A Finnugor nyelvrokonság. Mi a véleményetek erről a vitáról?
Csak nekem tűnik fel hogy a Finnugor nyelvrokonság elmélet támogatói túlzottan elfogultak?
Az alábbi linken egy érdekes vita folyik:
Egy állítólagos nyelvész támad egy matematikai megközelítésű bizonyítást, s közben az olvasók sorra lepontozzák azt aki felvetette egy halmazelméleti bizonyítás lehetőségét a Finnugor nyelvrokonság elmélettel szemben.
Amúgy a genetikámat kár firtatnod, esetemben a szláv és német felmenőkkel is alaposan mellé lősz. Nem vagyok magyar és nagyon messze élek Magyarországtól. Részemről szó szerint csak átvett nyelvről lehet beszélni :)
Ettől még szeretem a magyar nyelvet és marhaságnak látom ezt a finnugor elméletet.
Na már meg troll lettem. Pfff
Most komolyan miért hiszed azt, hogy aki valaha Magyarországon született az mind magyar vagy nem az de ott marad élete végéig? :D
Nem játszom az eszem, már ne haragudj. Egyszerűen csak mivel arra próbáltál asszociálni, hogy biztos aljas náci hungarista vagyok, akinek szláv meg német ősei vannak, fel szerettem volna hívni a figyelmed, hogy ez egy meddő vita lenne, mert nagyon nem vagyok az.
Magyarországon születtem, mert a szüleim ott telepedtek le még a születésem előtt. Jól beszélek magyarul, mivel ezt a nyelvet használtam életem nagy részében. De aztán tovább kellett állnom mert jött a gazdasági válság és besokalltam, mint sok más magyar állampolgár.
Úgy látom keverednek a 75%-osok, én nem vádoltalak meg semmivel, csak azzal, hogy kamu a "nem is vagyok magyar" szöveg, ugyanis ez a téma szinte kizárólag nyelvészeket és ősmagyar érzelmű szittyákat érdekel.
Na de mostmár akkor elő a farbával és konkrétumokkal, mi az anyanyelved? Török vagy, és valami kapcsot keresel a népeink nyelve között?
Nem tudjuk egyértelműen meghatározni, hogy a Sumérokhoz volt-e közünk. A finnugorokhoz biztosan, mert rengeteg szignifikáns hasonlóság van. A K-H betűk a szavak elején sok helyen azonos Kolme-Ház. Ezek levezethetők, de a házból a house már nem.
A magyarság szavai közé sok keveredett a finnugoroktól. Viszont a nyelvtan szerkezete inkább a sumérral hasonló, sokban teljesen azonos.
Valószínűleg arról van szó, hogy keveredtünk mindkét néppel. Inkább a sumérokból eredünk és később a finnugorokkal keveredhettünk. Ez lehet az igaz. Mindenki a saját szívéhez közeli elméletet mondja ilyenkor, a valóság sosem fog kiderülni vagy akik tudják, már nem fogják elmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!