Az emberek miért keverik a környezetvédelmet és a természetvédelmet?
Nem....
Mi köze van a porleválasztóknak a természetvédelemhez? Mi köze van a szennyvíztisztításnak a természetvédelemhez? Mi köze van az energiatermelésnek a természetvédelemhez? Mi köze van a zajvédőfalaknak a természetvédelemhez?
Hogy kihatnak az állatokra is? Például az emberekre is, ennyi erővel a környezetvédelemnek az egészségüggyel is komoly átfedései vannak. De az építészettel is, mert a környezetszennyezés az épített környezetre is kihat.
Miből gondoljátok, hogy milyen végzettségem van és milyen nincs?
Egy környezetmérnök mitől műszaki? Meg attól, hogy van pár műszakibb jellegű tárgya, mitől lesz olyan szemlélete? :D :D :D
Meg miért értelmetlen egy másmilyen képzés? Mert a környezetmérnök képzésnek is sok értelme van... azért röhögnek a képzésen a valódi műszaki szakok....
Mindegy, röhögni rajtam meg nagyképűsködni tudtok. Élőben már nem ilyenek lennétek.
Ti is ignoráljátok a válaszaimat, de a kérdéseimet főleg :D
És szerintem ti is kiforgattok.
És eddig egy érvemre se reagáltatok érvvel.
Ha ezekre már válaszoltatok, akkor a válasz számát kérem. Lássuk, ki aláz meg kit. Ha igaz, hogy csak én ignorálok mindent, ti nem, akkor meg tudtok alázni azzal, hogy az alábbi kérdésekre egy-egy számmal reagáltok:
Miből gondoljátok, hogy mi vagyok és mi nem?
Szerintetek mi a környezetvédelem?
Szerintetek mi a természetvédelem?
Mik a közös tevékenységeitek szerintetek? (Tevékenység. Nem halpusztulás, mert akkor az ennyi erővel gazdasági, esetleg társadalmi probléma is, amellett, hogy természetvédelmi és környezetvédelmi.)
Olyanra gondolok, mint immissziómérés, zajterjedés modellezése, biodiverzitás monitorozása, kihalás szélén álló fajok kiemelése egy rezervátumba a megőrzésük érdekében, emissziómérés, szennyvíztisztító műtárgy méretezése. Nos, ilyen kaliberű dolgokra vagyok kíváncsi, ami szerintetek a környezetvédelemhez és a természetvédelemhez is tartozik, azaz egy biológus-ökológusnak vagy egy természetvédelmi mérnöknek is ugyanúgy feladata (lehet), mint egy energetikai mérnök - környezetvédelmi szakmérnöknek vagy biomérnöknek környezetvédelmi szakirányon vagy körny.gazd. agrármérnöknek.
Szeretném látni, hol van a fokozatos átfedés, ami miatt nincs éles határvonal.
Valóban szándékosan ignorálom a további kérdéseid.
Mert teljesen felesleges bármit írnunk:
A válaszainkat ( és kérdéseinket) ignorálod, kiforgatod, csak a saját igazad hajtod.
Meddő a vita. Amíg azt hiszed, ellenérv az almára a körte, addig egymás mellett elbeszélés van csak.
Ahonnan győztesként akar valaki kikerülni, az nem vita, az vitatkozás. A vitában érvek küzdenek, nem egók. :)
Ti azt hajtogattátok, hogy a kettő majdnem egy, de nem hoztatok lényegében érveket, és mikor én ezer meg egy tevékenységet soroltam, ami baromira csak egyik vagy csak másik, arra nem reagáltatok.
Viszont igen, az egótok vastagon jelen volt.
És közöltétek, hogy szerintetek nem vagyok környezetmérnök (honnan tudjátok?) amúgy én meg most közlöm, hogy ti se :D Az egy büfészak csak, és se nem műszaki se nem egy értékes végzettség.
Egyetlen érvetek volt, arra is írtam ellenérvet, hogy szerintem logikailag miért nem állja meg a helyét, arra nem kaptam reakciót.
"Ti azt hajtogattátok, hogy a kettő majdnem egy, de nem hoztatok lényegében érveket"
Nem.
1. Te nem vagy hajlandó megérteni, hogy a hétköznapi életben, alkalmazásban, általános szemléletben a két dolog összetartozik, összefonódik.
2. Már vitáztál vagy egy oldal óta, mire képes voltál leírni ,hogy milyen szempontból (szakmai képesítés illetve munkaterület) akarod szétválasztani, "utca emberével" szétválasztatni a dolgot. Odáig mindenkinek egyértelmű volt (sőt, volt ahol meg is fogalmaztad szó szerint, egy másik kérdésben is hetekkel ezelőtt), hogy a két témának szerinted semmi köze egymáshoz és ez így, ebben a formában nem igaz.
Ha véleményt vagy kérdést fogalmazol meg, tedd azt félreérthetetlenül, célirányosan, ne mástól várd, hogy helyetted kitalálja, az írt soraid mögött mire (tök másra) gondolsz. Ha erre nem vagy képes, akkor viseld a következményeket.
"1. Te nem vagy hajlandó megérteni, hogy a hétköznapi életben, alkalmazásban, általános szemléletben a két dolog összetartozik, összefonódik."
Pont az alkalmazásban nincs köze se egymáshoz a kettőnek, erre egy csomó példát írtam.
Az egyik kb. biológiai a másik kb. műszaki.
Abban az egyben igazat adok, hogy nem írtam, milyen szempontból választanám szét a kettőt.
De még mindig állítom, hogy ég és föld.
A levegő, a talaj és a víz minőségének, mint egyénre ható tényezők minőségének védelme az egyén érdekében vs. populációk, társulások, biodiverzitás fenntartása, élettelen természeti értékek (mint folyók, patakok, kőzetek) megőrzése, de tudtommal a természetvédelem nem is foglalkozik a minőségével, hanem kb. h merre folyik a folyó és az árterében mik élnek.
Inkább annyi, hogy hat az egyik a másikra (de csak egyik irányban!!)
De ennyi erővel kölcsönhatásban van a környezetvédelem a gazdasággal, a politikával és az egészségüggyel is.
A természet- és környezetvédelem cél és koncepció szempontjából azonos: a lényege, hogy az emberiség által bolygónknak okozott kárt csökkentsük, megszüntessük, hogy élhető világot biztosítsunk magunknak és a természetnek is.
És ezt a két terület külön szakembereinek is tiszta kell, hogy legyen, igenis egymás területének ismeretében, az esetleges összefüggések tökéletes ismeretében tudnak csak jó hatásfokkal dolgozni.
Ha ignorálják a másikat, ha tökéletesen elzárkóznak a tényszerű egymásra utaltságtól, az megbocsáthatatlan szakbarbárság.
A kategorikus szétválasztás csakis szakmai szinten, elméletben tehető meg, ezt meg hadd ne kelljen már az utca emberének csípőből vágnia.
És ha neki összemosódik a kettő, az nem is baj, sőt hasznos, mert legalább globálisan, mindkettő terület érdekét figyelembe véve teszi meg a maga részét a környezet és a természet védelmében.
Vagy nem teszi. De akkor meg Q-ra mindegy, hogy tudja-e a kettő közti különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!