Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi hátráltatja a gravitációval...

Nevd kérdése:

Mi hátráltatja a gravitációval és/vagy mágnesekkel teremtett mozgási energia felhasználását?

Figyelt kérdés
Számomra meglepetés volt az a felismerés, hogy megdöbbentöen egyszerü módon energiát állithatunk elö az állandó mágnesek közti vonzóeröt felhasználva. Idövel azonban megszületett bennem az a felismerés is, hogy a jelenség csaknem mindnekit hidegen hagy. Elvileg bárkinek jól jönne az új, könnyen megteremthetö energia, de mintha képtelenek lennének elfogadni azt, hogy egyáltalán lehetséges létrehozni, ha pedig igen, akkor képtelenek meglátni az alapelv müködési módját. Azt a lehetöséget, amire mindannyian nagyon várunk, elvileg, egyszerüen képtelenek vagyunk felismerni jelenlétét. Kerressük szorgalmasan, de mikor megtaláltuk, akkor elvetjük, mert nem ismertük fel azt, hogy megvan amit kerestünk. Egy külön szociológiai tanulmányt érdemelne azoknak az okoknak feltárása, ami miatt kialakult ez a tömeges közömbösség még a szakemberek között is. Szakfórumon tettem közzé a témát, ahol hihetetlen közöny, kételkedés és primitiv ellenvetések fogadtak. Mitha valamilyen láthatatlan fátyol lepné el gondolkodásukat a témával kapcsolatban. Nem vagyok egyedül aki megértette az alapelvet, igy gondolom azoknak akik úgyancsak képben vannak, hasonló élményeik lehetnek a felfedezés publikálásával kapcsolatban. Ez az értetlenség néha elkedvtelenit, néha pedig feldühit. Tudom, hogy nem délibábot látok, hiszen másról is tudok aki szintén felismerte az alapjelenséget. Igy kizárom annak a lehetöségét, hogy saját szakmai tévedésem áldozata lennék.

2015. aug. 10. 19:37
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
96%

Hát, leginkább a valóság, a világegyetem törvényei, meg hasonló csacskaságok.

A mágnesből pont annyi energiát lehet kivenni, mint amennyi a keletkezésekor felhasználódott mínusz veszteség. A bányászott magnetitet fel tudnád használni energiatermelésre, de energiasűrűsége rendkívül csekély. Az előállított mágnesek pedig jóval több energiát igényelnek, mint amit kinyerhetsz belőlük.

A gravitáció pedig szintén nem végez munkát, ergo energiát sem nyerhetsz belőle, csak akkor, ha valamilyen másodlagos energiát használsz fel - ilyen pl a vízerőmű, ahol a Nap energiája "emeli fel" a vizet, és a gravitáció segítségével kinyerjük belőle. Segítéségével - de nem a gravitáció energiáját csapoljuk meg belőle.

Mivel a gravitáció csak látszólag végez munkát. Ahhoz, hogy energiát nyerj belőle, elősször energiát kell befektetned. Meglepő módon pontosan annyit tudsz kinyerni belőle, amennyit belefektetsz. Régi példa: legurítod a bringádat a hegyről - megy a dinamó, világít a lámpa, energia! Jah, csak éppen utána újra vissza kell vinned a bringát a hegyre, ami pontosan annyi energiát igényel, mint amennyit szereztél (minusz veszteség, sok-sok veszteség).

Tudod, legtöbben ezt megtanulják, kísérletileg megnézik, és megértik. Van olyan, mint pl te, akinek a saját álomvilágát kell elsőnek széttörnie és rájönnie a valóságra, mert nem képes megérteni.

Ez nem baj! Csak ne akadj ki, amikor te vagy a húszezredik olyan, aki szerint a világ teljesen máshogy van, mint ahogy valójában van, és ezért hülyének néznek. Majd rájössz te is.

Csak itt gyak.hu-n már 30-40 feltaláló volt, aki rájött az örök energiára, aztán sohasem lett belőle semmi, pedig egyszer egy csávó felajánlott 1 millió forintot, ha bizonyítja a működését, de a feltaláló soha többet nem jelentkezett...

2015. aug. 10. 21:45
 12/65 anonim ***** válasza:
94%

Nem kell megsértődni arra, ha valaki szkeptikus! Én is az vagyok, vállalom. Ma már a szkepszis jóformán kötelező kellene legyen.

"Kételkedem tehát gondolkodom. Gondolkodom tehát vagyok."

Mivel az amiket leírsz alapvető fizikai törvényeket sért, ezért gondolom jogos az igény, hogy legyél szíves bizonyítani az állításaidat hitelt érdemlően. Amíg ezt nem teszed meg, ne haragudj, kb egy szavadat sem hiszem el.

2015. aug. 10. 22:21
 13/65 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező, értem, mire gondolsz (itt sokakkal ellentétben). Feltettem róla egy kérdést, itt olvashatod a hipotézist, bár a válaszokat ne nagyon értékeld, mert nem lehet: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__alkalmazott-tudoma..

Hamarosan újabb tényeket fogok a cáfolatom megerősítésére publikálni, már vannak ötletek.

2015. aug. 10. 22:29
 14/65 A kérdező kommentje:
...és csak okoskodnak, csak nyomják a véleményüket. Senki nem akarja velem együtt elkésziteni és saját maga elvégezni a megfigyeléseket, majd azokból levonni a következtetéseket. Ha abbahagyod az ellenvetéseidet, ha megállsz az aggályaiddal, ha alázatot gyakorolsz és bizalmat, akkor jelentkezz.... addig semmi.
2015. aug. 10. 22:32
 15/65 anonim ***** válasza:
92%

"Senki nem akarja velem együtt elkésziteni..." v. ö. "másról is tudok aki szintén felismerte az alapjelenséget"

Ne a szkeptikusok között keresd, aki veled együtt akar dolgozni, hanem fogj össze azokkal, akik veled egyetértésben vannak. Együtt meg tudjátok csinálni!

2015. aug. 10. 22:36
 16/65 A kérdező kommentje:
Skypeon jelentkezzen az, aki hajlandó saját maga elkésziteni és ahhzo kér eligazitást. Addig amig nincs munka, addig semmilyen bölcselkedés nem érdekel. Tele van a tököm azokkal, akik már elöre nyomják a véleményüket. FIGYELNED KELL, HALLGATNI, DOLGOZNI, GONDOKKODNI, KÖVETKEZTETNI. Hogy nem birjátok ki azt, hogy ne gyártsatok ellenvetéseket? Azt hiszitek újat mondtok nekem ? Tele van a tököm az unalmas, passziv, okoskodó véleményekböl. Nem vélemények kellenek nekem, hanem munkatárs. Aszisztens.
2015. aug. 10. 22:36
 17/65 A kérdező kommentje:

Az mond nektek valamit, hogy az alapelvért Nóbel dijra tüntették fel a feltalálót? Gondolod akkor is okosokodnod kell mikor ilyen elömenetellel léptetik fel a témát? Nem lenne okosabb elkezdeni kiváncsikodni? Képtelen vagy elkésziteni filérekért az alamodellt azérft hogy személyesen meggyözödj?

Mi veszteni valód van? Saját meggyözödéseid tartanak fogságban. Ne nekem hidj, hanem magadnak. Ahhoz pedig az kell, hogy dolgozz. Minden elötökbe van adva. Ingyen tanács, olcsó, könnyen kivitelezhetö alapmodel? Minden a seggetek alá van rakva. Amit pedig nem tudok nektek adni, az a képesség arra, hogy lépjetek túl meggyözödéseiteken.

2015. aug. 10. 22:46
 18/65 A kérdező kommentje:

Saját magatok viselkedésén láthatjátok, miérft nem terjed a dolog. NEM AKARJATOK elfogadni, mert gyávák vagytok felhagyni aggályaitokkal. Mert ha megérted, akkor belegondolsz abba, mihez vezethetne a tömeges elterjedése. Nem fog eltyerjedni tömegesen, pont az emberek csölátása miatt. És itt most kihagytam a semmiröl sem tehetö laikusokat.

Na lássuk, kinek lesz képessége kitörni láncaiból.

2015. aug. 10. 22:51
 19/65 anonim ***** válasza:
88%

De, nagyon szívesen elfogadom - de ne dumálj, hanem bizonyítsd :) ne hülyét keress, aki megcsinálja helyetted, hanem vezesd le, akár matematikai úton, hogy hogyan, miből állít elő energiát.

Ha ezt hitelt érdemlően megteszed, minden kételyem elmúlik. De te csak pattogsz és hisztizel...

2015. aug. 10. 23:02
 20/65 anonim ***** válasza:
80%

Ja, és még hozzátenném:

Kevés olcsóbb dolog van, mint az ingyen tanács. Ingyen tanácsa mindenkinek van, talán több is, mint ötlete. Az is van mindenkinek. Kismillió embert ismerek, aki tele van ötlettel, csak megvalósítani nem tudja, és keres valakit, aki megcsinálja helyette, majd ő élvezi a gyümölcsét...

Tanácsot és ötletet adni a hülye is tud, az nem kunszt :D

Bizonyítsd a megvalósítást, gyerünk!

2015. aug. 10. 23:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!