Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha megmarad a jelen civilizáci...

Ha megmarad a jelen civilizáció és tovább robotosodunk, hogy fogjuk kivédeni, hogy ne Wall-E filmbeli-szerűek legyünk?

Figyelt kérdés

Már nyilván nem testileg, testalkatilag.

De hogy egész nap üljünk egy fotelban és még az ennivalót is robotok hozzák oda, amik hangvezérlésűek?

2018. márc. 28. 20:21
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy meg nagyon egyszerű a dolog... 50 év múlva többet foglalkozhatnak magukkal, mert talán könnyebb és hatékonyabb lesz az életük. Ennyi.

Nem érted, hogy pont a gépek által vakósítható meg a te ideális kis világod? A több szabadidő, hobbik, család stb...

2018. márc. 31. 23:20
 32/68 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tűnhet, kicsit elbeszélünk egymás mellett, pedig nem.

Ez a migrációs oldalág konkrétan csatlakozik a kérdéshez, nem pontosan a jövőre nézve, hanem a mát elemezve.

Afrika óriási területein nem lehet hatékony mezőgazdaságot létrehozni, a sivatag gondolom egyértelmű, bár ott is vannak területek, folyóvölgyek, oázisok, ahol mégis jó a föld, de mára túl kevés a sok ember számára.

Ugyanez vonatkozik a szavannákra és a trópusról is esett már szó, vagyis igenis vannak helyek a Földön, ahol nincs sok választása az embernek, a tömegeknek, bár itt nem a gazdagság, hanem a nyomor az oka, illetve nem a technikai, technológiai fejlettség, hanem annak hiánya teszi lehetetlenné, vagy nehezíti meg az életet.

A kérdezőnek annyiban igaza van, hogy manapság is csökkenni látszik a motiváció az aktív életre, erre a legjobb példa ő maga, akkor a technika fejlődésével ez lehetségesen nőni fog.

Igen, lehetséges, de mint az a vitából is látható, ma is sokan vannak, akik lehetőséget látnak a tevékenységek gyarapítására a technológiák fejlődése révén.

Kinek a pap, kinek a papné.

2018. márc. 31. 23:30
 33/68 A kérdező kommentje:

Hát már az elmúlt időszakban is sokat robotosodtunk ugyebár, és mégis előadások, cikkek, egyéb irományok foglalkoznak azzal, hogy hiába gyorsabb elvileg a gépekkel minden, a gyakorlatban egyre kevesebb a szabadidőnk. Egyre több a gép, egyre gyorsabb minden és egyre kevesebb a szabadidőnk.

Láttam itt is pár hete egy kérdést: anyukák, nektek van elég időtök a családra? Szerinted volt aki azt írta, hogy igen?

A főállású anyaság pedig szürkeegér élet, nem a rohanásról szól. Bár igazából szerintem egy főállású anyának is van elég dolga, na mindegy.

Évezredekig a kaja és az alvás volt csak a szükségletünk.

Most a gépesítés, a termelés központosítása és az urbanizáció egyik mellékhatása az, hogy az alvás és az ebéd mellett keletkezett egy új szükséglet, a sport.

Valahogy tré és fura az én lelkemnek. Pazarold arra az idődet, amit évezredek alatt nem kellett, ami teljesen természetellenes és fura.

Pazarold arra az idődet, ami nem esik jól (mert lihegni és izzadni nem esik jól), nem jönne magától, mialatt mondjuk egyedülállóként is ott a rokonság, a barátok, a hobbijaid... És minderre? Szabadidő alig.

Pláne, ha tanulsz nyelvet, vezetni, tanfolyamon, hogy jobb melód legyen.

Ha már az orvostudomány is fejlődik, azt kellene megoldani a rákgyógyszer és az autoimmum betegségek gyógyszerre után, hogy az emberi szervezetnek ne legyen szüksége mozgásra.

Az ismerősi köröm 30-40%-a mozog csak, mi se eleget és pl én is csak hipochondriából, más nem motivál. Aki vékony, azt nem motiválja az, mi lesz 50 év múlva (már ha élni fog), ha nem mozog.

És nem lenézendő lusták az ismerőseim mert nem sportolnak. Az élet egyéb területein nagyszerűek (EQ, szorgalom, IQ, talpraesettség stb)

A szerinted ezer lehetőségből tudsz felsorolni konkrétakat?

Mert szerint befolyásol:

- Család. Nem mindig akarnád itt hagyni őket, pláne pl rákbetegség esetén, egyéb pl autoimmun esetén vagy ha kevesen maradtatok, akár csak ketten pl

- Kezdőtőke.

- IQ

- EQ

- Talpraesettség

Ha az én munkám biorobot, akkor a tiéd? Nem heti 45-50-55 órát ülsz a monitor előtt?

2018. ápr. 1. 08:36
 34/68 anonim ***** válasza:

"Pazarold arra az idődet, amit évezredek alatt nem kellett"

Ember!

Szerinted miért nem volt szükség régen külön sportra?

Azért, mert sok ember kemény fizikai munkát végzett!

Persze, hogy edzettek voltak... aki nem, az meghalt.

Vagy esetleg elmehetett papnak (ha volt esze), vagy koldusnak.

De ezekből sem lehet akármennyi.

Amúgy régen is volt sport, de az aztán tényleg kemény edzés volt!

2018. ápr. 2. 23:21
 35/68 anonim ***** válasza:
52%

#33,Nem fogom újra ismételni 100x, de ha te nem élvezed a sportot, és nem esik jól hazajönni edzés után, akkor SZARUL csinálod, és nem azt a sportot csinálod ami neked jó.

Tipikus magyar mentalitás, ha valamit nem jól csinálsz, nincs agyad hozzá, vagy nem találtad ki, akkor jönnek a bűnbakok. A sport szar... kévés a szabadidő. Köcs...ög robotok... rossz a munkám, kevás a lehetőség,és még folytathatnám.

Eddig minden egyes vádpontnál kiderült, hogy TE vagy a hibás ezekben. Erre kéne ráébredni, és változtatni.

Személy szerint egyáltalán nem érzem azt, hogy biorobot lennék. Egyfelől automatizációval foglalkozó mérnök vagyok, egy olyan szakterületen ahok bizonyos emberi betgségekre keressük a gyógymódot és vizsgáljuk az idegrendszert mondjuk.

A munkámnak hála a kollégáimnak és más cégeknél dolgozóknak emiatt nem kell annyit dolgozni, mert az automaták kiváltják a munkájukat. Foglalkozhatnak más értelmes magasabb rendű céllal, akár monoton adatfeldolgozással, akár egyéb elemzéssel foglalkoztak. Így hazamehetnek 5-kor mondjuk és PhD fokozattal nem kell Excel táblázatokba ki be másolni dolgokat.

Néha 200 órát is dolgozok egy hónapban, de akkor jövök be amikor akarok. Ha nem haladok, akkor egész nap fetrenghetek egy babzsákfotelben. Emellett kísérletes munkát is végzünk, szóval nem csak ülök egy monitor előtt.

Minden folyamatot felgyorsítunk, automatizálunk így több idő jut kitalálni a megoldásokat, és több idő jut pihenésre, vagy kreatív dolgokra.

Élő példája, hogy mennyire hasznos a robotosítás is... és igen, nagyon sokan doktori fokozattal is biorobot munkát végeznek, mert nem informatikusok alapból. Egy IT-s programozót megőrjít ha bárhol kétszer ugyan azt a dolgot kell csinálnia. Ír rá egy programot inkább, elindítja és elmegy kv-zni.

Nem ám 12 órán keresztül monoton másolgat dolgokat ide oda :D

2018. ápr. 2. 23:58
 36/68 A kérdező kommentje:

Most meg kemény számítógép előtti munkát végzünk egy művilágban, szerintem nem jobb, csak más.

Hazamenni meg edzés? Még rosszabbul hangzik. Kaputól-kapuig szoktam kocogni és otthon tornázni.

De mégis miért kellene valamelyik mozgásformát szeretni??? Ez is egy hobbi, ami nem tetszhet mindenkinek. Mindenki szeresse meg a regényolvasást, annyiféle van. Mindenki szeresse meg a főzést, annyiféle kaja kaja van. Mindenki szeressen barkácsolni, annyi félét lehet. Kicsit ilyen.

Miért mi tehetnénk az időhiányról? Amúgy az alvásból lehet még jobban lecsípni (6 helyett 4 óra?) és még rosszabbul lenni a fáradtságtól péntekig. Vagy rohanósan csinálni mindent munka után, bár sokat azzal se nyerünk, az egésznapos rohanás meg szerintem árt.

Mondjak fel és ne dolgozzak? Fizeted a számlákat??

Figyelj, nekem ha problémákat kellene megoldanom, akkor is biorobotnak érezném magam. Azzal a különbséggel, hogy nem tudok problémákat megoldani, mert nem jövök rá a megoldásra. Ezért jobb az adatmásolgatás, a főzés, a sütés, a locsolás nekem, mert ezeknél minimális problémát kell megoldani.

Nem mindenkinek az való, ami Neked! Nem mindenki okos és nem mindenki okos akar lenni! Lehet más ügyes vagy kitartó vagy pontos, precíz monoton munkákban. Lehet megint más szürke egér, nem jó semmiben de rá lehet bízni monoton munkákat.

Már miért lenne a robotokkal több szabadidőnk?

Aki velük foglalkozik, dolgozik továbbra is havi 200 órát (nem hangzik valami jól amúgy), aki buta, az pedig tengődik kegyelmi éhbéren vagy megölik. Az éhbéren tengődést nem nevezném szabadidőnek.

Több szabadidőnek azt nevezném, ha a gyerekes anyák, ha akarnak, otthon maradhatnának, mert a férj keresne annyit, hogy eltartsa őket. Vagy 4 és 6 órás munkák lehetnének (több) és azzal is lehetne keresni normálisan.

2018. ápr. 3. 05:09
 37/68 anonim ***** válasza:
0%

"kemény számítógép előtti munkát végzünk egy művilágban, szerintem nem jobb, csak más"

Mondja ezt egy tipikus fotelhuszár.

Tudod, egyszer menj el falura - ne itt, mert itt már nem dolgoznak - hanem valami fejlődő országban.

1 nap alatt kidőlnél. Ott halnál meg.

Ja, és ez nem 8 óra munka. Nyáron különösen.

Ha érdekel a téma, olvasd el legalább a "Puszták népét".

2018. ápr. 3. 23:36
 38/68 anonim ***** válasza:
52%

Ezt mondtam én is neki hányszor.

Haverom eladott mindent, kiköltözött falura és teljesen nulláról indult és próbál megélni házfelújításokból, kerti munkákból és ilyesmikből.

Villamosmérnök volt, csak falura vágyott.

24/7 folyamatos durván kimerítő meló...és akkor még csak a létszükségleteket teremtette elő. Jó ő nem szarozik.

Szóval összegzem kérdező:

Utálsz sportolni: Jó, bár ezt nem hiszem el, mert a sport, főleg a közösségi a barátaiddal, mindig kellemes időtöltés ráadásul endorfin felszabadulással jár. Nem találtad meg a neked való mozgásformát, és nem is akarod. Falnak is beszélhetek

Utálod Bp-t, de falura nem költöznél a természetbe.

Utálod a munkádat

Utálod hogy nincs szabadidőd.

Megsúgom, tanulás, jobb munka. Több pénz, több igényesen eltöltött szabadidő.

Ha szeretsz locsolni meg főzni, akkor menj el egy céghez, találd ki a vállalkozást. Dolgozd azt amiben jó vagy.

Nekem 200 óra munka az semmi, mert nincs kedvem sokszor hazamenni. Lemegyek még kicsit bütykölni, vagy akármi. Szeretem a munkámat, szeretek bemenni, szeretem az embereket bent. Nem gyomorgörccsel ébredek 9-kor.

Sokszor nehéz és sok a kihívás, de pont ezért szeretem.

Ezért mondom, dolgozd azt amiben jó vagy. Találd ki. Beszélj hasonló emberekkel és taljátok ki együtt. Rengeteg kézműves művész ismerősöm van, aki állandóan dolgozik valami újon, és meg is élnek belőle.

Ha utálsz bemenni reggel dolgozni, és utálod hogy kizsákmányolnak, emiatt szabadidőd sincs... hát az szörnyű. Én nem tudnék így élni. Elmenekülnék valahogy. Fognék egy hátizsákot és elindulnék nyugatra stoppal. Egy napot nem bírnék ki az fix... számomra megölne a tudat, hogy utálom a munkámat és a következő 40 évben ez nem fog változni. Inkább lennék hajléktalan nyugaton.

2018. ápr. 4. 00:08
 39/68 A kérdező kommentje:

A rajzolás vagy a főzés jó mozgásforma? Bár semmi sincs, ami heti több órában igazán lekötne. Talán a főzés. Az jó mozgásforma? Az leköt heti 3 órában.

Szóval érted remélem, hogy mi a gond azzal, aki azt szajkózza, hogy nem igaz, hogy nem találtam olyan mozgásformát...

Ja, amúgy szeretek a magam ura lenni és elmélkedni, tehát legalább hadd tegyem egyedül, amikor magamra erőltetem. És nem tűröm, hogy bármilyen formában lustának tituláljon bárki, pl azért, mert mégis magamra erőltetem, ami nem esik jól és a modern világ általi kényszernek érzem.

Menj Te falura egyedülállóként, a családot hátrahagyva, kevés pénzzel, ha szerinted annyira könnyű.

Azt érzem, nagyon magabiztos vagy, de azt nem érted meg, hogy más másmilyen.

Hogy más, teszem azt, regényeket szeret olvasni és a barátaival teszem azt társasohzni, moziba menni, sportolni se egyedül, se velük.

Hogy más pacsirta típus,

Hogy másnak nem fekszik a szellemi, problémamegoldós munka, hogy más elvan a monoton munkával (többeket ismerek, akik elvannak vele).

2018. ápr. 4. 05:03
 40/68 anonim ***** válasza:
52%

Tehát akkor a helyzet megoldhatatlan.

Boldogtalan vagy, utálod a munkádat és mindent.

Nem veled van baj, hanem a világgal ami körülvesz. Abba nem gondolsz bele, hogy régebben jelentősen nehezebb volt minden, sokkal több nélkülözéssel.

Ha valaki nem tud, és nem is akar jobb, egészségesebb életet akkor nem tudok vele mit kezdeni. Ha jó neked így, akkor egy gyufaszálat nem kell arrébbtenni.

Nem érted és nem is akarod megérteni a világot, és nem akarsz alkalmazkodni sem. Így nehéz segíteni.

2018. ápr. 4. 11:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!