Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Téged zavarnak a helyesírási...

Téged zavarnak a helyesírási hibák?

Figyelt kérdés
Főleg, ha nyilvános helyen látod őket, pl. tévében, sajtóban.
2010. nov. 17. 14:42
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
had hidjék? :D:D
2010. nov. 17. 17:27
 12/70 bénabéla11 ***** válasza:
100%

"Amit a 15:30-as írt azok zavarnak leginkább, meg persze médiába."

pont előtted irtam:D:D:D:D:D

médiáBAN teeeeeeeeeeeeeee, nézz utána, hogy kell használni:D

nem bunkózásból...csak hamár ez a téma:D

2010. nov. 17. 18:04
 13/70 anonim ***** válasza:
93%
Igen, de én már nem szólok senkinek, csak haverjaimnak, hogy a magyar érettségin minél jobban teljesítsenek, aki meg hülye az meg is érdemli, hogy legalább 30 pontot veszítsen a hülyeségével ("muszály, had nézzem meg, szervíz, szallag, ijen, stb.)
2010. nov. 17. 21:08
 14/70 anonim ***** válasza:
95%

Engem csak a buta hibák zavarnak. :) Azt szeretem, ha meg tudom magyarázni, hogy miért gondolja a leíró, hogy az úgy helyes. Ide tartoznak pl. a jelöletlen mássalhangzó-törvények, de pl. a szallag esete is. Több szóban ugyanis két magánhangzó közötti nyúlással jött létre a hosszú l hang/betű, szóban még most is gyakori, de írásban már nem helyes.

Vagy szeretem a hiperurbanizmust is fülön csípni. Ez meg azt jelenti, hogy pl. van egy nyelvjárás, ahol az ol/öl hangkapcsolatot rendszeresen ó-nak/ő-nek mondják (bót, vót, főd, ződ stb.), de megtanulja a drága, hogy ott ol/öl-t kell írni, viszont túlkombinálja, és olyan szavakban is ezt használja, ahol az ó/ő lenne szabályos, és így pl. olyan keletkezik, hogy szolda (szóda helyett). És így keletkezett a ma már helyes boldog szavunk is, ami eredetileg bódog volt.

Egyébként az értelmetlen, megmagyarázhatatlan hibák zavaróak, de neten kevésbé, mint "nyilvánosabb" helyen. Híradóban kifejezetten irritáló.

2010. nov. 17. 22:07
 15/70 anonim ***** válasza:
100%

Engem is az zavar, amit bénabélát. Vérszemet kapok tőle...

Egyébként ezek a kedvenceim, amitől szintén rosszul vagyok: egyéPként, muszáLY, náLLatok, szaLLag, haDJuk (hagyjuk helyett), hiGYJe-hiDJe (higgye helyett), hejes

2010. nov. 18. 16:11
 16/70 anonim ***** válasza:

*ami

bocs :D

2010. nov. 18. 16:12
 17/70 anonim ***** válasza:
80%

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 15:35 -nak!

Látod engem még az is zavar-az általad leirtakon kivűl- ha valaki nem irmeri a nagybetüket és hogy hol kell azokat használi,de az észt bezzeg tudja osztani!!Bagoly mondja verébnek...

2010. nov. 19. 08:47
 18/70 bénabéla11 ***** válasza:
32%

te hogy milyen kötekedő vagy...csak frissitesnek irom le hogy direkt elnezest kertem a hibakert...de hat ez van, mert hozzaszoktam a gyors es ekezetmentes irashoz...nem azt irtam hogy en tokeletes vagyok csak, hogy a szarvashibak zavarnak...sot, csak azt irtam, hogy csak az az egy...

es raadasul tenyleg meg elnezeset is kertem...tenyleg nem ertelek...paraszt...

2010. nov. 19. 10:30
 19/70 anonim ***** válasza:
90%

Igazad van!Paraszt vagyok ,de a helyesirást biztosan nem Tőled fogom tanulni!!Mond meg nekem Kukaliba,hogyha gyenge pontod a helyesirás ,akkor miért pont ott nyitottad szóra a PC-det??

Aki nem tudd szep matyar beszelni annak ide ne petyere!!-----Te Nemparaszt!!

2010. nov. 19. 11:13
 20/70 anonim ***** válasza:
88%

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:30--

Igazad van!!Nem tudom miért várja valaki hogy helyesen irj ha nem tudsz!!Majd megtanulod és akkor Te is fogod tudni addig meg senki nem kényszeriti hogy rádcuppanjon és fikázzon!Csak igy tovább-az út jó,csak rossz az irány!!

2010. nov. 19. 11:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!