Hogyan jöttek létre lépésről lépésre millió évek alatt az evolúciós fejlődés szerint a szervrendszerek, s létrejövésük folyamata alatt hogyan biztosították a túlélést?
A testünket alkotó különböző szervek EGYÜTTMŰKÖDÉSE tart minket életben.
Szervrendszer megnevezése:
SZERVEZŐ SZERVRENDSZER
Feladata: minden életműködés irányítása
Részei: - idegrendszer - belső elválasztású mirigyek (endokrin rendszer) - érzékszervek
ANYAGCSERE SZERVRENDSZERE
Feladata: - az anyag és energia forgalom irányítása
Részei: légzés és hangadás szervrendszere (pl.: tüdő) - vér és nyirok érrendszer (tápanyag szállítás ) - emésztőrendszer - kiválasztó rendszer - bőr
MOZGÁS SZERVRENDSZERE
Feladata: - hely és állapot változtatás -
Részei: csontrendszer (mozgás passzív része) -izomrendszer (mozgás aktív része)
SZAPORODÁS SZERVRENDSZERE
Feladata: - utódok létrehozása, fajfenntartás
Részei: - nemi szervek - nemi mirigyek
Talán kezdjük a genetikai vezérléssel, ami a teljes szervrendszerre, minden szervre és annak egymással összefüggő működésére kihat. Hogy került a genetikai kódba mindez, ha eredetileg az sem állt rendelkezésre. Utólag íródott bele, ki vagy mi által? Melyik szervrendszerrel indított az evolúció? Az állítólagos folyamatból vegyük ki a tervező intelligenciát, hagyjuk meg a véletlent és a nem irányított természeti erőket. Hogy rakta ki a KÜLÖNBÖZŐ SZERVEK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK puzzle-ját, amelyben millió és millió kis darabra apró részeit kell összeilleszteni, hogy megkapjuk a mai végeredményt. De közben minden egyes lépésnél garantálni kell a túlélést! A teremtés mérhetetlen tervező intelligenciáját hogyan ellensúlyozta a nem tudás, a nem ismerés és a nem birtoklás tehetetlensége és vaksága?
Kedves Pombe, idézlek.
"Induljunk ki abból, hogy Isten teremtette az első olyan kezdetleges életformákat, DNS-eket, amiket képessé tett egyúttal az evolválásra is."
Ha innen indulunk, akkor sokkal logikusabb azt feltételezni, hogy ő irányítja az egész folyamatot, mint azt, hogy véletlenül keletkezett az emberi inteligencia.
"A kérdés lényege: a reprodukció, mutáció és szelekciónak mi volt az alapanyaga, ami megelőzte a reprodukciót, mutációt és szelekciót?"
Hazudsz. Szervrendszerekről szólt az eredeti kérdés, most meg az egysejtű molekuláris szerveződésénél tartunk. Akkor ez most azt jelenti, hogy az evolúciót le is tudtuk, csak az abiogenezis érdekel?
"A legegyszerűbb élő sejt hátterében is több tízezer kémiai reakció ÖSSZEHANGOLT működése van, ennek összehangolódása előtti állapotnál tartunk."
Vagyis abiogenezis. Az a ma ismert legegyszerűbb sejt, viszont nem a valaha élt legegyszerűbb sejt, amit senki sem sejt, hogy mennyire is volt egyszerű vagy bonyolult, mert nem maradt belőle semmi. Az azonban elég világos, hogy mindenképpen egyszerűbb volt fényévekkel annál, mint amit te tévesen "legegyszerűbbnek" hiszel. Ki tudja, hány millió évnyi evolúción volt már túl az a vacak, mire eljutott addig, hogy egyáltalán úgy nézzen ki, mint a te "legegyszerűbb" sejted?
Egyébként világos a kérdésed, nem kell megmagyaráznod. A végső válasz, amit a tudomány ma adni tud, az az Ősrobbanás, meg a fizika törvényei. Mert hogy valójában ugye soha nem a konkrét szervrendszerek konkrét evolúciójára, meg a sejtbiológiai kémiai hátterére voltál kíváncsi, hanem arra, hogy mikor jutunk el oda, hogy nem tudjuk természeti folyamatokkal megmagyarázni a még eggyel korábbi stádiumot. Hát akkor ne a szervrendszerekre meg a sejtbiológiára kérdezz rá, hanem arra, hogy miért van minden semmi helyett.
@Kérdező(#40): "A kérdés lényege: a reprodukció, mutáció és szelekciónak mi volt az alapanyaga"
A kérdésed nem ez volt, hanem ez:
"Hogyan jöttek létre lépésről lépésre millió évek alatt az evolúciós fejlődés szerint a szervrendszerek, s létrejövésük folyamata alatt hogyan biztosították a túlélést?"
Ha olyan hülye vagy - már bocs -, hogy a saját magad által feltett kérdést sem érted, azt talán ne rajtam kérd számon.
@Kérdező(#40): "... az úszóhártya... ki kérdezte ezt? "
Te kérdezted, hogy miképpen alakul ki a szerv. Az úszóhártya szerv, és a genetikai képlete nem volt benne a kutyában, és az magától íródott bele, ezzel bővült a kutya genetikai állománya. Az úszóhártya megjelent a kutyán úgy, hogy az összehangoltan együttműködik a többi szervvel.
Olvasd el a saját kérdésedet újra: "Hogyan jöttek létre lépésről lépésre millió évek alatt az evolúciós fejlődés szerint a szervrendszerek"
És ennek apropóján még leírtam a szárny kialakulását is.
Te iszol, vagy drogozol, koma? Ha kérdezel valamit, akkor legalább már azt jegyezd meg!
@Kérdező(#40): "A kérdés lényege: a reprodukció, mutáció és szelekciónak mi volt az alapanyaga, ami megelőzte a reprodukciót, mutációt és szelekciót?"
Nem kérdeztél semmi ilyesmit. A sejteknek nincsenek szervei, legfeljebb sejtszervecskéi, de ezek nem a már többsejtű lények szerveinek analógiái. Ha szervekről beszélsz, akkor nem a sejt kialakulásáról beszélsz, hanem a többsejtű lények bizonyos szinten elkülönült, differenciáltan működő egységeiről.
Te ezt kérdezted: "Utólag íródott bele, ki vagy mi által?"
Egy halom szerv képlete utólag íródott bele a DNS-be, és azt is szájbarágósan leírtam neked, hogy ki/mi tette ezt, ahogy az a szárnnyal és az úszóhártyával is történt. Kb. egy óvodás megértette volna a leírásomból.
@Kérdező(#40): "Mert nem a nem mögértés hiányától vagy ateista"
Honnan veszed, hogy ateista vagyok? Na ez az, amiről tényleg nem volt szó. Javaslom, hogy néha tarts szünetet, és olykor tedd vissza a polcra a vodkás üveget.
@Kérdező: " hanem mert a szivödben leledzik egy gonosz ciszta, ami a bonyolult bonyolultságát bagatellizálja, az agyából kinövő őscsökevény alapján."
Nem bagatellizáltam, hanem rámutattam, hogy a természet a szemünk láttára töménytelen mennyiségben csinál olyan bonyolult és gyönyörű dolgokat, amire mi nem vagyunk képesek. Kérdeztem, hogy pl. tudsz olyan kristályt csinálni, amit bemutattam neked a #32-ben? Vagy tud bárki?
Két példát mutattam neked, ahol az evolúció a szemünk láttára egysejtű lényekből összefabrikált többsejtű organizmusokat. Van olyan ember a világban, aki erre képes lenne??? Nem, nincs egy se, mert az egy olyan elképesztően bonyolult építészeti mutatvány, ami minden tudásunkat meghaladja. Az evolúció mindezt kivitelezte egy-két hónap alatt, méghozzá röhögve.
Ha az evolúció nem millió évek alatt, hanem egy-két hónap alatt lepipálja minden tudásunkat, akkor mi a tököt csodálkozol azon, hogy olyan bonyolult dolgokat összehozott, mint egy sejt, és nem millió évek alatt, hanem kb. két milliárd év alatt, ugyanis utána kezdtek csak megjelenni a többsejtű lények.
Mellesleg olyan is történt, hogy teljesen véletlenszerűen összeállítottak semmilyen kóddal nem rendelkező nukleinsavak töménytelen mennyiségét, és olyan környezetben elkezdtek ezek evolválni, ahol az a nukleinsav tudott jobban szaporodni, amelyik egy jellemzően fehérjetermészetű tulajdonságot volt képes felmutatni, vagyis katalitikus hatást, és ezzel gyakorlatilag enzimfunkciót képesekké váltak betölteni. Nem is olyan hosszú idő után az evolúció katalitikus hatást felmutatni képes nukleinsavak rendezett tömegét építette fel. Az evolúció nélkül az ember ilyen nukleinsavat nem lett volna képes készíteni a semmiből. Ebben az esetben az evolúció teljesen a semmiből egy nagyon bonyolult programot "írt bele" a rendezetlen nukleinsavba. A katalitikus hatást felmutatni képes RNS molekulák a ribozim nevet viselik.
És hogy mi történt/történhetett a biológiai evolúció megjelenése előtt, arról itt igen részletesen olvasgathatsz, ahol még Cerevisiae néven jegyeztem a hozzászólásaimat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Ha képes vagy összeszedni magad, és értelmes kérdéseket tudsz majd feltenni ezzel kapcsolatban, akkor segítek.
#41: "Ha innen indulunk, akkor sokkal logikusabb azt feltételezni, hogy ő irányítja az egész folyamatot, mint azt, hogy véletlenül keletkezett az emberi inteligencia."
Tök mindegy, mit tartunk logikusnak, ha egyszer ott vannak a tények. Már három kísérletben mutattam arra példát, hogy a szemünk láttára az evolúció hihetetlenül bonyolult élőlényépítést hajtott végre. Minden létező tudásunkat meghaladó újításokat produkált röhögve parányi idő alatt.
Ráadásul azt is leírtam, hogy már mi magunk hasznosítjuk az evolúció segítségét számos helyen az iparban, a mezőgazdaságban, az orvoslásban...
Neked az nem logikus, hogy Isten hasznosítja az evolúciót, amikor mi is azt tesszük????
Olvasod te egyáltalán itt bármit is, mielőtt válaszolsz???
Leírtam, hogy gyönyörű, általunk nem elkészíthető kristályok alakulnak ki teljesen maga maguktól. Kérdeztem, hogy azt is mindet Isten maga faragja ki? Hegyek keletkeznek, változnak teljesen maga maguktól. Gyönyörű növekvő cseppkövekkel díszített hatalmas összetett barlangok alakulnak ki teljesen maguktól. Tavak, bonyolult rendszere..stbstb..
Mindenhol azt látjuk, hogy minden magától alakul, fejlődik, változik, de neked az a logikus, hogy az élet esetén nem ez történik???
Gondolkozni szoktál, mielőtt leírsz valamit, ha már a vitapartneredtől nem olvasol el semmit?
Számomra az a teljesen logikus - és amit a látható és tapasztalható tények tökéletesen alátámasztanak -, hogy Isten egyszerűen bedurrantotta a világot, amit olyanra tervezett, hogy az magától képes legyen fejlődni és bonyolódni. Még az egyedfejlődésünk is így történik! Te nem tudsz arról, hogy kezdetben csak egy kis megtermékenyült petesejt voltál, és minden közvetlen isteni irányítás nélkül felnőtt emberré váltál?
Basszuskulcs! Minden mérnöknek az a vágyálma, hogy olyan rendszert képes legyen építeni, ami magától képes egyre csodásabb fejlettségű rendszerré alakulni. Képtelenek vagyunk ilyet építeni, még csak nyomokban se sikerül.
Nem az a nagy mérnöki kunszt, hogy valami változásra képtelen cuccot építünk meg, ami állandóan felügyeletet igényel, hanem... mint az előbb.
Ha a természet nem mutatta volna meg nekünk, hogy az evolúció miképpen dolgozik, soha magunktól rá nem jöttünk volna ennek a zseniálisan egyszerű és mégis elképesztően hatékony rendszernek a működtethetőségére.
#41: "hogy véletlenül keletkezett az emberi inteligencia."
És újból leírom. AZ EVOLÚCIÓ NEM VÉLETLENSZERŰEN MŰKÖDIK!!! Fogjátok már fel!
Mint valami drogot, beszeditek a legbutább állításokat az evolúcióról, és utána vég nélkül szajkózzátok.
És az állati intelligencia az neked smafu?
A fenébe! Véletlenül a másik nevemmel léptem be.
Cerevisiae = Pombe
:(
Ozmium42(#42): "Hazudsz. Szervrendszerekről szólt az eredeti kérdés, most meg az egysejtű molekuláris szerveződésénél tartunk."
Ez pontosan így van. Pofátlan módon hazudik a @Kérdező.
Miért van az, hogy a vallásosan elvakultak állandóan habozás nélkül hazudnak, és ferdítenek a tényeken? Nemde hazudni az egyik legnagyobb bűnök egyike a vallás szerint is?
Itt a másik (#41): "Ha innen indulunk, akkor sokkal logikusabb azt feltételezni, hogy ő irányítja az egész folyamatot, mint azt, hogy véletlenül keletkezett az emberi inteligencia."
Direkt ostoba állításokat adnak az evolúciós elv "szájába", hogy azt lejárassák.
Két vallásosan elvakult megjegyzés, és mindegyik hemzseg a hazugságoktól. Gratula.
Döntsd el, hogy hiszel Istenben vagy nem, különben önmagadat járatod le.
Te nem tudod felfogni, hogy Isten lélek és nem láthatod a szemeddel ahogy dolgozik.
A Biblia így írja:
Jn 5,17
Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.
Tehát ha hiszel benne, azt gondolod, hogy ő megteremtett egy porszemet, és abból fejlődött ki az Univerzum, majd teremtett egy sejtet és abból az élőlények, közben alszik jó nagyokat, és mire felébred látja a változásokat? Leírnád, hogy mi erre a bizonyíték, ha már így van?
"Leírtam, hogy gyönyörű, általunk nem elkészíthető kristályok alakulnak ki teljesen maga maguktól. Kérdeztem, hogy azt is mindet Isten maga faragja ki? Hegyek keletkeznek, változnak teljesen maga maguktól. Gyönyörű növekvő cseppkövekkel díszített hatalmas összetett barlangok alakulnak ki teljesen maguktól. Tavak, bonyolult rendszere..stbstb.."
Ha az embereket személyesen ő formálja, és nem úgy ahogy te írod...
(" Te nem tudsz arról, hogy kezdetben csak egy kis megtermékenyült petesejt voltál, és minden közvetlen isteni irányítás nélkül felnőtt emberré váltál?"),
a Biblia szerint:
Jer 1,5
Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijövél, megszenteltelek;
...akkor a hópelyhek vagy a kristályok miért nem lehetnek az ő alkotásai?
Ezek szerint ami programozás által működik ahhoz nem kell programozó?
#47: "Döntsd el, hogy hiszel Istenben vagy nem, különben önmagadat járatod le."
Aha. Teszem azt, meggyanúsítanának azzal, hogy kiraboltad a szomszédodat, pedig mondjuk ártatlan vagy. A bíró ítéletet hoz, és bejelenti, hogy a bűnösségedre nem utal semmiféle tárgyi bizonyíték, de ő erősen hisz benne, hogy te vagy a tettes, ezért két év börtönbüntetésre ítél.
Erre te bizonyára még meg is dicséred, így: - Nagyszerű bíró úr! Azt hittem, hogy nem fog tudni ítéletet hozni, mivel nincsenek elég ismeretei a döntéshez, de én csak gratulálni tudok, hogy nem nevettette ki magát egy engem felmentő ítélettel, mondván, hogy nincs semmi bizonyíték arra, hogy én lennék a bűnös, de arra se, hogy ártatlan vagyok. Az Ön kitartó hite lenyűgözött, pedig én tényleg ártatlan vagyok, de ez most teljesen mellékes... Igazán nagy örömmel vonulok a dutyiba azzal a tudattal, hogy a világból még nem vesztek ki azok, akik tényleg tudnak erősen hinni! - és elsírod magad nagy örömödben...
Most komolyan. Szerintem meg pontosan az az ember nem járatja le magát, és az a tisztességes, aki ki meri mondani, hogy nem tudja, ha nincs elég tény a döntéshez.
#47: "Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom."
Aha. És azt írja, hogy folyamatosan teremtget új élőlényeket, meg csillagokat, meg hegyeket, meg barlangokat, meg...stb? Semmi ilyesmit nem ír. Nem tudsz olvasni? Persze, hogy munkálkodik. Pl. meghallgatja az imákat, ennek-annak ilyen olyan csodákkal segít, sugall, folyamatosan tanít. Esetleg alkalmilag egy-két apróságot tényleg teremt, a sátánnal szemben hadakozik, stbstb... A Biblia az égvilágon semmi olyasmit nem ír, hogy a világteremtés jellegű munkálatokat Isten a kezdetek után is folytatta volna. Sőt! Éppen hogy ilyesmiről nem ír. Ellenkezőleg! Isten a dolgot befejezi, és pihen - legalábbis ebben az ügyben.
Sőt! A Biblia világosan leírja: "Azután monda Isten: Hajtson a föld gyenge füvet, maghozó füvet, gyümölcsfát, amely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint, amelyben legyen néki magva e földön. És úgy lőn."
Nem Ő teremti közvetlenül a füvet és gyümölcsfát, hanem valami olyasmi föld-anyagot hozott létre, amiből a növények maguktól kinőnek. Bizony koma! Nem teremtett készre se füvet, se fát, se gyümölcsöt. Sőt! Még magot se, mert a mag csak a legvégén létrejött gyümölcsben jelenik meg először, és ha nem magból nőttek ki először a növények, akkor kezdetben nem is lehettek olyanok, mint a maiak. Mi ez, ha nem biológiai fejlődés önmagától? Hm? És ilyesmi nem csak a növények esetén történik az 1Mózes1-ben.
Persze az Édenes teremtésben (1Mózes2) tényleg mindent maga hoz létre Isten, csakhogy az 1Mózes1 egy teljesen más teremtés, ahol a teremtési sorrend totálisan eltér az 1Mózes2-től, és az 1Mózes1-ben az egész Földön zajlik a teremtés, ahol tenger is van, és nem pusztán egy kert a helyszín.
És felhívnám a figyelmed még egy apróságra. Mondjuk ha én egy minden alapot nélkülöző mesének tartanám a Bibliát, még lehetek ám istenhívő! Csak éppen nem abban az istenben hinnék, amiben te. Ha hiszed, ha nem, töménytelen mennyiségű ember van a Földön, aki kimosolyogja a Bibliát, és mégsem ateista. Sőt! Jelenleg a mindenféle más istenekben, vagy földöntúli hatalmakban hívő emberek száma nagyobb, mint a keresztény Istenben hívők száma. Ezt sem tudtad? Hm?
Mellesleg te olvastad egyáltalán a Bibliát? Mert elég tudatlannak tűnsz ebben a témakörben is.
Majd később még esetleg...
#47: "Tehát ha hiszel benne, azt gondolod, hogy ő megteremtett egy porszemet, és abból fejlődött ki az Univerzum, majd teremtett egy sejtet és abból az élőlények, közben alszik jó nagyokat, és mire felébred látja a változásokat? Leírnád, hogy mi erre a bizonyíték, ha már így van?"
Semmit se mondtam a hitemről. Belementem néhány gondolatkísérletbe.
A tudományos kutatási eredmények minden ága azt igazolja vissza, hogy az egyszerűből alakul ki a bonyolult. A csillagok kialakulásának minden fázisa látható a térben. A kezdeti gázfelhők, a tömörödő felhők és felhevülni kezdő felhők, csillagmagok és így tovább. Látunk kis, még alakuló barlangot, majd....A fosszíliák, a... gyakorlatilag minden létező tény, ami felderíthető.
Mellesleg tudod cáfolni valamivel, ha azt mondom, hogy Isten végig szunyókálta a világ teremtése utáni időszakot? Nem tudod semmivel, tehát akár igazam is lehet, mint ahogy te sem tudsz igazolni semmit se. Egyébként semmit se állítottam Isten szunyókálásáról. Amúgy komolyan azt hiszed, hogy egy örökkévaló idők óta létező lénynek hosszú időnek tűnik amióta van Föld? Neki az idő nem téma...
"Péter apostol[33] "egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap."
Mi lenne, ha végre olvasnál is valamit a Bibliából?
#47: "Ha az embereket személyesen ő formálja, és nem úgy ahogy te írod..."
Amit látunk az az, hogy senki nem formál semmit, és minél mélyebben ismerjük meg az egyedfejlődés menetét, annál inkább nyilvánvalóbb ez. Netán azt a sok eredendő genetikai betegséget is Isten formálja rengeteg emberbe? Tudod, van olyan, hogy egymásba szeret egy férfi és egy nő, boldogok, és lesz egy olyan gyerekük aki halálos betegséggel születik. Olykor a szülőkben egy-egy genetikailag nem jelentkező hiba, ha a gyermekükben találkozik, akkor az, mint két ártalmatlan vegyület összekeveredve fölrobban. Isten találta ki ezt a pokoli csapdát nekik?
#47: "Jer 1,5 Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek, és mielőtt az anyaméhből kijövél, megszenteltelek;
1. Sajnos, rendelkezésre állnak már számunkra azok az eszközök, amik tökéletesen láthatóvá teszik, hogy nem Isten alkotja meg a magzatot az anyaméhben. Ráadásul ez a lombikbébi esetén még jobban látható. Ennél hülyébb példát keresve se találhattál volna.
2. De értelmezhetjük ezt másképpen is. Ti mondjátok állandóan, hogy Isten ismeri a jövőt. A tudósok is pontosan úgy kísérleteznek az evolúcióval, ahol előre kiszámítható, hogy kb. milyen eredményt fog legyártani az evolválás. Isten az ehhez hasonló evolúciós folyamatokat nyilván még pontosabban látja előre.
Amúgy Isten miatt lesz az egyik ember szebb, mint a másik? Erősebb? Ügyesebb? Okosabb? Egészségesebb? Mert akkor Isten miatt van rondább, gyengébb, ügyetlenebb, és butább, és betegesebb is.
#47: "...akkor a hópelyhek vagy a kristályok miért nem lehetnek az ő alkotásai?"
Ha egyszer azt látjuk, hogy a gyönyörű és szabályos hókristályt semmiféle értelem nem készíti el, hanem magától alakul ki, akkor mégis milyen alapon állítod, hogy azt Isten csinálja? Nem ő csinálja közvetlenül, és kész! Ez a tény.
#47: "Ezek szerint ami programozás által működik ahhoz nem kell programozó?"
Hát ha a szemünk láttára kialakul program programozó nélkül, akkor azt kell mondanunk, hogy program magától is kialakul, de mivel egy programozó is képes programot írni, így összességében azt kell megállapítanunk, hogy program magától is készül, meg programozó által is, mert ez a tény!
És ennek semmi köze Isten létezéséhez, vagy nem létezéséhez.
Cerevisiae nevű felhasználó válasza: @Kérdező(#40): "A kérdés lényege: a reprodukció, mutáció és szelekciónak mi volt az alapanyaga" A kérdésed nem ez volt, hanem ez: "Hogyan jöttek létre lépésről lépésre millió évek alatt az evolúciós fejlődés szerint a szervrendszerek, s létrejövésük folyamata alatt hogyan biztosították a túlélést?"
pombicerviakármi
nem vettöd észre, hogy a sok melléböszélés miatt léptünk vissza az alaphelyzetre, mert amit kérdeztem az magas az evolovon ülőknek. A lépésről lépésre című történetben benne van a mi volt az alapanyaga című hangjegy is. Van rá lövésed?
Ha olyan hülye vagy - már bocs -, hogy a saját magad által feltett kérdést sem érted, - nono, tán komika vagy, tomika!
szájbarágósan leírtam neked, - ne rágd a szádat mört nem tud átevolválódni csőrré, amit a hülefülemüle evótársad mondott, hogy azzá lesz. De nagyon link ez a link:
www.origo.hu/.../20130712-emberi-evolucio-csore-lehet-a-jovo-emberenek.html
Jer 13:23 Elváltoztathatja-e bőrét a szerecsen, és a párduc az ő foltosságát? [Úgy] ti is cselekedhettek jót, akik megszoktátok a gonoszt.
Majd a párduc az ő teremtett foltját, akkor az ember a száját csőrré... de nem működik, csak hogy gonoszul beszélsz!
Honnan veszed, hogy ateista vagyok? Na ez az, amiről tényleg nem volt szó. Javaslom, hogy néha tarts szünetet, és olykor tedd vissza a polcra a vodkás üveget. … Számomra az a teljesen logikus - és amit a látható és tapasztalható tények tökéletesen alátámasztanak -, hogy Isten egyszerűen bedurrantotta a világot, amit olyanra tervezett, hogy az magától képes legyen fejlődni és bonyolódni. …
Gonosz bukott baptista vagy, aki az evolúciót tartja Isten munkamódszerének, de meghazudtolod a Bibliát, mert az evolúció szerint a halál által van az élet, az emberi is, de a Biblia szerint az emberi halált a bűn hozta be /Róm 5:12/, nem az evó találta föl... /Még a Krisztus megváltásának az indokoltságát is tagadod ezzel!/
Isten kiadta a szaporodást az élőlényeknek, amik már millió éve voltak és szaporodtak az evő kifejlődés szerint, netán az Istent is hülyének nézed, hogy nem tudja mit mond és mikor minek?
1Móz 1:21 És teremté Isten a nagy vízi állatokat, és mindazokat a csúszó-mászó állatokat, amelyek nyüzsögnek a vizekben az ő nemük szerint, és mindenféle szárnyas repdesőt az ő neme szerint. És látá Isten, hogy jó.
1Móz 1:22 És megáldá azokat Isten, mondván: Szaporodjatok, és sokasodjatok, és töltsétek be a tenger vizeit; a madár is sokasodjék a földön.
De legfőképpen az ember teremtése:
Máté 19:4 Ő pedig felelvén, monda: Nem olvastátok-e, hogy a teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonnyá teremté őket,
Kezdettől fogva férfi és nő! És nincsen állatból millió évek alatt, meg a többi evolúciós kamu, sátáni kiforgatás.
Ide jössz és lenyomsz egy rakás kiforgatott kamuszöveget, és magadat Krisztus-követőnek tartod, de a szövegeid lelepleznek.
Ezt mondja a hozzád hasonló antikrisztusi tanokat hirdetőkről a Biblia:
2Ján 1:9 Aki félrelép és nem marad meg a Krisztus tudománya mellett, annak egynek sincs Istene. Aki megmarad a Krisztus tudománya mellett, mind az Atya, mind a Fiú az övé.
Róm 16:17 Kérlek pedig titeket atyámfiai, vigyázzatok azokra, akik szakadásokat és botránkozásokat okoznak a tudomány körül, melyet tanultatok; és azoktól hajoljatok el.
2Kor 6:17 Annak okáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
1Kor 5:13 A kívülvalókat pedig majd az Isten ítéli meg. Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül.
Neked semmi közöd se Istenhez, se Isten Fiához, hanem egy átkozott hamis tanító vagy, mert nem az apostolok által közvetített tanítást vallod / Máté 19:4/, hanem Biblián kívüli süketségeket.
Nem vita tárgya az Isten teremtése 1. és az élőlények alkalmazkodó képessége 2., amit a gonosz darwinista evolúciós elmélet kiforgat, és minden élőlényt annak tulajdonít az őssejttől kezdve.
Elbuktál, mert az Istent hazugnak nyilvánítottad – szaporodjatok, mondta Isten a millió éve már szaporodottaknak – na innentől kezdve aki veled szóba áll, az ez ellen vét: tisztátalant ne illessetek!
Gal 1:8 De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is nektek valamit azon kívül, amit nektek hirdettünk, legyen átok.
Gal 1:9 Amint előbb mondottuk, most is ismét mondom: Ha valaki nektek hirdet valamit azon kívül, amit elfogadtatok, átok legyen.
Magadat kereszténynek tituláló, apostoli tanításokat nem követő átkozott vagy. Nem én mondom, hanem Pál mondja. Meg ez is rólad szól:
Máté 12:37 Mert a te beszédeidből ismertetel igaznak, és a te beszédeidből ismertetel hamisnak.
VESSÉTEK KI AZÉRT A GONOSZT MAGATOK KÖZÜL!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!