Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Téged zavarnak a helyesírási...

Téged zavarnak a helyesírási hibák?

Figyelt kérdés
Főleg, ha nyilvános helyen látod őket, pl. tévében, sajtóban.
2010. nov. 17. 14:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
91%

ma 18:23

Kimonta hogy nincs?De legalább én igyekszem!Nem tudom mire gondoltál,de biztos igazad van és ezentúl figyuzom a Te hozzászólásaidat hogy tudjak meriteni az általad nyújtott kútfőből

!Azért ha idéznél egy-kettőt a szarvas hibáimból megkönnyitenéd a helyzetem,mert így csak találgatok hogy mivel nem voltál elégedett.

2010. nov. 19. 18:53
 32/70 bénabéla11 ***** válasza:
78%
Na ez már ciki.Mi ez, verseny?Felejtsétek már el a topikot!:D
2010. nov. 19. 19:00
 33/70 anonim ***** válasza:
63%
Haggyad !!Olyan értelmesek,meg inkább egymást b....k mint minket!!
2010. nov. 19. 19:39
 34/70 anonim ***** válasza:
96%

Kedves 34%-os válaszoló!

Ha jól sejtem, nincs hosszú í a billentyűzeteden, mert ha jól láttam, akkor egy helyen sem használtad, így azokat ne vegyük hibának. Ugyanígy az elütéseket sem, mint pl. a 8:47-es válaszodban az irmeri az ismeri helyett vagy ugyanott a használi a használni helyett. És persze azt sem venném hibának, amikor szándékosan írtál rosszul, a 11:13-as válaszodban. Funkciója volt, így „megengedett”.

Ami már viszont picit durva, az az utóbb említett válaszban a „Mond” – ami felszólító módban mondd. Valamint a kisbetű és a nagybetű hosszú ű, ez van a billentyűzeteden, mert a kivűl szóban (8:47) használtad, ahol pont fordítva lennének a hosszúságok: kívül.

És még szóba hozom azt is, amit a későbbiekben sem árt, ha tudsz, hogy a gépelési szabályok szerint az írásjelek a megelőző szóhoz tapadnak, nem pedig az előtte és az utána állóhoz. Tehát, ha írsz egy vesszőt, felkiáltójelet stb., akkor utána szóközt kell ütni. Könnyebben olvasható, kevésbé mosódik össze a szöveg.

Figyelheted a hozzászólásaimat, nem sok hibát fogsz benne találni, de ha találsz, megköszönöm, ha jelzed. Csak az volt számomra kicsit zavaró, hogy más hozzászólásában zavar, hogy nem használ nagybetűket meg az ékezeteket, miközben te az írásjelekkel állsz kicsit hadilábon. Mindenki másban erős, és úgy „lebaglyozni” valakit, hogy ezt visszakaphatnád…

A Kukaliba viszont tetszett, jópofa. :)))

Bocs, kicsit előjött belőlem a tanár néni, de visszaveszek belőle. :)

2010. nov. 19. 22:45
 35/70 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Tanárnéni!Ez övön aluli volt!!Szerinted ha az én szakmámban versenyeznénk akkor ott is Te lennél a jobb??Nemhiszem !!Tisztelettel megköszönöm hogy időt szántál egy pojáca dolgozatának a kijavitására és fölhivtad a figyelmemet a slendriánságomra!!Ha tudom hogy dolgozatot írok akkor tutti jobban figyuzok.

Vissza fogom ezentúl magam,de csak ha azt látom hogy a többiek már lényegesen jobb dogát írnak mint én.A hosszú í nincs kézre mivel béna a bal kisujjam.Gratula az éles szemedhez(az éles nyelvedről már nem is beszélve).

2010. nov. 19. 23:00
 36/70 anonim ***** válasza:
95%

Én nem versenyzek. te kérted, hogy párat említsek meg, ez csak pár volt.

A nyelvemre tett megjegyzésről még nem tudtam eldönteni, hogy bóknak vegyem-e, de gyanítom, hogy inkább ne.

2010. nov. 19. 23:12
 37/70 anonim ***** válasza:
84%

És lemaradt a smiley.

(Meg a második mondat kezdőbetűje picire sikeredett, mea culpa.)

Az a jó, ha a te szakmádban verhetetlen vagy, és nincs jobb nálad. Mások vagyunk, de nem rosszabbak.

2010. nov. 19. 23:14
 38/70 anonim ***** válasza:
88%

A "tanárnéni"jó lenne ha másokat is igy lepiritna akik b...k figyelni a helyesírásukra!Akkor hamar rend lenne itt-vagy hamar oda küldenék ahova nem szeretne visszamenni!Itt hamar megkapja az ember a "szép" jelzőket!!

Te meg mi a f..t pedálozol 34%-os??Szégyelljed már a pofádat!

2010. nov. 19. 23:16
 39/70 anonim ***** válasza:
90%

ma 23:16--törődj a magad dolgával!

Kedves Tanitónéni!Az "éles nyelv"kifejezés nálam bóknak számit!(vagy csak kicsit cinikus-esetleg).

Remélem nem K.M.nevű településen lakik?

2010. nov. 19. 23:22
 40/70 anonim ***** válasza:
95%

Nem, az én településnevem D-vel kezdődik, jó nagy város. :)

Sokszor mondták, hogy felvágták a nyelvem. És tényleg. :)

2010. nov. 19. 23:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!