Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi hátráltatja a gravitációval...

Nevd kérdése:

Mi hátráltatja a gravitációval és/vagy mágnesekkel teremtett mozgási energia felhasználását?

Figyelt kérdés
Számomra meglepetés volt az a felismerés, hogy megdöbbentöen egyszerü módon energiát állithatunk elö az állandó mágnesek közti vonzóeröt felhasználva. Idövel azonban megszületett bennem az a felismerés is, hogy a jelenség csaknem mindnekit hidegen hagy. Elvileg bárkinek jól jönne az új, könnyen megteremthetö energia, de mintha képtelenek lennének elfogadni azt, hogy egyáltalán lehetséges létrehozni, ha pedig igen, akkor képtelenek meglátni az alapelv müködési módját. Azt a lehetöséget, amire mindannyian nagyon várunk, elvileg, egyszerüen képtelenek vagyunk felismerni jelenlétét. Kerressük szorgalmasan, de mikor megtaláltuk, akkor elvetjük, mert nem ismertük fel azt, hogy megvan amit kerestünk. Egy külön szociológiai tanulmányt érdemelne azoknak az okoknak feltárása, ami miatt kialakult ez a tömeges közömbösség még a szakemberek között is. Szakfórumon tettem közzé a témát, ahol hihetetlen közöny, kételkedés és primitiv ellenvetések fogadtak. Mitha valamilyen láthatatlan fátyol lepné el gondolkodásukat a témával kapcsolatban. Nem vagyok egyedül aki megértette az alapelvet, igy gondolom azoknak akik úgyancsak képben vannak, hasonló élményeik lehetnek a felfedezés publikálásával kapcsolatban. Ez az értetlenség néha elkedvtelenit, néha pedig feldühit. Tudom, hogy nem délibábot látok, hiszen másról is tudok aki szintén felismerte az alapjelenséget. Igy kizárom annak a lehetöségét, hogy saját szakmai tévedésem áldozata lennék.

2015. aug. 10. 19:37
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 A kérdező kommentje:

A válasz tehát ez: Mert képtelenek felfogni az alapelvet. Nincs bennük hajlandóság együttmüködésre. Az elöitéleteik és a szalmai elbizakodottságuk rabja.

A dialógusfolyamot lezárom.

2015. aug. 15. 13:58
 62/65 anonim ***** válasza:
88%

> „Nincs bennük hajlandóság együttmüködésre.”

De mi a ****-ért kéne mindenkinek ezt csinálnia, azt nem vágom. Miért nem jó az, hogy ti, akik szeretnétek ezzel foglalkozni szabadidőtökben összerakjátok magatoknak és másoknak is, vagy akár teljes munkaidőben is csinálhatjátok. Ha valóban olcsó és egyszerű, akkor csináljatok belőle sokat, és adjatok belőle másoknak is, lehetőleg az anyag- és munkaköltségnél ne sokkal drágábban, mert azt úgy hívják, hogy rablás. De ha ezt jól megcsináljátok (és működik), akkor hamarosan mindenki hinni fog nektek, mert amikor már sokaknál működik, akkor nem lehet előítéletek mondani róla, csak ítéleteket, és akkor már nem lesz senki sem az előítéletének a rabja.

De most az embereknek van munkájuk, azt kell csinálniuk, és szabadidejükben nem biztos, hogy marad kedvük és erejük szöszölni a bonyolult leírásaiddal meg a mágnesek beszerzésével.

Egy orvosnak, aki álló héten dolgozik, lehet, hogy már csak arra marad ereje, hogy aludjon egyet. És hasznos munkát csinál, mert lehet, hogy pont azt gyógyítja meg, aki veletek dolgozott, és elkapott valami nyavalyát. Ezzel pont hogy együttműködik veletek, még ha nem is a műszaki dolgot csinálja, ami éppen nem érdekli.

Én nem mondom, hogy minden igaz, amit a fizikusok mondanak, elképzelhető, hogy nektek van igazatok. De a mindenki csinálja meg magának, mert te azt mondod, és neked ez az érdeked vagy rögeszmét vagy nem tudom mid, akkor csak egy szemét valaki vagy, aki manipulálni akarja az embereket, vagy egy rögeszmés elmebeteg, vagy egy nem tudom, hogy micsoda.

Ha összerakjátok másoknak is (én hiszem, hogy össze tudjátok rakni), akkor a végén mindenki boldog lesz, meg elismerik, hogy igazatok van.

Most még ott tartunk, hogy te csak dumálsz, és osztod itt az észt, miközben más emberek lehet, hogy tényleg dolgoznak, és nem csak magukért, hanem értetek is. A tisztességes állampolgárok nevében KIKÉREM MAGAMNAK, hogy nem vagyunk hajlandók a együttműködésre.

Előítéletek meg szakmai elbizakodottság sajnos mindig lesz, de te azt írod, hogy többen is vagytok, akik tudtok ezzel foglalkozni, így együtt meg tudnátok mutatni a dolgot. Csak hát te sajnos csak vitatkozni tudsz a Gyakorikérdéseken és egyéb fórumokon, miközben valójában semmilyen munkát nem végzel.

2015. aug. 15. 14:21
 63/65 anonim ***** válasza:
88%

> „ha megállsz az aggályaiddal, ha alázatot gyakorolsz és bizalmat,…”

Meg hagyjunk fel a munkánkkal, áldozzunk erre a szabadidőnkből, menjünk el neked csinálni egy kávét meg egy szendvicset, és a fenekedet is törüljük tisztára, nem? Szerintem te kifejezetten ezt szeretnéd.

Aztán ha valaki nemet mond, akkor az egy szkeptikus, aggályoskodó, kételkedő, előítéletes, szakmailag elbizakodott és különben is hülye valaki, aki képtelen az együttműködésre.

Ha visszanézed a hozzászólásaimat*, és sehol nem kételkedtem benned, nem aggályoskodtam, előítéleteim sem voltak, szakmailag nem szóltam bele. Sőt, csak biztattalak téged (illetve az állítólagos titeket), hogy csináljátok meg. De még is azzal kezdted, hogy aggályoskodó és kételkedő vagyok. Mi ez, ha nem előítélet?

*#2 (08-10 19:52); #15 (08-10 22:36); #62 (08-15 14:21).

2015. aug. 15. 14:36
 64/65 anonim ***** válasza:
79%

"A válasz tehát ez: Mert képtelenek felfogni az alapelvet. Nincs bennük hajlandóság együttműködésre. Az előítéleteik és a szalmai elbizakodottságuk rabja. "

Hát leírtad hogy mit gondolsz rólunk, most én is leírom mit gondolok rólad. Az írásod stílusa és a használt szavak azt jelzik hogy tanult ember vagy.

Valószínűleg humán tantárgyakból jobban szerepetél az iskolában mint reál tárgyakból. Szeretted volna a reál tárgyakat is de valahogy sose ment úgy ahogy szeretted volna. Sajnos fizikából hiányos a tudásod sok a fehér terület ezért nincs egy egységes képed róla. Az összefüggések hiányoznak és az hogy hogyan kell használni azokat. Túlzottan magabiztos vagy, pont az az alázat hiányzik belőled amit tőlünk is elvársz.

Konkrétumokat nem írtál le, csak sejtéseket és gondolatokat, mérési eredmények vagy bárminemű alátámasztás nélkül.

2015. aug. 16. 18:15
 65/65 idegen.1 ***** válasza:
72%

A kérdésedben benne van a válasz.

...valami hátráltatja!

De mi?

Vajon mi lehet az a gonosz erő?

Gravitációnál az hogy:megérkezett az alsó holtpontra...onnan vissza kell cipelni.

Mágnesességnél az hogy:Közelebb már nem mehet,és az erőt amit közeledéskor kaptál,azt sajna vissza kell tenni ahhoz hogy újra és újra "mozgási"energiát produkáljon.

Gondolkodj először egy acélrugón.Az képes többet visszaadni?

A mágnesesség és a gravitáció analógiája az acélrugó.(ezen a szinten)

2015. okt. 30. 00:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!