Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az emberek miért keverik a...

Az emberek miért keverik a környezetvédelmet és a természetvédelmet?

Figyelt kérdés
Szerintem egyértelmű, mi a természet és mi a környezet.
2014. aug. 10. 19:07
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
Pl. villanyoszlopnak ütközik egy kamion és elkezd szivárogni a motorolaj, egyenesen bele a patakba (ami nyílván élőhely egy szalamandrának, békának, vizisklónak). Ennek megakadályzozása környezetvédelmi vagy természetvédelmi tevékenység? Szerintem mindkettő.
2014. aug. 11. 10:19
 12/41 A kérdező kommentje:

A patakos példában mi a természetvédelmi?

A másik: könnyen szétválasztható itt is, mert mondjuk ha áttelepítik onnan az állatokat, azt természetvédelmi szakember fogja csinálni, a kármentesítésst... vegyészek, de a lényeg, hogy az a környezetvédelem feladata.

2014. aug. 11. 10:37
 13/41 A kérdező kommentje:

Szóval nem közös tevékenység. :D :D

Nem fogsz tudni mondani szerintem.

2014. aug. 11. 10:37
 14/41 anonim ***** válasza:
Egy folyóban a halak ritkulása természetvédelmi vagy környezetvédelmi kérdés, amíg nem ismert a kiváltó ok?
2014. aug. 11. 14:42
 15/41 A kérdező kommentje:

Mindkettő.

Egy városban az emberek korai halálozása egészségügyi vagy környezetvédelmi kérdés, amíg nem ismert a pontos ok?

2014. aug. 11. 14:45
 16/41 Wadmalac ***** válasza:

Én csak azt nem értem ,miért okoz ez ilyen nagy problémát neked?

A két téma együtt kezelendő oktatásilag, végrehajtásilag is jelentős átfedések vannak, az egyik értelmetlen és hatástalan, ha a másik nincs szintén tevékenyen végezve, akkor most csupán a szakzsargon kezelésével van a bajod vagy mi? :)

2014. aug. 11. 14:48
 17/41 anonim ***** válasza:

Hoppá, hoppá. Szóval akkor van, hogy nem lehet szétválasztani a kettőt.

"Egy városban az emberek korai halálozása egészségügyi vagy környezetvédelmi kérdés, amíg nem ismert a pontos ok?"

Nem állította senki, hogy ott nincs átfedés.

Épeszű ember tudja, hogy, ha szart eszik/iszik/lélegzik/ akkor az nem egészséges.

Sajnálatos, hogy ilyen vaskalapos, szűk látókörű, intoleráns szakembereket képeznek mostanában.

Sajnálatos módon az ilyesfajta csőlátásos aktatologató bürokraták vannak többségben a hivatalokban...

üdv egy agrármérnök

2014. aug. 11. 14:57
 18/41 anonim ***** válasza:
Azt hiszem mostmár értem a különbséget - a környezetvédők a buta, hisztis kislányok, míg a természetvédők a biológus-szerű szakik.
2014. aug. 11. 15:21
 19/41 A kérdező kommentje:

Én például szívesen foglalkoznék a városi hőszigetek megszüntetésével vagy megújuló energiákkal vagy szennyvíztisztítással de baromira nem szívesen fajok populációinak vizsgálatával és megőrzésével, se például nemzeti parkokban se szívesen tartanék a látogatóknak előadást, hol milyen fajok élnek ott és azok a fajok még hol máshol élnek. Sőt, nem is szívesen tanulnék ilyesmiről. De akit pedig ez érdekel, az Lipcsei homokfogóról vagy porleválasztó ciklonról nem tanulna szívesen.

Úgyhogy de-de, külön kezelendő oktatásilag is és mindenhogyan.

Irritál, hogy elmondom, mit tanulok, azt hiszik, jegesmedvéket fogok menteni. Persze...

2014. aug. 11. 15:46
 20/41 A kérdező kommentje:

Környezetvédelmi szempontból szerintem tök mindegy, él-e Erdélyben farkas, a Börzsönyben hiúz vagy hány jegesmedve van.

Nem azt állítom, hogy nekem mindegy, hanem, hogy nem mindkettő függ mindkettőtől.

És az is mindegy, milyen fák vannak, csak legyenek.

És én, aki mondjuk szennyvíztisztítással szeretnék foglalkozni, nem is akarok tudni róla, hogy hogy hívják a Bükk hegység fáit és milyen magasság felett mi van. Mert számomra nem hasznos a tudás és nem érdekel. Akkor inkább az Árpád-ház uralkodóiról szeretnék tanulni. Amúgy tényleg.

Szóval irritál, hogy keverik. Én tudatlanságnak érzem.

2014. aug. 11. 15:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!