Téged zavarnak a helyesírási hibák?
Igen zavarnak, de ebből csak azt tudom leszűrni, hogy ki milyen tanult ember és milyen művelt. :)
Ha tévében látom, akkor csak csodálkozok rajta, hogy pont a TÉVÉBEN, amit több ezer ember néz.
engem az zavart legjobban amikor valaki leirta a joghurtot ly-vel
de az is nagy volt amikor NYELVTAN tanárunk mesélte hogy halott egy beszélgetést de a lényeg:
nemtudom kölcsönadni a kocsimat mert nem van rajta fék tudom hogy ez nem helyesírási hiba de akkor is...
,, ha valakinek tele van helyesírási hibákkal a szövege (ez műveletlenséget sugall), és ha nagyon látszik, hogy az illető igénytelen és n"
Attól műveletlen valaki mert rossz a helyesírása?Ez olyan skatulyás gondolkodás.Ismerek embereket akik rossz helyesírók és mégis műveltek.
,,Igen zavarnak, de ebből csak azt tudom leszűrni, hogy ki milyen tanult ember és milyen művelt"
Ha valakinek rossz a helyesírása akkor az egész ember műveletlen?Nekem magyar tanár mondta,hogy rossz a helyesírásom de nagyon szépen és választékosan beszélek és okos ill.értelmes vagyok.
A tanultságnak semmi köze nincs ehhez.Két diplomával is lehet valaki rossz helyesíró.Sokan elviszik a szakdogájukat átnézetni magyar tanárral mielőtt leadják.
Esztcsy válasza:
,,engem az zavart legjobban amikor valaki leirta a joghurtot ly-vel
de az is nagy volt amikor NYELVTAN tanárunk mesélte hogy halott egy beszélgetést "
Nem halott hanem hallott.Mindig az kritizál aki ejti a hibákat.
én meg nem is bírom ki :-)
----
#3: „Minden grammar nazi-t zavar. Én meg grammar nazi vagyok. Na szerinted?”
Na szerintem nem vagy grammar nazi, mert akkor nem kötőjellel toldalékoltad volna.
;-)
----
#13: „muszály, had nézzem meg, szervíz, szallag, ijen, stb.”
A „stb.” elé itt nem kellett volna vessző. Remélem, azért az érettségin átrángattak-áttuszkoltak a haverok valahogy... ;-)
----
#15: „Egyébként ezek a kedvenceim, amitől szintén rosszul vagyok”
amelyektől
(De még ha pongyolán fogalmazunk, akkor is legalább a számot egyeztessük: amiktől.)
----
#17: „Bagoly mondja verébnek.”
Ha neked, akkor inkább bagolynak, úgy látom... :-)
----
[na, innen nem bírtam tovább olvasni... :-) ugorgyunk a végére]
#65:
Akkor is zavar, "ha nyilvános helyen látod őket, pl. tévében, sajtóban"? (ahogy a kérdező fogalmazott) Vagy akkor tkp. mindegy?... :-)
----
#68 "Nem halott hanem hallott.Mindig az kritizál aki ejti a hibákat."
Bizony, legalábbis sokszor. (Nálad például ebből a rövid sorból két vessző és egy szóköz hiányzik... ;-)
----
És persze #62 Esztcsy. Hát ő is minimum no comment... :-)
Üdv:
a gerendaügyi megbízott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!