Téged zavarnak a helyesírási hibák?
"Amit a 15:30-as írt azok zavarnak leginkább, meg persze médiába."
pont előtted irtam:D:D:D:D:D
médiáBAN teeeeeeeeeeeeeee, nézz utána, hogy kell használni:D
nem bunkózásból...csak hamár ez a téma:D
Engem csak a buta hibák zavarnak. :) Azt szeretem, ha meg tudom magyarázni, hogy miért gondolja a leíró, hogy az úgy helyes. Ide tartoznak pl. a jelöletlen mássalhangzó-törvények, de pl. a szallag esete is. Több szóban ugyanis két magánhangzó közötti nyúlással jött létre a hosszú l hang/betű, szóban még most is gyakori, de írásban már nem helyes.
Vagy szeretem a hiperurbanizmust is fülön csípni. Ez meg azt jelenti, hogy pl. van egy nyelvjárás, ahol az ol/öl hangkapcsolatot rendszeresen ó-nak/ő-nek mondják (bót, vót, főd, ződ stb.), de megtanulja a drága, hogy ott ol/öl-t kell írni, viszont túlkombinálja, és olyan szavakban is ezt használja, ahol az ó/ő lenne szabályos, és így pl. olyan keletkezik, hogy szolda (szóda helyett). És így keletkezett a ma már helyes boldog szavunk is, ami eredetileg bódog volt.
Egyébként az értelmetlen, megmagyarázhatatlan hibák zavaróak, de neten kevésbé, mint "nyilvánosabb" helyen. Híradóban kifejezetten irritáló.
Engem is az zavar, amit bénabélát. Vérszemet kapok tőle...
Egyébként ezek a kedvenceim, amitől szintén rosszul vagyok: egyéPként, muszáLY, náLLatok, szaLLag, haDJuk (hagyjuk helyett), hiGYJe-hiDJe (higgye helyett), hejes
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 15:35 -nak!
Látod engem még az is zavar-az általad leirtakon kivűl- ha valaki nem irmeri a nagybetüket és hogy hol kell azokat használi,de az észt bezzeg tudja osztani!!Bagoly mondja verébnek...
te hogy milyen kötekedő vagy...csak frissitesnek irom le hogy direkt elnezest kertem a hibakert...de hat ez van, mert hozzaszoktam a gyors es ekezetmentes irashoz...nem azt irtam hogy en tokeletes vagyok csak, hogy a szarvashibak zavarnak...sot, csak azt irtam, hogy csak az az egy...
es raadasul tenyleg meg elnezeset is kertem...tenyleg nem ertelek...paraszt...
Igazad van!Paraszt vagyok ,de a helyesirást biztosan nem Tőled fogom tanulni!!Mond meg nekem Kukaliba,hogyha gyenge pontod a helyesirás ,akkor miért pont ott nyitottad szóra a PC-det??
Aki nem tudd szep matyar beszelni annak ide ne petyere!!-----Te Nemparaszt!!
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:30--
Igazad van!!Nem tudom miért várja valaki hogy helyesen irj ha nem tudsz!!Majd megtanulod és akkor Te is fogod tudni addig meg senki nem kényszeriti hogy rádcuppanjon és fikázzon!Csak igy tovább-az út jó,csak rossz az irány!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!