Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan jöttek létre lépésről...

Hogyan jöttek létre lépésről lépésre millió évek alatt az evolúciós fejlődés szerint a szervrendszerek, s létrejövésük folyamata alatt hogyan biztosították a túlélést?

Figyelt kérdés

A testünket alkotó különböző szervek EGYÜTTMŰKÖDÉSE tart minket életben.

Szervrendszer megnevezése:

SZERVEZŐ SZERVRENDSZER

Feladata: minden életműködés irányítása

Részei: - idegrendszer - belső elválasztású mirigyek (endokrin rendszer) - érzékszervek

ANYAGCSERE SZERVRENDSZERE

Feladata: - az anyag és energia forgalom irányítása

Részei: légzés és hangadás szervrendszere (pl.: tüdő) - vér és nyirok érrendszer (tápanyag szállítás ) - emésztőrendszer - kiválasztó rendszer - bőr

MOZGÁS SZERVRENDSZERE

Feladata: - hely és állapot változtatás -

Részei: csontrendszer (mozgás passzív része) -izomrendszer (mozgás aktív része)

SZAPORODÁS SZERVRENDSZERE

Feladata: - utódok létrehozása, fajfenntartás

Részei: - nemi szervek - nemi mirigyek

Talán kezdjük a genetikai vezérléssel, ami a teljes szervrendszerre, minden szervre és annak egymással összefüggő működésére kihat. Hogy került a genetikai kódba mindez, ha eredetileg az sem állt rendelkezésre. Utólag íródott bele, ki vagy mi által? Melyik szervrendszerrel indított az evolúció? Az állítólagos folyamatból vegyük ki a tervező intelligenciát, hagyjuk meg a véletlent és a nem irányított természeti erőket. Hogy rakta ki a KÜLÖNBÖZŐ SZERVEK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK puzzle-ját, amelyben millió és millió kis darabra apró részeit kell összeilleszteni, hogy megkapjuk a mai végeredményt. De közben minden egyes lépésnél garantálni kell a túlélést! A teremtés mérhetetlen tervező intelligenciáját hogyan ellensúlyozta a nem tudás, a nem ismerés és a nem birtoklás tehetetlensége és vaksága?

2019. febr. 25. 19:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 Pombe ***** válasza:

"Az a baj, birge mókus, hogy én nem vagyok vallásos."

Hahaha!!! :DDDD

Akkor szimplán hülye vagy, vagy UFObiás hívő (ami kb. egy kategória). De inkább egyszerűen egy hazug alak.

2019. márc. 7. 10:43
 32/62 Pombe ***** válasza:
91%

@Kérdező!

Írod: "Hogy rakta ki a KÜLÖNBÖZŐ SZERVEK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK puzzle-ját, amelyben millió és millió kis darabra apró részeit kell összeilleszteni, hogy megkapjuk a mai végeredményt."

Na, és mi rakta össze azt a Teremtőt olyan szervezett egységbe, amitől Ő képessé vált szervezett egységeket teremteni?

Nem gondolod, hogy úgy érvelsz, mintha nem is lennének érveid?

Közlöd, hogy a millió kis izékből álló szervezett dolgokat csak hatalmas tudású és intelligenciájú elme készíthette, de ugyanakkor magától értetődőnek tartod, hogy az ilyen Teremtő csak úgy lehetséges maga-magától.

Szóval önmagától nem alakulhatott ki pl. az ember, de emberteremtő intelligencia igen?

Bocsika, de te érted egyáltalán, hogy mire akarsz kilyukadni? - mert én semennyire se... Elmagyaráznád?

[link]

Ilyen természetes kristályt te tudsz készíteni? Vagy bárki ezen a Földön? Nem kifaragni, hanem ahogy magától így kialakult. Gyönyörű, és rendszerbe van szerveződve, ráadásul ezek is képesek szaporodni és nőni is.

Vagy ezt is egy személyes Teremtő faragta ki a bicskájával? Hogy gondolod ezt?

2019. márc. 7. 11:04
 33/62 Pombe ***** válasza:

@Kérdező!

Ja!... ezt még elfelejtettem neked említeni.

Új szerv keletkezésére, még itt is találhatsz példát. Ahogy erről a 37%-os megjegyző is említést tesz a #27-ben, imigyen:

#27: "Az meg külön vicc, ahogy a saját fakadat szopogatod."

Tehát megtudhattuk, hogy a 37%-os megjegyző egy általam még nem ismert olyan emberi populációhoz tartozik, ahol az egyedek "fakad" nevű szervvel rendelkeznek. Sajnos, sokat nem tudtunk meg a nevezett szerv funkciójáról, ám az már bizonyosnak tűnik, hogy a helyi folklórban viccesnek találtatik, ha azt valaki ott szopogatja.

Sebaj! Idővel mindenre fény derül... :)

2019. márc. 7. 13:27
 34/62 Wadmalac ***** válasza:
100%

Ha van fakad, az is az evolúcióból fakad.

Éljenek a xar szóviccek.

2019. márc. 7. 14:45
 35/62 Pombe ***** válasza:
Ez jóóóó...! :D
2019. márc. 7. 15:09
 36/62 anonim ***** válasza:
A #27-es meg én voltam, privátot akartam neki írni, de valamiért a válasz gombra sikerült kattintanom (elnézést érte, hogy ekkora galibát okoztam vele).
2019. márc. 7. 18:12
 37/62 Pombe ***** válasza:

#36: "A #27-es meg én voltam, privátot akartam neki írni, de valamiért a válasz gombra sikerült kattintanom (elnézést érte, hogy ekkora galibát okoztam vele)."

Spongyát rá, kedves #27-est és #36-ost író topiktársam! :)

Sőt! Mi tartozunk köszönettel azért, hogy apró baklövésed folytán tanúi lehettünk annak a páratlanul lenyűgöző teljesítményednek, midőn kevesebb, mint 8 óra alatt 43%-ot javítottál az elismertségeden.

Nem kevéssé csodálatra méltó az is, hogy a stílusod ily röpke idő alatt kozmikus léptékben változott meg az előnyödre.

Tisztelt Mr. Hyde (vagy Dr. Jekyll?)!

Mindezek alapján, talán nem elhamarkodottan adok hangot abbeli reményemnek se, hogy az oly plasztikusra sikeredett "buta parasztember" besorolásom esetleg átgondolásra-, és így kedvezőbb elbírálásra kerülhet? Isten ments, hogy tolakodónak tűnjek, de már az egyik jelző elhagyása is mély hálára kötelezne...

Most komolyan! Mi va'???

Te vagy a 37%-os is? :D

2019. márc. 8. 00:38
 38/62 anonim ***** válasza:
Nem, bocsi, nem a #27-es, hanem a #25-ös, mea culpa...
2019. márc. 8. 08:16
 39/62 Pombe ***** válasza:
Ja... vagy úgy! O.K. :)
2019. márc. 8. 11:29
 40/62 A kérdező kommentje:

„Kéretik megtanulni, hogy az evolúció folyamatának működéséhez három dolog szükséges: reprodukció, mutáció, szelekció. Ha ez a három megvan, akkor ott biztosan működik az evolúció, ha ezek közül bármelyik is hiányzik, ott nincs evolúció.”

A kérdés lényege: a reprodukció, mutáció és szelekciónak mi volt az alapanyaga, ami megelőzte a reprodukciót, mutációt és szelekciót? A legegyszerűbb élő sejt hátterében is több tízezer kémiai reakció ÖSSZEHANGOLT működése van, ennek összehangolódása előtti állapotnál tartunk. Ami először reprodukálódott, aztán mutálódott és szelektálódott, az honnan van? ... az úszóhártya... ki kérdezte ezt? Azt sem kérdeztem, hogy a lófarok mitől imbolyog a sötétben?!

Ha a kérdést nem értöd, attól még az ördög eljön értöd! Mert nem a nem mögértés hiányától vagy ateista, hanem mert a szivödben leledzik egy gonosz ciszta, ami a bonyolult bonyolultságát bagatellizálja, az agyából kinövő őscsökevény alapján.

2019. márc. 9. 13:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!