Ez tényleg mind helyesírási hiba Schmitt Pál beszédében?
Pár dolgot nem értek miért hiba, pl.:
- Önöknek
- ránk váró feladatokról
- letették voksukat
A nagybetűs "önözés" nem ide való. Csak személyre szóló levélbe.
"Letenni" a garast szoktuk , a"voksot" pedig leadni.
A "ránk váró feladatokat" én sem értem, hogy mi a hiba.
-személyesnévmást nem írunk nagybetűvel.
-ránk váró feladatokkal ( vessünk számot a ránk váró feladatoKKAL)
- ezt én sem értem, végülis van egy olyan szólás, hogy lette a garast, de a voks is jó
Szerintem...
utolsó vagyok
Bocsi, hát persze :D A garast leteszik, ahogy az első írta.
A voksukat igazából nem értem, miért hibás, de a többi az, bár a helyesírási szabályzat megengedi a megszólítások nagybetűs írását.
Viszont én találtam még egy - nem jelzett - hibát, bár ez gépelési hiba inkább. Hátulról a negyedik bekezdés második mondata kisbetűvel kezdődik.
- Az Önöknek nagybetűvel való írásánál én sem értem a kifogást, mert a helyesírási Szabályzat 149. pontjában leírtak szerint, bár a közneveket, névmásokat általában kisbetűvel írjuk, azonban fokozott tisztelet kifejezésére nagybetű is alkalmazható.
- Számot vetni nem a feladatokról, hanem a feladatokkal szoktunk.
- A voksot nem szokták letenni, hanem csak simán voksolni szoktunk.
Hát ez gáz....
Főleg az, hogy a HImnusz első sorában 3 hiba...
Az önözésen kívül minden hiba felróható, az önözés a necces kategória. Bár szerintem nem azért nagybetűzték, emrt tudták, hgoy így nagyobb tiszteletet mutatnak ki :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!