Íme a magyar természettudományos oktatás minősége. Mit szóltok?
Olvassátok el a kérdést és főként a válaszokat!
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
A kérdés jó volt. A Kérdező az Olbers-paradoxont csomagolta egy látszólag együgyű kérdésbe. Hagyta, hogy kifejlődjenek a dolgok, csak a végén árulta el magát.
A Kérdező megérdemli a hegyi-troll besorolást. Bár szerintem a válaszadók közt is akadt aki poénra vette a dolgot.
# 2
"A válasz 14%-ban hasznosnak tűnik."
# 5
"A válasz 2%-ban hasznosnak tűnik."
Szerintem mégsem olyan szörnyű a helyzet...
Tekintettel arra, hogy egy felmérés szerint az amerikaiak
45%-a nem tudja, hogy a Nap is egy csillag.
Ide mindek minőségi oktatás?
Úgyis rabszolgának kell mindenki :XD
Mit szóljak...? ?D Én is feltettem egy hasonló kérdést.
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
Volt válaszadó, aki megértette, és jó választ adott, de azért a többség az elmeállapotom épségét vonta kétségbe... :DDD
Manapság - az az érzésem - a "szakbarbár" képzés van preferálva. Szépen elkerítve, nehogy beilleszthető legyen egy világképbe.
Ámbár én úgy vettem észre, hogy mindig nagy volt a "sötétség" természettudományos téren. Az "átlag" polgárok sem most, sem a közelmúltban, sem régen (sem a jövőben! :D) nem tudnak sokat (nem fognak sokat tudni) az őket körülvevő anyagi világ működéséről, mibenlétéről.
Az emberek nagy része kb. annyit tud a tágabb környezetéről, mint egy kétezer éve élt római polgár. :) És mondom mindezt úgy, hogy közben nyomkodom a számítógépem billentyűzetét, tudván nemsokára a világ minden pontján - ahol van internet - megismerhetik eme destruktív véleményemet. :D
Az internet nem segít. Igaz, hogy - elvben(!) - bármilyen információhoz hozzá lehet jutni, de azt azért tudni kellene mit is keresek! Mert az információ elvész az információdömpingben. (Nem beszélve a dezinformációk áradatáról.) És aki eleve tudatlanul, kritikátlanul szörfözik a neten, nem lesz okosabb, tájékozottabb. :)
Azért azt nem mondanám, hogy ez csak magyar jelenség. Többé-kevésbé így van az egész világon.
Azt nem tudom, hogy a magyar oktatáspolitika régóta zuhanórepülésben van-e, de ezt hallom úton-útfélen. Lehet, hogy tényleg... Hallottam ezt-azt a reál tárgyak egyre erősebb megnyirbálásáról. Meg arra, hogy egyre kevésbé "divat" erőltetni az agyat. Vagyis, szinte tilos fejben számolni, memorizálni, stb... Pedig nem árt. Még senki nem halt bele. Gondolom. :D
(Szentgyörgyi Albert szövege, - csak annyi tudás kell, hogy tudjuk mit, és hol keressünk - tápot ad az ilyenfajta hozzáálláshoz. Pedig ő csak a "porosz" szemléletű magolást előtérbe helyező oktatás ellen emelte fel a szavát. Nem kell a ló túlsó oldalára esni!)
Egyenlőre ennyit szóltam. Uff! :DDD
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!