Találós kérdés: Mi az amit csak Te látsz, és rajtad kívül senki más nem?
Nem az álomra gondolok, hanem egy fizikailag látható dologra.
A kategória nincs eltévesztve, kéretik nem áthelyeztetni. Bármilyen ötletet és indokot elfogadok, illetve cáfolatokat is.
Vagy ha két miniatűr kamerát behelyeznek a szemüregedbe.
Mindent meg lehet nézni, nincs olyan dolog, amit ne lehetne valaki másnak is megnéznie, ha akarja.
Mindenki lát színeket, legalábbis az emberek többsége ugyanolyan mértékben tudja érzékelni ugyanazokat a színeket. Azt viszont, hogy mindannyian ugyan azt a színt látjuk-e, vagy mindannyian másképp érzéklejük őket (más színnek látjuk őket), az nem bizonyítható. Ugyan ez a helyzet a hangokkal.
Azzal meg megint nem mondtál semmit, hogy fizikailag észlelhető dolog. Pl. vegyük a "szenvedés" szót.
A szenvedés főnév, fizikailag észlelhető, de más nem éli át, csak én, csak saját magam, azaz csak én látom, tudom, hogy mennyire szenvedek. Vagy ott van a barátság. Vagy az élvezet. Vagy a szeretet. Egy csomó minden van, túl sok a lehetőség, ha én most 50 dolgot felsorolnék, lehet hogy pont eltalálnám amire gondoltál, de ennyi adatból lehetetlen kitalálni, mert nem egyértelmű.
De az is lehet, hogy szimplán az érzésekre gondoltál, és ez esetben a válasz a kérdésedre az, hogy: az érzés(ek)
Már van egy megközelítő válasz, de elmegyek mosogatni. :-)
Várok még.
A mosogatással arra kartál célozni, hogy a válasz a "munka"? vagy szabadidő? Hiszen senki sem tudhatja, hogy menni a munkám vagy a szabadidőm, csak én érezhetem. Vagy a "vágy" a megoldás? Esetleg még lehet a "test/testalkat", mert azt csak én tudom érzékleni, hiszen nincs még egy olyan ember, akinek pont olyan teste legyen, mint nekem (mindenkinek különböző).
Illetve a még lehetséges válaszok: fájdalom, vagy érzetek (tapintás, szánkban lévő ízek, szagok, hőmérséklet, egyensúlyérzet, stb.), vagy a cselekedet, hiszen senki sem cselekszi azt, amit én, mert akkor az egész emberiség egyszerre mozogna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!