Mi van az univerzumon kívül? Több univerzum?
#9: Egy hétköznapi fogalmakkal megfoghatatlan, cáfolhatatlan és bizonyíthatatlan teoretikus kérdéskörre adott minden válasz lehet tudománynak vagy ezotériának is nevezni.
Itt az elválasztó vonal csupán a szóhasználat. Tudományos teória tudományos fantasztikumot tesz bele, ezotéria meg természetfeletti lényeket, hatásokat.
Ebben a kérdésben szerintem még viszonylag megmaradtunk a tudományos teoretikus értelmetlen találgatás terén. :D
Senki nem tudja és nem is fogja tudni.
Az univerzum számunkra maga a létező valóság, a koordinátarendszer, amelyben mi is élünk.
Innentől kezdve érthető, hogy se bizonyítani, se kutatni nem lehet, hogy van-e más létrendszer is ezen kívül.
@10: Filozófia témakör nincs, és szerintem a 8-as válaszod mélyen sértené a filozófusokat is. Amellett, hogy a tudományhoz semmi köze. És igen, ezós maszlagot költesz olyan fogalmak és jelenségek köré, amik egyébként jól ismertek és definiáltak (tér, vagy épp virtuális részecskék és párkeltés). Elhiszem, hogy te ezeket nem érted, de ettől nem kell azt vetíteni, hogy a tudomány sem érti és nagy, misztikus zagyva mesét keríteni köréjük.
Tessék, segítségképpen:
- [link]
- [link]
Ertelmetlen, de pont olyan kozel van az igazsaghoz mint barmelyik masik talalgatas :)
A fentieket nehez elvitatni, Es magam sem hiszem hogy Gomkozi ternyujto berendezes letezne, vagy epp Gomb alaku a TER, vagy hogy Energia lenne. De a biblia olvasas helyett En megprobalom lekepezni a dolgokat olyan nyelvezetre es logikara amit meg az En csekely elmem be tud fogadni es osszepasszol a tobbivel. Absztrakcio reszemrol, es bar nagyon sok helyen "Lyukas" mindennapi eletbe meg megfelel, es lehet tagitani is vagy atformalni, csak azt nem szeretem hogy mindenki a Matekkal jon. Imadom a matekot, mar amit ertek belole, de nem szeretem azt hogy mindenki bevagja a Diff meg az integralt hogy csak azzal lehet megerteni. Na En meg nem hallotam senkitol, hogy a sajat szavaival elmondta(leirta) volna mi az az integralas. Vizualisan el tudom kepzelni mert Epitettem integralo es differencialo aramkort, es lattam milyen hatasa van az adott jelalakra. Addig ertem az integralas egy gorbe alatti terulet meghatarozasara hasznalhato, kepes periodusossagot kezelni, kell nek az gyok -1 mint i de nem tudtam osszerakni egessze ahogy a differencialast sem tudom igy hova tenni maga szo jelentese ertheto szamomra hisz kulonbsegkepzest jelent magyarul, de minek es hol?
Egyébként ha már ragaszkodunk ehhez a tér gömbhöz való hasonlításához, akkor a legszemléletesebben egy hipergömbhöz lehetne hasonlítani a teret, aminek a felületén élünk.
... de csak, ha nagyon erőltetni akarom.
Mojjo 13#
Egyes elméletek 4-nél több dimenziót definiálnak (n dimenziós tér), mint például a kutatás alatt álló (nem bizonyított) húrelmélet és M-elmélet. Kutatás alatt álló és vitatott téma, hogy az anyag tekinthető-e úgy, mint a fizikai téridő tulajdonsága. [3] A filozófusok között nincsen egyetértés, hogy a tér maga entitásnak, entitások közötti rokonságnak/összefüggésnek/kapcsolatnak, vagy koncepcionális keret részének tekintendő.
Szerintem ok is annyit talalgatnak csak nekik jobb a marketingjuk, es jobban osszefuzik az eddig infokkal. Es igen nem tartom magam hozzaertonek, DE magyarazd meg nekem a TE szavaiddal mi a TER, mintha egy kisgyerek lennek. De ugy hogy az fizikai szempontbol korrekt legyen. Szeretem az ismerettejeszto musorokat (PBS.NOVA.The.Fabric.of.the.Cosmos.2011.720p.BluRay.DTS.x264-xiaofriend [PublicHD]), es ebben peldaul az osszes fizikus es kutato ugyan azt mondja, megpedig azt hogy sem az idorol sem a terrol nem sok fogalmunk van, meg tudjuk figyelni, bizonyos aspektusait le tudjuk irni, de a lenyeget nem ertjuk, ugyan ez az anyaggal, hiszen maga az atom ~99% ban ures ter es megis.....Nem erdekel az ezoteria, inkabb egyszeru nyelven irott valaszokat szeretnek kapni amik eleg kozeliek a tudomany jelen allasahoz. Ebben kernem a segitsegeteket,
MERT erdekel. Koszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!