Téged zavarnak a helyesírási hibák?
Bár nő vagy attól független bíztam benn hogy eltudsz igazodni a pontozáson!Nem lehet hogy forditva értelmezzük??
Egy nő a megérzésével néha többre megy mint egy férfi a fenye nagy eszével és racionalitásával!
Örülök hogy visszakaptad a pontjaid!Remélem mostmár így marad!!
Azt azért elmondom hogy jól kiszúrtál velem!!A lepiritásod óta kétszer is elolvasom amit írok,főleg az í miatt.Erre mikor elküldöm a választ és visszaolvasom mindig találok hibát!Vagy ez a szép lassú,de biztos hülyülés jele?
"Van olyan, hogy szavazok egy válaszra, és nem változik utána semmi, nem jelenik meg..."
Szerintem úgy működhet, hogy csak akkor jelenik meg (pontozza a bejegyzés íróját) ha már többen is értékelték.
11:16: Lehet, hogy így működik, és bár nem nagyon, de kerestem a leírást, hogy miként számolják, de nem találtam meg. Még szerencse, hogy ennek ismerete nélkül is boldogan telnek a napjaim. :D
11:06: Bocsánat, hogy kiszúrtam veled, egyébként ismerős a dolog, engem is lepirítottak egyszer, hogy nem ikes ragozásnak megfelelően ragozom az ikes igéket. Utána már nekem is feltűnt, azóta úgy használom, már az tűnik fel, ha más másképp ragoz - ami már nem számít hibának, elfogadott.
Remélem, hogy ez a kiszúrás nem okoz lelki törést. :DD
Nem értem az embereknek mért nem jó a menhelyi kutya?!
Ha van néhány perced nézz be és lapozz a 10-ik oldalra és továbbiakat!Hogy kiakasztottam az ostobáit??Még mindig azon röhögök.Ez csak a szokásos hülyités volt!!
"Nem értem az embereknek mért nem jó a menhelyi kutya?!"
Ezt keresd!!
Roppantul zavar az egyelőre szó tévesztése (választékosan akarják magukat kifejezni, de fogalmuk sincs a szó jelentéséről, ezért lecserélik az egyenlőre szóra, ami pedig értelmetlenné teszi a mondatot, de sebaj). Villámgyorsan gépelek helyesen és ékezetekkel, szerintem is egy minőségi kategória az anyanyelv helyes használatának képessége. Ha hiányzik az í, le lehet gyártani AltGr j-vel. Bosszantanak továbbá a filmek amatőr feliratozásában ejtett brutális helyesírási hibák, hogy át kell javítani az egész szöveget, mielőtt az ember megnézi, mégse akadályozza a gutaütés a szellemi élvezetet. Irtó zavaró továbbá a vesszők értelmetlen használata, olyan helyeken fordul, vagy nem fordul elő, hogy teljesen értelmét veszti egy-egy mondat. Tipikusan teszik a vesszőt a 'pedig' szó után, de minek?! Max. elé, ha már valahova. További népszerű hiba, hogy mikor írják külön az igekötőt. Millió ilyet látok: meg néztem, fel vettem, stb. Vissza az iskolapadba.
Amúgy az tény, hogy az egyik legrongyosabb kézikönyvem a Helyesírási Szótár, s mindig újat tanulok. Nemrég pl. megtudtam, hogy a "végül is", illetve a "most már" külön van. :)
na ez az emi szreintem már nem egészséges szint:Dmármint hogy ennyire zavar:D
kicsit emelkedj felül:D
A pedig után azért tesznek sokan vesszőt, mert a drága word helyesírás-ellenőrzője javítja. Ugyanígy javítja pl. azt is, hogy a mint elég vessző kell, ami szintén nem általános. Sokszor javasolják itt némelyek, hogy írják be a szövegszerkesztőbe, és akkor majd helyes lesz. Elég sok hibát jól javít, de jó néhányat meg képtelen. Nem fogja pl. az egyelőre-egyenlőre "vitát" sem eldönteni, és azt sem, hogy mikor kell egybeírni azt, hogy mindennap, és mikor külön. Nekem ez is gyakran ordít a szemembe hibaként, de én elszórakozom azzal, hogy a leírtaknak megfelelően értelmezem a kijelentést. (Elemzésnek sem rosszak ezek.)
Pl.
Minden nap új varázslat. (Állítmány: varázslat, alany: nap, minőségjelző: új, kijelölő jelző: minden - mindegyik értelmezésben.)
Mindennap új varázslat. (Állítmány hiányzik, alany: varázslat, időhatározó: mindennap.)
De azért nem erről szól az egész napom, mielőtt valaki ezt gondolná. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!