Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha megmarad a jelen civilizáci...

Ha megmarad a jelen civilizáció és tovább robotosodunk, hogy fogjuk kivédeni, hogy ne Wall-E filmbeli-szerűek legyünk?

Figyelt kérdés

Már nyilván nem testileg, testalkatilag.

De hogy egész nap üljünk egy fotelban és még az ennivalót is robotok hozzák oda, amik hangvezérlésűek?

2018. márc. 28. 20:21
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem menj el önkéntes szeretetszolgálatra dolgozni.

Mondjuk egy lepuszult afrikai faluban tanítanád az éjfekete szemű kis lurkókat.

Abszolút ezekre a képességekre van ott szükség.

2018. márc. 29. 20:12
 12/68 A kérdező kommentje:

Mert az élethez nem?

A családban, barátok között nem?

2018. márc. 29. 20:17
 13/68 anonim ***** válasza:
26%

Egyébként én arra keresek választ, hogy miért ilyen a társadalom elnyomó többsége? Főleg Magyarországon.

Nem bántásból mondom, de több kérdésed olvastam már, és az jött le amit milliók csinálnak nap mint nap.

Panaszkodnak, hogy szar az élet. Panaszkodnak, hogy itt a jövő, nem találják a helyüket, sírnak azért, mert nem olyan a világ amilyennek ők akarják.

Ez a világ pont olyan, és ez az élet pont olyan amilyennek Te teremted.

Ha nem azon gondolkodsz napi 24 órán keresztül, hogy ezen a szar életen változtass, akkor nem értem mit akarsz?

Az emberel többsége elréved a messzeségbe, és elfogadja, hogy ez a sorsa, ilyen a világ. Se szorgalma, se bátorsága nincs változtatni.

2018. márc. 29. 20:17
 14/68 anonim ***** válasza:
A családot el kell tartani. A család nem az élet egy formája. A család sokba kerül.
2018. márc. 29. 20:18
 15/68 A kérdező kommentje:

A család a legfontosabb dolog az életben, ami miatt megéri élni.

Nekem legalábbis a tudásért nem.

Nem tudok olyan életet élni, mint szeretnék, mert lehetetlenné tette a túl-gépesedés és az urbanizáció.

Pedig élnék olyat akkor is, ha rövidebb és bizonyos szempontok szerint nehezebb.

2018. márc. 29. 20:26
 16/68 anonim ***** válasza:
26%

Ez egész egyszerűen nem igaz.

Csak egyszerűbb a magatehetetlenséget, a lustaságodat, és a tenni akarástól való rettegést a gépekre fogni.

Vagy nem látod át, nem érted a világ működését. A gépek munkaeszközök. Semmi ördögtől való szerkezet, egyszerűen a kezünk meghosszabbítása.

Mi a társadalom? Képzeljük el úgy, mint egy nagy ház. Ha a jövőt vesszük, akkor beszélhetünk egy olyan házról, ami önellátó. Az automaták megtermelik az ételt, az erőmű az energiát, a tisztító az ivóvizet. Gépek termelik a gyógyszereket és gyártják a ruhákat, eszközöket.

A ház lakóinak nem szükséges dolgoznia az életbenmaradásért.

Mindenkinek jut lakás, élelem, víz, ruha és gyógyszer. Ezek az emberi alapszükségletek, amikért neked is meg kell dolgoznod (egyébként gondolj csak bele, te meg tudnád magad termelni ezeket önellátóan? Képzeld el az életet. Szeretet, család stb... de étel és víz kell ám az asztalra!)

A pénz fogalma átalakul. Mi a pénz? A házban bárki bármit csinálhat, kirándulhatsz, aludhatsz, főzhetsz, kerámiázhatsz, verseket írhatsz, a szépségre és a családodra koncentrálhatsz.

Mégis ki által termelődnek meg és valósul meg álmaid élete?

Hát a gépek segítségével!

Másfelől ha a házban valaki jó valamiben, mondjuk jól énekel, frankón főz, jó kancsókat készít agyagból. Ezek olyan dolgok amiért valaki fizethet valamennyit. A házban lakó többiek megvásárolják a te finom hézifőztödet, mert nem akarnak proteinkockát enni. Megveszik a kancsóidat, mert szépek, és robot nem csinál ilyet még pár évig.

A tudományodat értékké formálod, a pénzen pedig te is a számodra különleges dolgokat vehetsz.

Ez a ház egy ideális társadalom, ahol a gépek kitermelik az alapjövedelmet a lakóinak. A stabilitás nagyon fontos a kapitalizmusban, szóval előbb lesz bevezetve ez, mint belelőjenek tömegeket a Dunába, mert munkanélküliek.

2018. márc. 29. 20:50
 17/68 A kérdező kommentje:

Hát tőlem elég távol áll a lustaság, inkább túlhajszolom magam és várom, mikor lesz szabadidőm. Amikor pl ide is nem hajnal ötkor írok, amikor ébredezem és fél 7-kor a villamosról. Illetve ekkor is lehet, korán kelő vagyok, de akkor is legyen szabadidőm.

Szóval elég erős, hogy lustának titulálsz számodra totál ismeretlen vadidegeneket.

Hogy jössz ehhez, ez szerintem már személyeskedés, bántó. Továbbá az ismerőseimnek sem engedném meg, engem ne minősítsen senki.

Pláne egy vadidegen, aki nem tud semmit rólam. Semmit.

Szóval nem vagyok lusta.

Nekem ne legyen egy ház önellátó, 1. ne vegye el az utolsó dolgokat, amiket még tényleg szívből csinálok, 2. ne kelljen még többet sportolnom (amit szívből gyűlölök), mert egész nap ülök. Ja, amúgy az emberek zöme utál sportolni -> Wall-E -> erről szólt a kérdésem is!

Már most nem lehet pénzt csinálni se a főztömből se abból, hogy a saját kezemmel pl citromfüvet "termesztek" magamnak.

Egy jó kis művilágban ki a f**$nének kell agyagkancsó, kézzel főzött kaja, élő növény a lakásba? Megsúgom, senkinek.

Aztán mad rádöbbentek. Hogy de, ez kellett volna (amikorra mi már nem leszünk)

De addigra késő lesz. Késő.

2018. márc. 30. 07:26
 18/68 anonim ***** válasza:
32%

Én elhiszem kérdező, hogy nem vagy lusta és kevés a szabadidőd.

Ez azonban kevés. Nem az számít, hogy te mit szeretsz, sőt, mégcsak nem is ettől leszel boldog, hanem az számít, mennyire ismered fel a környezeted jellegzetességeit, mennyire vagy képes alkalmazkodni.

Az alkalmazkodás mást jelent, mint sokan képzelik. Azt jelenti, képes vagy a környezet változását megérteni, és a saját hasznodra akkor is alkalmazni.

Ami pedig a sportolást illeti: a mozgás lételem, nélküle nem élsz soká és azt a keveset is nyomorultul. Az olyan az életed, hogy ez természetes módon adódik, megoldottad a problémát, Ha nem olyan, sportolsz, mert ez a legegyszerűbb módja a probléma kezelésének.

2018. márc. 30. 23:49
 19/68 anonim ***** válasza:
52%

Akkor nem lusta vagy, hanem tehetetlen.

Panaszkodás helyett le kéne ülnöd minden nap, és kitalálni hogy mivel kereshetsz pénzt, amivel aztán megvalósíthatod azt az életet amit szeretnél.

Persze könnyebb a gépekre fogni, és beletörődni a sorsodba, hogy szar a világ, kö..csög gépek.

2018. márc. 30. 23:57
 20/68 anonim ***** válasza:
52%

Vicces amúgy, a két egyik legjobb barátom 2. éve viszi a boltját, kerámiákat, kézműves cuccokat árulnak... havi 1 millió árbevétel az alap, most nyitják a másik boltjukat.

A srácnak érettségije sincs!

2018. márc. 30. 23:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!