Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem szerepel magyar...

Miért nem szerepel magyar egyetem a legjobb 150 között?

Figyelt kérdés

[link]

Ezt a képet láttam facebookon, és az lenne a kérdésem, hogy miért nem szerepelhet magyar egyetem a világ 150 legjobb iskolája között? Nem az általános demagógiára lennék kíváncsi, hanem hogy milyen konkrét okai lehetnek ennek a lesújtó eredménynek?

2016. máj. 5. 17:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
tananyagban is 13 mat tanítanak ha nem tetszik jelentsétek nekik
2016. máj. 5. 20:48
 22/28 anonim ***** válasza:
A magyar tananyagban,nyilván.De vajon az osztrákban,amerikaiban,kanadaiban,hová sorolják az érintetteket?
2016. máj. 5. 20:54
 23/28 anonim ***** válasza:
Arról nem beszélve,hogy te is 14-ről indultál,tehát mégsem olyan egyértelmű minden.
2016. máj. 5. 20:56
 24/28 anonim ***** válasza:
11%
és akkor ezt ne nevezzem antimagyarkodásnak ha valakikre büszkék lehetünk akkor az legyen már magyar nem érdekelnek a külföldi szemetek akik maguknak akarnák még petőfit is meg a többi márciusit igen szilárd leó teller ede mind magyar leszrom a külföldi lobbit
2016. máj. 5. 22:29
 25/28 anonim ***** válasza:
Nem,szerintem ez nem antimagyarkodás.Nobel-díjasaink, ahogy már más is írta,új hazájának köszönhette az elismerést.Persze,lehet rájuk büszkének lenni,meg örülni a sikerüknek,csak ez egy kicsit rossz ízt ad a dolognak. Valamiért elhagyják az országot,vagy épp elmenekülnek,de a sikerüket kisajátítanánk,még ha esetleg "csak" annyi közünk is volt hozzá,hogy itt születtek.De például arra is érdemes visszaemlékezni,hogy milyen reakciókat váltott ki idehaza Kertész Nobel-díja.Szóval,ez az egész történet olyan magyaros.
2016. máj. 5. 22:45
 26/28 anonim ***** válasza:

Magyar egyetem azért nem szerepel a legjobb 150 között, mert nem teszünk semmit annak érdekében, hogy szerepeljen.

Ehhez élvonalbeli kutatóegyetemek kellenének, de e helyett mi kamufőiskolákat létesítünk:

[link]

2016. máj. 6. 14:23
 27/28 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem a fotelhazafiak döntik el hogy ki a magyar meg ki nem. A mi nagy Nobel díjasaink jelentős része nem is tartotta magát magyarnak. De ez nem is egy nemzetek közötti verseny. Egy Nobel díj mögött, főleg tudományos területen, nem egy ember áll hanem egy kutatócsoport és egy intézmény. Ők nyerik nem a vezetőjük szülőországa ahol jó ha élt 1-2 évet.
2016. máj. 6. 15:27
 28/28 Pro Patria ***** válasza:

Az 1-es hozzászóláshoz:

"a nálunk fejlettebb országok népessége is bőven eléri az 1 milliárd főt"

- Hmmmmmmmmm...? Összesen kettő darab ország van, amelyiknek népessége eléri az egymilliárdot, Kína, és India.

A harmadik legnépesebb, az Egyesült Államok meg sem közelíti a maga háromszáz millió körüli népességével. Mire gondolt a költő?

A 13-as hozzászóláshoz:

"Nem szabadna kamufőiskoláknak és kvázi-egyetemeknek támogatásokat adni, hanem azokat a legjobb egyetemek finanszírozására kellene összpontosítani (ELTE, Szeged, Debrecen, Pécs, SZIE, BME, Semmelweis, BCE, Miskolc)."

- Ennél a sornál azonnal arra gondoltam, ha így lenne, egészen biztos követné a "nem a már így is erős egyetemeket kellene még tovább pénzelni, növelve a szakadékot, hanem az újakat támogatni és segíteni, elterjedtebbé téve az egyetemeket, és ezáltal növelve az oktatás színvonalát" reakciók különböző változatban való megfogalmazása.

Ez egyébként bármi más esetén is igaz. Van, aki a fennállót nem tartja helyesnek, van, aki annak a megváltoztatását. A személyes megítélésed pedig ütközhet más egyénekével.

A 27-es hozzászóláshoz:

"Ők nyerik nem a vezetőjük szülőországa ahol jó ha élt 1-2 évet."

- Nem olvastam el mindegyik önéletrajzot, de gyanítom, hogy nem kétévesen tipegtek fel az óceánjárókra anyjuk kezébe kapaszkodva, hanem pontosan itt szerezték meg azt a tudást, amit aztán odakint kamatoztattak. Azaz ez az ország "nevelte ki" őket, majd karriert máshol csináltak, ahol ehhez a technológiai és pénzbeli feltétel adott volt. Ezért pedig ne legyünk már folyamatosan önleértékelők, önköpködők, természetes, hogy Magyarország nem tudja ugyanazt a feltételt nyújtani, mint az USA. Józan ésszel ki gondolná akármilyen körülmények között is ennek ellentéte kivitelezhetőségét?

Viszont ez a kérdés szempontjából egyébként teljesen lényegtelen, mert a múltbéli Nobel-díjasok semmit nem tesznek hozzá a jelenkor oktatásáról szóló vitához, vagy vesznek el belőle.

Ezek az esetek, amikről szó van, egy évszázaddal korábbi fókuszban felhozhatóak, itt teljesen idegenek a tárgyalt kérdéstől. A múlttal igazolva, vagy megcáfolva nincs a jelen.

2016. máj. 6. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!