Találós kérdés: Mi az amit csak Te látsz, és rajtad kívül senki más nem?
Nem az álomra gondolok, hanem egy fizikailag látható dologra.
A kategória nincs eltévesztve, kéretik nem áthelyeztetni. Bármilyen ötletet és indokot elfogadok, illetve cáfolatokat is.
53# válaszán jót nevettem, de képzelje el, ha véletlenül be kell vinnie az ÁNTSZ-hez.
Nagyon tetszettek az eddigi válaszok, és mindenki kapott zöld kezet. Azt éreztem a vége felé, hogy eléggé elkanyarodott a dolog az érzelmek felé, pedig direkt hangsúlyoztam, hogy nem erről van szó. Ha így lett volna, akkor inkább az ezotéria kategóriába írom a kérdést. Azt is értem, hogy félrevezető voltam, de bíztam abban, hogy valakinek eszébe jut.
Amire gondoltam az a Floater.
Kérdező, idézem, amiket mondtál.
"Nem az álomra gondolok, hanem egy fizikailag látható dologra."
"a láthatóságát hétköznapi értelemben értem"
Mit értesz hétköznapi alatt? Vagy vannak olyan dolgok, melyeket nem hétköznapi értelemben látunk?
"(azt hiszem ez is már segítség)"
Nem, nem volt az. Nem tudhatjuk, hogy te mit értesz hétköznapi alatt.
"Nyelvtanilag végül is tárgy"
NINCS olyan, hogy valami nyelvtanilag tárgy. Vannak a tárgyak, az élőlények, és a fogalmak.
Ha tárgy, akkor én konkrétan látom, van kiterjedése (térfogata), tömege, sűrűsége, meg tudom fogni, le tudom köpni, meg tudom dobni kővel. Ha élőlény, akkor is. Ha ezeket nem tudom megtenni vele, akkor nem tárgy, hanem fogalom.
Az meg, hogy nyelvtanilag főnév-e, vagy melléknév, vagy ige, meg nem számít ez esetben, hiszen mind tárgy, mind élőlény, mind fogalom lehet főnév.
És ezt te is tudnád, ha oda figyeltél volna 8.-ban.
"és most sokat elárultam."
Az ég világon nem árultál el ezzel semmit. Gyakorlatilag végig félrevezetsz minket a saját butaságod miatt.
"8# fizikailag észlelhető, látható dologról van szó!"
NEM! Nem fizikai! Mert ha fizikai lenne, akkor lenne tömege, lenne térfogata, lenne sűrűsége, és nem az emberek 70%-a látná. Te egy olyan valamiről beszélsz, amit a legtöbb ember lát, van kiterjedése, fénye, színe, még sincs tömege, se sűrűsége, nem lehet megfogni.
Esetleg folt a szemed előtt, miután belenéztél egy erősebb fénybe?
"De bizony szemmel lehet látni :-)"
"Kimutatható, de napi szinten, hétköznapi értelemben csak Te látod."
Csak én, és még 4,9 milliárd ember. Mert ennyi az emberiség 70%-a
"Nem számítottam arra, hogy mindenki látja, de az emberek 70%-a látja, és bíztam benne, hogy lesz néhány válaszoló ebben az arányban."
Lenne, ha kicsit több dolgot adnál meg. Mi eddig csak azt tudjuk, hogy nem lehet megfogni, az emberiség 70%-a látja, és mégis csak én látom egyedül a saját magamét. Ezek szerint van egy fantomvégtagom, amit nem látok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!