Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Találós kérdés: Mi az amit...

Találós kérdés: Mi az amit csak Te látsz, és rajtad kívül senki más nem?

Figyelt kérdés

Nem az álomra gondolok, hanem egy fizikailag látható dologra.

A kategória nincs eltévesztve, kéretik nem áthelyeztetni. Bármilyen ötletet és indokot elfogadok, illetve cáfolatokat is.

2015. júl. 3. 19:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
Ha a képzeleti képet lerajzolom a tartalmát láthatja más is, nem?
2015. júl. 3. 22:08
 72/81 anonim ***** válasza:
hát igen, ne rajzold le, és máris megfelelő:))
2015. júl. 3. 22:15
 73/81 sadam87 ***** válasza:
A kedves kérdezőnek ajánlom figyelmébe a 60. választ. :P Ott azt is leírom, miért nem tökéletes szerintem ez a megoldás.
2015. júl. 3. 22:22
 74/81 A kérdező kommentje:
60# így van, és ezért írtam, hogy hétköznapi értelemben,tehát beavatkozás és vizsgálat nélkül. Csak azt már túl egyértelműnek találtam volna ha így leírom. Lényeg, hogy mégis lett találat :-)
2015. júl. 3. 22:50
 75/81 anonim ***** válasza:

Én halálomon vagyok ezektől a homályoktól a szemem előtt. Mindennap fejfájással kelek, még enyhe árnyékban is látom őket. Nem egy-két kisdarab floaterem van, hanem 4-5 és ebből 2 tök nagy. Már gondolkoztam a műtéten is (üvegtest leszívás, majd újratöltés pontos nevét nem tudom).... Csak rizikós!

Egyébként vannak olyan floaterek, amik a szaruhártyán vannak, azok kimutathatóak, az üvegtestben egyáltalán nem.

2015. júl. 4. 00:43
 76/81 A kérdező kommentje:

75# Azzal már érdemes orvoshoz fordulni.

Idézek a 60. válaszoló linkjéből:

"Szélsőséges esetben azonban komoly bajokról is árulkodhat, ha sok ilyen foltot lát. A retinaszakadásnak és a retinaleválásnak is lehetnek ilyen tünetei, azok meg akár vaksághoz is vezethetnek. Ezért ha tényleg nagyon sok foltot lát, a biztonság kedvéért forduljon orvoshoz."

2015. júl. 4. 08:58
 77/81 anonim ***** válasza:
sztem meg csak utólag találta ki és nem is volt semmi amire gondolt...
2015. júl. 4. 10:01
 78/81 anonim ***** válasza:
Már voltam 3 orvosnál.... Természetesen a foltok számától függetlenül, ha már egy megjelent én orvoshoz mentem. Ti nem?
2015. júl. 4. 11:48
 79/81 anonim ***** válasza:
Ne már! Ez volt a megfejtés!? Az üvegtesti homályok? Akkor lehet, hogy "a szaruhártyám belülről" válasszal nyertem volna? Ezeket egy szemorvos minden nap látja.
2015. júl. 4. 12:30
 80/81 A kérdező kommentje:

77# Nem utólag találtam ki, arra apelláltam, ha jogos amit gondoltam, akkor valaki előbb utóbb leírja.

Volt is találat, és igazad van 79# a tiéd is találat, bár kicsit pontatlan.

Elnézést mindenkitől, de tegnap estére kicsit besöröztem, szóval kissé elvesztettem a fonalat :-D

Én azt gondolom, ha meg is vizsgálja orvos, akkor sem láthatja ugyanúgy ahogy Te mert másképp vetülnek a fényárnyékok belülről és másképp műszerrel.

Talán helyesebb lett volna úgy kérdezni, hogy Mi az amit Te napi szinten látsz, de más nem láthatja?

Azért köszönöm a sok sok választ, igazán ötletesek voltak.

2015. júl. 4. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!