Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A Finnugor nyelvrokonság. Mi...

A Finnugor nyelvrokonság. Mi a véleményetek erről a vitáról?

Figyelt kérdés

Csak nekem tűnik fel hogy a Finnugor nyelvrokonság elmélet támogatói túlzottan elfogultak?

Az alábbi linken egy érdekes vita folyik:

[link]

Egy állítólagos nyelvész támad egy matematikai megközelítésű bizonyítást, s közben az olvasók sorra lepontozzák azt aki felvetette egy halmazelméleti bizonyítás lehetőségét a Finnugor nyelvrokonság elmélettel szemben.

2016. júl. 7. 22:31
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:

Amúgy a genetikámat kár firtatnod, esetemben a szláv és német felmenőkkel is alaposan mellé lősz. Nem vagyok magyar és nagyon messze élek Magyarországtól. Részemről szó szerint csak átvett nyelvről lehet beszélni :)

Ettől még szeretem a magyar nyelvet és marhaságnak látom ezt a finnugor elméletet.

2016. júl. 7. 23:47
 12/49 A kérdező kommentje:
És ne haragudjatok de nem kívánok a vallásokról vitázni. Mindenkinek megvan a sajátja, nekem is, és ez nem feltétlen ugyanaz, ennyi... Ettől még ugyanolyan emberek vagyunk.
2016. júl. 7. 23:50
 13/49 anonim ***** válasza:
16%
Aha, persze. Nyilván csak valami ausztrál tini vagy, aki szabadidejében megtanult magyarul... Hülye troll.
2016. júl. 7. 23:51
 14/49 A kérdező kommentje:

Na már meg troll lettem. Pfff

Most komolyan miért hiszed azt, hogy aki valaha Magyarországon született az mind magyar vagy nem az de ott marad élete végéig? :D

2016. júl. 7. 23:53
 15/49 A kérdező kommentje:
Na meg elárulom neked, hogy Magyarország körül van néhány ország ahol sok nem magyar beszélhet magyarul.
2016. júl. 7. 23:57
 16/49 anonim ***** válasza:
40%
Játszod itt az eszedet, hogy te valami független megfigyelője vagy ennek a vitának, még csak magyar származású se vagy, pusztán egy külsős érdeklődő... Na hagyjuk a hülyeséget.
2016. júl. 8. 00:03
 17/49 A kérdező kommentje:

Nem játszom az eszem, már ne haragudj. Egyszerűen csak mivel arra próbáltál asszociálni, hogy biztos aljas náci hungarista vagyok, akinek szláv meg német ősei vannak, fel szerettem volna hívni a figyelmed, hogy ez egy meddő vita lenne, mert nagyon nem vagyok az.

Magyarországon születtem, mert a szüleim ott telepedtek le még a születésem előtt. Jól beszélek magyarul, mivel ezt a nyelvet használtam életem nagy részében. De aztán tovább kellett állnom mert jött a gazdasági válság és besokalltam, mint sok más magyar állampolgár.

2016. júl. 8. 00:12
 18/49 anonim ***** válasza:
36%

Úgy látom keverednek a 75%-osok, én nem vádoltalak meg semmivel, csak azzal, hogy kamu a "nem is vagyok magyar" szöveg, ugyanis ez a téma szinte kizárólag nyelvészeket és ősmagyar érzelmű szittyákat érdekel.

Na de mostmár akkor elő a farbával és konkrétumokkal, mi az anyanyelved? Török vagy, és valami kapcsot keresel a népeink nyelve között?

2016. júl. 8. 00:31
 19/49 anonim ***** válasza:
48%

Nem tudjuk egyértelműen meghatározni, hogy a Sumérokhoz volt-e közünk. A finnugorokhoz biztosan, mert rengeteg szignifikáns hasonlóság van. A K-H betűk a szavak elején sok helyen azonos Kolme-Ház. Ezek levezethetők, de a házból a house már nem.

A magyarság szavai közé sok keveredett a finnugoroktól. Viszont a nyelvtan szerkezete inkább a sumérral hasonló, sokban teljesen azonos.

Valószínűleg arról van szó, hogy keveredtünk mindkét néppel. Inkább a sumérokból eredünk és később a finnugorokkal keveredhettünk. Ez lehet az igaz. Mindenki a saját szívéhez közeli elméletet mondja ilyenkor, a valóság sosem fog kiderülni vagy akik tudják, már nem fogják elmondani.

2016. júl. 8. 01:00
 20/49 A kérdező kommentje:
Már írtam hogy Magyarországon születtem és ott éltem életem legnagyobb részében. Ezért anyanyelvként beszélem a magyar nyelvet. De nálam a magyarsággal és a törökökkel ennyiben ki is merült a kapcsolat. Szóval ne személyeskedéssel próbálj kikezdeni mert értelmetlen, inkább térj vissza az eredeti témára. Mutass egy mondatot ami finnugor nyelveken a magyarhoz hasonló, de a törökhöz nem, míg a lengyel, spanyol és német mondjuk szintén hasonlóak lesznek egymáshoz.
2016. júl. 8. 01:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!