Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha megmarad a jelen civilizáci...

Ha megmarad a jelen civilizáció és tovább robotosodunk, hogy fogjuk kivédeni, hogy ne Wall-E filmbeli-szerűek legyünk?

Figyelt kérdés

Már nyilván nem testileg, testalkatilag.

De hogy egész nap üljünk egy fotelban és még az ennivalót is robotok hozzák oda, amik hangvezérlésűek?

2018. márc. 28. 20:21
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 A kérdező kommentje:

# 18

A sporttal kapcsolatban egyetértünk, de attól még ugyanúgy utálom, nem érdekel, rossz érzés és sz.r érzés rá időt fecsérelni, pláne a dolgozó ember irtó kevés szabadidejéből.

Pont, hogy semmiben se akarok kiemelkedő lenni. Szürke egérként elviselni, hogy a pénzért dolgozni kell, ha meg mód adódik a hagyományos családmodellre, boldognak lenni.

De ha a világ egy verseny és az automatika miatt nőni fog a munkanélküliség, értéktelen leszek, csak mert szürke egér vagyok a munkában, sok dolog érdekel de mind kicsit csak és igazán a háziasszonyság.

Egyelőre hála Istennek vannak monotonabb munkák, azokból is lehet pénzt szerezni, és rengeteg szépet lehet találni a társaságban és egyebekben az ilyen munkáknál is.

2018. márc. 31. 07:37
 22/68 anonim ***** válasza:
0%

Már bocs, de ez eleve két nagyon ellenszenves gondolat.

Mi az hogy utálod a sportot? Ilyen nincs, ez megint a te balf...szságot, már megbocsáss, ha még nem találtál a milliónyi mozgásformából olyat, ami után jó érzéssel mész haza.

Nagyon buta vagy, ha az összes sportot egy kalap alá veszed, mert kegyed lusta kitalálni.

A másik a szürkeegér életre törekvés. Ilyen embereket én nagymértékben lenézem. Ez a befőtt magatartás. Állsz a polcon, mint egy uborka, és várod hogy történjen valami. Egy gyufaszálat nem raksz arrébb, hogy neked jobb legyen. Feldühítenek az ilyen magatehetetlen emberek.

Menj ki egy szigetre, vagy harmadik világbeli fejletlen területre, aztán földműveskedhetsz naphosszat neked az való. Miért nem lépsz akkor? Mintha kötelező lenne itt pusztulnod Budapesten.

Menjél ki Gambiába a feketék közé. Várják a segélyt egész nap, pedig jó a föld, terem minden. Ledugsz egy magot, és lesz egy banánfád másnapra.

2018. márc. 31. 13:04
 23/68 anonim ***** válasza:
48%

"Várják a segélyt egész nap, pedig jó a föld, terem minden. Ledugsz egy magot, és lesz egy banánfád másnapra."

Azért ez nem egészen így van.

Először is ott nincs segély. Ha kapnak is valamit, az egyénekhez ritkán csörgedezik mások jótékonysága. A föld pedig kevés helyen alkalmas földművelésre, (sivatag, szavanna) aztán mégis, hogyan képzeled? Nálunk sem ültethetsz akárhol, a föld mindenhol magánkézben van, valakinek, valakiknek a tulajdona.

Ahhoz a csekély mezőgazdasági tevékenységhez, amit folytatni lehet, túl sokan vannak.

Banánfa nem nő ki egy nap alatt.

2018. márc. 31. 16:52
 24/68 anonim ***** válasza:

Ezt most benézted. Egy barátom fél évig volt Gambiában, iskolát és kézműves tábort építeni. Trópusi klíma van, durván termékeny a föld. Nyilván túloztam a banánfával, de tényleg ilyen a talaj.

A helyzet az, hogy a segélyszervezetekkel eléggé elrontottuk őket. Brutálisan lustává váltak, tényleg hiába tanítasz nekik bármit, inkább nem csinálnak semmit. Néha gyűjtenek pár növenyt, termést, eladják a piacon és persze mindenkinek 2 mobilka van... de a lustaság általános, hiába vannak ilyen adottságok.

Az NGO-k is kb a modern rabszolgaságot szolgálják.

Na egyszóval tudna mesélni a barátom, fél év alatt nem tudott elérni semmit kb, pedig lehetősége rengeteg van a helyieknek. A segélyvárás nagy problémákat okoz.

A kérdező ellenne ott, egy kis házban az fix. Ha már ő szorgalmas...

2018. márc. 31. 17:07
 25/68 A kérdező kommentje:

Van, aki szerint a regényolvasás egy kötelező hobbi, lenézi, aki nem olvas regényeket, vagy legalábbis sajnálja, kevesebbre tartja.

Mások a sporttal vannak így.

Szerintem meg a dolgozó embernek hobbira végképp nincs ideje (aludni se, családjára se, nemhogy hobbira), legyen az valamelyik sportág a sok közül, műfaj a sokféle regény közül vagy akár a növényápolás, horgolás, főzés.

Én igyekszem senkit se lenézni azért, mert másképp gondolkozik az életről, mint én. Ettől függetlenül sokakat lenézek, de nem tartom jó dolognak és igyekszem nem tenni.

Nekem az fura, ha valami állandóan teper, minden percét beosztja, sose lazsál, mindig azt csinálja, ami szerinte hasznos neki, sose punnyad, pihen, élvezi ki a percet - és itt a lényeg, sose élvezi ki a percet csak rohan tovább.

Igen, szürkeegér módjára akarok hozzáállni a munkához. Helyette kiélvezni a percet, pihenni (a napi mini szabadidőcskémben) próbálni az apró szépségeket meglátni, nem tovább rohanni, nem minden percemet beosztani.

2018. márc. 31. 21:44
 26/68 anonim ***** válasza:
0%

Én meg 5 évig tanultam megfeszítve és egyből lett egy olyan munkám ami a hobbim, a szenvedélyem is egyben. Nekem játék a munka, sokszor volt már, hogy 12 óra után bent aludtam inkább a cégnél, mert annyira izgatott az a probléma. Emellett simán van szabadidőm is.

Kettőnk közül akkor ki él kielégítőbb életet?

Kettőnk közül ki panaszkodik állandóan?

A sport pedig egészségügyi szükséglet, a regényolvasás nem az. Ugyanakkor ha megtalálod a számodra formáját, izgalmas, érdekes és kielégítő lehet.

Vagy költözz ki falura és akkor a fizikai munka mellett nem kell sportolnod. Problem solved.

2018. márc. 31. 21:59
 27/68 anonim ***** válasza:

Egy kissé eltértünk az eredeti kérdéstől, de mivel a kérdező is erre tendál én folytatom.

Korántsem vagyunk egyformák és az úgynevezett lustaságnak lehetnek földrajzi, éghajlati okai is.

Azok a bevándorlók, akik trópusról érkeznek, soha nem lesznek képesek arra, hogy nyolc órás folyamatosan megfeszített munkát végezzenek, akár betanított munkásként, mert nem erre vannak kondicionálva.

Trópuson ha valaki egy órát keményen dolgozik, akkor belehal, azt még a négerek sem bírják, európai meg totál nem. Korbáccsal sem lehetne erre kényszeríteni őket, próbáld csak ki, olyan hőségben, klímában lehetetlen.

Nem célom a migránsok védelme, csak indoklom, hogy miért nem akar szinte senki dolgozni közülük, meg aztán

nem is motiválódnak a munkára, mert azt elismerem, hogy Németországban már kapnak annyit munka nélkül is, hogy eszükbe se jusson a meló, mert akkor az ingyen segélyt elvesztik, a munkáért meg alig kapnak többet.

Nem éri meg nekik.

Viszont én arról írtam, hogy ott helyben, Gambiában, meg máshol nem sok jut el hozzájuk abból a kevésből, amit esetleg oda küldenek, egyrészt túl sokan vannak, másrészt lefölözik az adományokat.

Meglehet, hogy nem is akarnak dolgozni, így vannak szocializálódva, ehhez szoktak, ezt ismerik.

Gambiában nem lehet dolgozni, próbáld ki, ha nem hiszed.

2018. márc. 31. 22:09
 28/68 anonim ***** válasza:

Igazából arra akartam ezt kihegyezni, hogy a világnak vannak olyan tájai (nem feltétlenül Gambia), ahol meleg van, nem kell túlzottan aggódni a fűtés miatt. A helyi növényzetből, halászatból, és talajból könnyen megélhet valaki, egész évben.

Egészen más ott egy hajléktalan fogalma, mint itt túlélni egy telet mondjuk és önállátóként élelmiszert termelni.

Azért a barátomnak sikerült még Gambiában is létrehozni egy kis műhelyt, növényekkel stb...

Nyilván itt Magyarországon baromi nehéz manapság önfenntartóvá válni és megtermelni a saját elélmiszert + elegendő pluszt TB-re stb.

2018. márc. 31. 22:27
 29/68 A kérdező kommentje:

77%

Gondolom, aki hagyományos családmodellben él, a nő nem dolgozik, mert a férj termel elég pénzt, és jól be is osztják, azt lenézed? Megkockáztatom: megveted?

....

Nem mindenkit érdekel bármi is annyira, hogy heti 40-50 órán keresztül élvezze. Pláne nem egy hagyományos, irodai munka.

Ez adottság.

...

Miért nem próbálod megérteni, ha ez nem megy, elfogadni azt, aki másképp gondolkozik?

Pl. nem szívesen szakad meg?

....

Igen, a sport a mai fura világban létszükséglet lett. Évezredeken át nem volt az, a génjeinkben sincs benne, hogy ezt élvezük, szeressük, hobbink legyen.

Én szeretek kocogni - havi kétszer. Szeretek bringázni - havi kétszer.

A többi sport nem mozgat meg. Ja, tudom, emiatt lenézel.

Én igyekszem nem lenézni senkit, semmi miatt.

......

Itt amúgy vissza is térhetünk az eredeti kérdésre.

Ha nem világháború lesz, akkor 50 év múlva 1 milliárd ember max, fel se állnak, gépek által kiszolgálva.

2018. márc. 31. 22:41
 30/68 anonim ***** válasza:
0%

Te egy igazi droid vagy :D csak hajtogatni tudod ugyan azokat a mondatokat... de logikát vagy értelmet ne keressünk benne.

Ki mondta, hogy lenézném a régi családmodellt? Írtam én ilyet?

Csak annyi, hogyha valaki főállású anya szeretne lenni, akkor legyen nyugodtan az. Ha valaki nő és kvamtumfizikus, vagy programozó, vagy építőmérnök akar lenni, akkor meg hadd legyen az.

Azokat nézem le, akik panaszkodnak, és sírnak hogy szar az élet, közben képtelenek megérteni, hogyan működik a világ és mit kéne tenni azért hogy jobb életük legyen. Képtelenek megérteni, hogy szabadság van, akárhová mehetsz, azt csinálhatod amit szeretnél. A lehetőségek tárháza végtelen.

Ha szerinted csak a szürkeegér élet, meg az irodai biorobot meló, meg a városi stressz, és a szabadidő nélküliség létezik... és nincs más opció. akkor veled van a baj. Sajnálom.

Újabb hülyeséget mondtál, pontosan azért van szükségünk a mozgásra mert az evolúció úgy alakította ki a génjeinket, hormonrendszerünket, izmainkat, agyunkat hogy mozogjunk. Évmilliók alatt erre alakult ki a teljes szervezetünk.

Pontosan ezért kell sportolni, mert genetikai igénye van a testnek a mozgásra, és a mozgás pótlására.

Másik lehetőség elektródákat kötsz magadra és stimulálod az izmaidat elekromossággal. Ülve. Akkor mozognod se kell...

2018. márc. 31. 23:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!