Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Találós kérdés: Mi az amit...

Találós kérdés: Mi az amit csak Te látsz, és rajtad kívül senki más nem?

Figyelt kérdés

Nem az álomra gondolok, hanem egy fizikailag látható dologra.

A kategória nincs eltévesztve, kéretik nem áthelyeztetni. Bármilyen ötletet és indokot elfogadok, illetve cáfolatokat is.

2015. júl. 3. 19:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 A kérdező kommentje:
A méhedet megtudja nézni az orvos, de Te magad nem nézed meg (jó esetben).
2015. júl. 3. 19:44
 22/81 anonim ***** válasza:

Vagy ha két miniatűr kamerát behelyeznek a szemüregedbe.

Mindent meg lehet nézni, nincs olyan dolog, amit ne lehetne valaki másnak is megnéznie, ha akarja.

2015. júl. 3. 19:44
 23/81 anonim ***** válasza:
Szinek?
2015. júl. 3. 19:45
 24/81 A kérdező kommentje:
17# épp ezért ki is egészítettem, hogy a láthatóságát hétköznapi értelemben értem.
2015. júl. 3. 19:48
 25/81 anonim válasza:
100%
A jelszavam betűk formájában :D
2015. júl. 3. 19:50
 26/81 anonim ***** válasza:

Mindenki lát színeket, legalábbis az emberek többsége ugyanolyan mértékben tudja érzékelni ugyanazokat a színeket. Azt viszont, hogy mindannyian ugyan azt a színt látjuk-e, vagy mindannyian másképp érzéklejük őket (más színnek látjuk őket), az nem bizonyítható. Ugyan ez a helyzet a hangokkal.

Azzal meg megint nem mondtál semmit, hogy fizikailag észlelhető dolog. Pl. vegyük a "szenvedés" szót.

A szenvedés főnév, fizikailag észlelhető, de más nem éli át, csak én, csak saját magam, azaz csak én látom, tudom, hogy mennyire szenvedek. Vagy ott van a barátság. Vagy az élvezet. Vagy a szeretet. Egy csomó minden van, túl sok a lehetőség, ha én most 50 dolgot felsorolnék, lehet hogy pont eltalálnám amire gondoltál, de ennyi adatból lehetetlen kitalálni, mert nem egyértelmű.

De az is lehet, hogy szimplán az érzésekre gondoltál, és ez esetben a válasz a kérdésedre az, hogy: az érzés(ek)

2015. júl. 3. 19:52
 27/81 A kérdező kommentje:

Már van egy megközelítő válasz, de elmegyek mosogatni. :-)

Várok még.

2015. júl. 3. 19:53
 28/81 anonim ***** válasza:
Esetleg valami Schrödinger macskája szerű dologra gondolsz ami csak akkor "ölt alakot" ha valaki vizsgálja?
2015. júl. 3. 19:56
 29/81 anonim válasza:
26-os, de az érzéseket nem a szemeddel látod, hanem belül érzed.
2015. júl. 3. 19:56
 30/81 anonim ***** válasza:

A mosogatással arra kartál célozni, hogy a válasz a "munka"? vagy szabadidő? Hiszen senki sem tudhatja, hogy menni a munkám vagy a szabadidőm, csak én érezhetem. Vagy a "vágy" a megoldás? Esetleg még lehet a "test/testalkat", mert azt csak én tudom érzékleni, hiszen nincs még egy olyan ember, akinek pont olyan teste legyen, mint nekem (mindenkinek különböző).

Illetve a még lehetséges válaszok: fájdalom, vagy érzetek (tapintás, szánkban lévő ízek, szagok, hőmérséklet, egyensúlyérzet, stb.), vagy a cselekedet, hiszen senki sem cselekszi azt, amit én, mert akkor az egész emberiség egyszerre mozogna.

2015. júl. 3. 20:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!