Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az emberek miért keverik a...

Az emberek miért keverik a környezetvédelmet és a természetvédelmet?

Figyelt kérdés
Szerintem egyértelmű, mi a természet és mi a környezet.
2014. aug. 10. 19:07
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:

Ami neked egyértelmű, másnak nem biztos. Sok oka lehet. Nem gondol bele. Kényelmetlen neki. Nem magyarázták el, és szégyelli megkérdezni. Stb.

A környezet a természet része, tehát a természet tágabb, mint a környezet. De szokás a szobádat nem tekinteni természetnek, vagyis kezdődik a keveredés.

2014. aug. 10. 19:24
 2/41 A kérdező kommentje:

Tény, hogy megfogalmazni nehéz, szerintem az már filozofálgatás.

De szerintem elég egyértelmű, ha egy populációt megvédesz a kihalástól, az nem környezetvédelem.

Ha pedig szennyvíztisztítót építesz, az viszont környezetvédelem.

2014. aug. 10. 19:59
 3/41 anonim ***** válasza:
Azért, mert nagyon sok közös területe van - én pl. olyan helyen lakom, ahol a falu gyakorlatilag az erdőben épült ki, nincs éles határvonal a kettő között, a természet nem a kerítésen túl kezdődik, hanem a házajtótól (rosszabb esetben ki sem kell lépni a házból). Ha itt környezetvédelmi tevékenységet végez valaki, az jó eséllyel a természetet is védi, még ha nem is célzottan, hanem csak áttételesen.
2014. aug. 10. 23:23
 4/41 Wadmalac ***** válasza:

A környezetvédelem kihat a természet védelmére. Oksági kapcsolat. A városi szemét, szennyvíz stb. kijuthat a természetbe és onnantól természetvédelmi téma.

Az embereket meg értelmetlen szeparáltan nevelni a kettőre, mindkettő azonos hozzáállást igényel.

Nem szétválasztható a két terület, legfeljebb elméleti szinten.

2014. aug. 11. 08:16
 5/41 A kérdező kommentje:

De nincs közös tevékenység se.

Az egyik azt vizsgálja, hogy elég nagy-e a populáció, ha nem, mi okozza és hogyan kellene megvédeni.

A másik pedig ebben az esetben vizsgálja, hogy a gyár felől szivárog-e valami káros anyag a természetközeli területekre (és a településre).

Az egyik egy biológiai, ökológiai, fajokkal foglalkozó tevékenység a másik pedig műszaki. Kb.

Csak mert az egyiket tanulom a kettő közül és irritál, hogy összekeverik, közben ég és föld...

Lehet, hogy kihat egymásra, de...

Ennyi erővel a környezetvédelem az egészségügyre is kihat, ezért attól se válasszuk szét.

2014. aug. 11. 09:23
 6/41 anonim ***** válasza:
Ha ennyire egyértelmű leírnád nekem mi a természet és mi a környezet?
2014. aug. 11. 09:42
 7/41 anonim ***** válasza:
Egy folyóban a halak ritkulása természetvédelmi vagy környezetvédelmi kérdés?
2014. aug. 11. 09:50
 8/41 A kérdező kommentje:

Nekem ennyire egyértelmű...

A halak pusztulása szerintem környezetvédelmi akkor, ha méreganyag kerül a vízbe (most ezt nagyon tág értelemben értem!!! és nemcsak "hagyományosan" mérgek, hanem akármi...) és természetvédelmi, ha valamiért elszaporodott egy ragadozó hal és amelyikek tömegesen pusztulnak, azok az ő prédáik.

A porleválasztók, a szennyvíztisztítók, a légszennyezés-mérők KÖRNYEZETVÉDELMI dolgok, és lehet egy intézkedés kihat a populációkra, de az emberi egészségre és az épített környezetre is. Akkor már egészségügyi és építészeti kérdés is.

2014. aug. 11. 10:01
 9/41 A kérdező kommentje:

Nekem környezet az egyénre ható tényezők összessége.

Természet pedig a nem ember által létrehozott dolgok és az élők összessége.

2014. aug. 11. 10:02
 10/41 A kérdező kommentje:
Akkor mondanátok közös tevékenységet a kettőnél? NEM olyat, ami kihat egymásra, mert ennyi erővel egy jobb hatékonyságú porleválasztó tervezése és kivitelezése egészségügyi feladat.
2014. aug. 11. 10:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!