Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha megmarad a jelen civilizáci...

Ha megmarad a jelen civilizáció és tovább robotosodunk, hogy fogjuk kivédeni, hogy ne Wall-E filmbeli-szerűek legyünk?

Figyelt kérdés

Már nyilván nem testileg, testalkatilag.

De hogy egész nap üljünk egy fotelban és még az ennivalót is robotok hozzák oda, amik hangvezérlésűek?

2018. márc. 28. 20:21
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 A kérdező kommentje:

Nekem meg ha életben hagynak is, nem tetszik a 80 nettó csak azért, mert átlagosak a képességeim és ugyan teszek magamért, de nem vagyok hajlandó erőn felül teperni.

Vagy hagyjanak lenézetten sütni, főzni, kertet gondozni, de ok, hogy ezért nem jár cserében semmi, elfogadom, DE akkor hagyjanak dolgozni. Nem vért izzadni, dolgozni.

Lehet nem akarok élni amúgy az általatok vizionált csodavilágban. Sőt biztos nem akarok. :D

De úgyse úgy következik be, az emberi jellem olyan, amilyen.

2018. ápr. 5. 12:33
 62/68 A kérdező kommentje:

Egyébként nekem az a jó, ha Excelezhetek a nettó 80 kb duplájáért. Nekem ez az érdekem.

Nektek meg mindegy.

Akkor meg miről beszélünk???

Inkább kutassák a kutatók a rák ellenszerét, autoimmun ellenszerét, ne kelljen sportolni, helyette lehessen aludni, regényt olvasni - ezek hasznosak és nem vesznek el munkahelyeket

2018. ápr. 5. 12:40
 63/68 anonim ***** válasza:
36%

...de fogd fel már, ha nincs szükség arra amit csinálsz, akkor nem fog érte senki pénzt adni.

Ha te csinálnál egy vállalkozást, ami így is elég lécen mozog...sőt pl a startup cégek 5-10%-a éli túl (rosszabb a tüdőrák túlélési esélyénél!). Tehát nehéz vállalkozni, főleg új ötleteknél. Igen csak be kell osztani azt az 1-10-100 milliós befektetést.

Ha te vállalkoznál, és az életbenmaradásért küzd a céged, felvennél egy Excel munkást csak azért hogy kifizethess neki 160 ezer Ft-ot, jótéteményből? Mikor a munkájára nincs szükség, mert egy adatbázis fejlesztö és programozó 10 sorból megoldja a feladatot.

Csak jótéteményből adjunk munkát?

Kedvencem amikor bizonyos csoportok lázongva tüntetnek: "Munkát, kenyeret, munkát, kenyeret!"

Ez az ami félelmetes. Megkérdezem, mit tudnak? Mi az amire szükség van tudásban?

2018. ápr. 5. 13:13
 64/68 A kérdező kommentje:

Egyébként ha kb 80 ezerért, tehát éhbérért tartanának el minket, nem tudnánk venni semmit kb alapkaján kívül, tehát nem mozgatnánk a gazdaságot. De stresszesen, depressziósan ülnénk a nagyvárosi lakásainkban a bp-i lakótelepeken és unatkoznánk.

Ennél lehet előrébb van a gazdaság ha Dunába ölnek minket.

Egyelőre szükség van az Excelezésemre, ezért is adok hálát az Égnek.

Nem kell átlagon felüli képesség egyelőre az emberi élethez, itt, most, Európában.

Ha valami még jó ezen a világon, akkor az ez.

2018. ápr. 5. 13:25
 65/68 A kérdező kommentje:

Fel sem fogom 76%, hogy szerinted pl nekem miért lenne jobb, amikor majd a robotosodás miatt nem lenne munkám.

Igen, tegyük fel a kegyelempénz 80 ezer Ft, ezzel jól lehet számolni.

Szerinted ebből veszek magamnak és fenntartok egy vidéki házat, hogy örök életemre megszabadulhassak a fővárostól majd ott meg is élek olyan színvonalon, hogy kirándulgassak??

Valami ilyesmi jön le az írásaidból, hogy szerinted a robotosodással a vágyott életem jön el és ilyesmi......

Vagy ott előveszem az egyik elfoglaltságot, amit heti 2 órában még szívesen űzök, de többen nem. És hatalmas teperés árán (tehát napi 18 óra teperés, mert tudod létezik olyan, hogy adottság, kézügyesség stb ami nem mindenkinek van) TALÁN elő tudok állítani valamit, ami másnak is kell és eladom.... Biztos a másik 80 ezres kegyelempénzen élőnek.

Szóval sántít ez....

Tényleg nem akarom megélni, hogy automata vezeti legalább a vonatot, villamost, csak automata kassza van és nem léteznek az irodai adminisztrátor állások.

2018. ápr. 6. 05:39
 66/68 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy jobb bárkinek is?

Ez van, ezt kell szeretni.

Örüljenek az emberek, ha bevezetik a kiterjesztett szociális támogatást és nem halnal éhen, tudnak fűteni és lesz pénz gyógyszerre.

Visszafelé nem fog fejlődni a technológia senki kedvéért. Ha az a munkafolyamat kiváltható sokkal hatékonyabban, akkor KI FOGJÁK váltani. Ez nem kívánságnűsor.

5 éven belül már hatalmas változások lesznek, erre számíts. Hatalmas fejlődésen ment keresztül a gépi tanulás pár év alatt, ez pedig előrevetíti az intelligens gépeket.

Pont a vonatot fogja hamarosan gép vezetni, ahogy a Metrot is. Remélhetőleg a kamionokat is 5-10 éven belül önvezető konvojok látják el.

Azt se bánnám, ha a nagymértékben emelkedne az önvezető autók száma.

Boltoknál is elfogadott lehet, hogy minimális pénztáros lesz.

Tehát összegezve:

Ez nem jó mindenkinek, ez tény... de visszafelé nem fejlődhetünk...és aki ki akar emelkedni az szépen a 80 ezres "alamizsna" mellett el fog járni átképzésekre. Lesz rengeteg új típusú munkahely is, ahol emberekkel kell foglalkozni, és olyan területek amikhez egyáltalán nem jók a gépek még sokáig.

Igen, az tény hogy össze kell majd magad szedni az új világban. Állandóan képezni magad, fejleszteni ha többet akarsz a létminimumnál. Ez a világ nem kedvez a szürkeegér életnek. Itt nem lehet már energiaminimumon élni, ahogy szeretnél.

Vagy lehet, de akkor elégedj meg a 80 ezerrel / közmunkával.

Aki kitalálja magát az viszont sokkal sikeresebb lehet.

2018. ápr. 6. 12:59
 67/68 A kérdező kommentje:

Tehát IQ 130 felett vagy még több teperés olyan dolgokért, ami amúgy nem is érdekel.

Hááát...

Mondjuk fel se fogom, miért nem érted meg, ha valaki nem teperni akar, hanem élni. Lenézel minket. Nem lusták vagyunk, de azért 6 órát szívesen alszunk és néha szívesen olvasnk pl regényt. Máskor pedig szívesen főzünk.

Amúgy Te gondolom nagyon nem szereted a hagyományos családmodellt. Az szürkeegér lét a nőnek, bár feladata szerintem van, mint a nyű. De nem teperős, nem kiemelkedős szüreegér.

Gondolom megvan róla a véleményed.

2018. ápr. 6. 13:31
 68/68 anonim ***** válasza:
54%

Ne add a számba a véleményedet.

Nem nézem le a családmodellt.

Simán lehet valaki háztartásbeli anya, ha ezt szeretné, feltehetőleg több támogatás is járna utána.

Nem értem neked mi lenne ebben rossz. Kapsz 80-at az államtól, nem kell stresszes robotmunkát végezned. Tengernyi szabadidődben kitalálhatod mi érdekel, mit szeretnél kezdeni az életben.

Lesz időd a gyerekekre, kapsz még utána 20-40 ezret főállású anyaként. 120-ból meg úgy fogsz élni egy kellemes boldog életet, hogy nem szakadsz bele.

4 órás munkát elvállalsz mellé, még 80-ért már is 200-at keresel probléma nélkül.

Aki ezt nem képes kitalálni, azt hadd ne sajnáljam már.

Igen én lenézem azt aki nem képes tenni a saját boldogulásáért.

...és hogy mondjak valamit a kutató társaim szaros 100 ezerért csinálták nemrégen a PhD-t. Nekem szerencsém van, mert kapok céged fizetést is, de valaki még mindig 120-140-et keres.

Kutató fejlesztőként, többet keresel a robot munkáddal!

A Richteres takarítónő is 160 nettót kap, míg egy rákkutató PhD-s doktori képzésben 20 ezerrel kevesebbet...

Ezt csak azért mondom, mert jelentős különbségek vannak fizetések és letett értékbközött.

Telefonközpontos haverom 300 nettót keres. Klímaszerelő vállalkozó pedig hetente 700 nettót... !

2018. ápr. 6. 13:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!