nyilvános helyen látod őket, pl. tévében, sajtóban"? (ahogy a kérdező fogalmazott) Vagy akkor tkp. mindegy?... :-)

----

#68 "Nem halott hanem hallott.Mindig az kritizál aki ejti a hibákat."

Bizony, legalábbis sokszor. (Nálad például ebből a rövid sorból két vessző és egy szóköz hiányzik... ;-)

----

És persze #62 Esztcsy. Hát ő is minimum no comment... :-)

Üdv:

a gerendaügyi megbízott

2013. okt. 20. 17:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!