Miért nem szerepel magyar egyetem a legjobb 150 között?
Ezt a képet láttam facebookon, és az lenne a kérdésem, hogy miért nem szerepelhet magyar egyetem a világ 150 legjobb iskolája között? Nem az általános demagógiára lennék kíváncsi, hanem hogy milyen konkrét okai lehetnek ennek a lesújtó eredménynek?
Egy 10 milliónál kisebb népességű ország vagyunk, a nálunk fejlettebb országok népessége is bőven eléri az 1 milliárd főt, nincs abban semmi lesújtó, hogy nem kerülünk be a legjobb 150-be (500-ba is csak épphogy).
Az Európán kívüli angolszász országok oktatási rendszere teljesen eltér az európaitól, a csúcsminőségű kutatóegyetemek megléte nagyon fontos náluk az innováció biztosítására. Európában ez kevésbé cél, mi inkább egyenletesebben akarunk magas minőségű oktatást adni a lehető legnagyobb számú diáknak, hiszen a legtöbb helyen nincs vagy csak nagyon alacsony tandíj van és az állam fizeti a képzést.
"14 nobel díjas magyar van ami a lakosságszámhoz az eddig átadott nobel dijakhoz mérten világelső."
9 van és ezzel nem világelsők, hanem lakosság számához viszonyítva 17. vagyunk.
Szerinted egy ingyenesen hosztolt ősrégi oldalnak jobban igaza van, mint a Wikipediának? Ráadásul úgy, hogy a román születésű amerikai zsidó Elie Wieselt is a magyarok közé sorolja?
Kettőnk közül te vagy a hülye, hogy ilyen marhaságokat beveszel.
Amúgy még a 9 is jószívű túlzás, ugyanis a Nobel-díj hivatalos oldala 6-ot említ: Gábor, Oláh, Békéssy, Hershkó, Kertész és Harsányi.
te tudatlan antimagyar proli rohad ék ezeket olvasd :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__10..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!