Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az emberek miért keverik a...

Az emberek miért keverik a környezetvédelmet és a természetvédelmet?

Figyelt kérdés
Szerintem egyértelmű, mi a természet és mi a környezet.
2014. aug. 10. 19:07
1 2 3 4 5
 21/41 Wadmalac ***** válasza:

"Szóval irritál, hogy keverik. Én tudatlanságnak érzem."

Annyira van jogod rajta morgolódni, amennyire joga van egy szerszámélezőnek, ha simán köszörűsnek hívják.

Az átlagember miért lenne köteles szétválasztani a két dolgot? Számára a kettő egyformán fontos vagy lényegtelen, de ennyi. Ez nem műveletlenség, erre semmi szakismeret nem várható el az átlagembertől. Szépen türelmesen magyarázd el neki a különbséget, vagy tűrd a tévedést. :)

2014. aug. 11. 15:57
 22/41 anonim ***** válasza:

Ezt a tudatlanságot elég jól el tudnám viselni. Ami miatt egy ország pusztul mind fizikailag, mind mentálisan, azt valahogy kevésbé.

Ha irritál, akkor vagy kerüld el, vagy oldd meg. De ne csinálj belőle látszatproblémát.

2014. aug. 11. 16:00
 23/41 A kérdező kommentje:

Valahogy tőlem is elvárják, hogy logikus dolgokat, amik valamilyen szinten az alapműveltség részei is, tudjam és valahogy nem szoktak türelmesen magyarázni, ha nem tudom.

Valahogy, ha két szakmát összekeverek, harapni szoktak és valahogy megértem.

2014. aug. 11. 16:04
 24/41 Wadmalac ***** válasza:
Szerintem sokkal kevésbé éles a dolog, mint amikor a logisztikus közlekedés-mérnök barátomat raktárosnak meg targoncásnak nevezték. :D
2014. aug. 11. 17:17
 25/41 A kérdező kommentje:
Hát, annyiból, hogy itt mindkettő felkészülést és tudást igényel, valóban nem annyira éles a határ.
2014. aug. 11. 17:28
 26/41 anonim ***** válasza:
Szerintem abból amit írtál, kiderült, hogy nem vagy sem környezetmérnök (s ahogy te állítod, természetvédelmi szakember sem). Én őszintén szólva éppen ezért nem is értem, hogy mi értelme egy ilyen képzettségnek, hiszen a környezetmérnök az tényleg műszaki szemmel tud hozzáállni a dologhoz és még csak nem is kell környezetvédőnek szólítani a félreértések elkerülése végett. Joggal merül fel a kérdés: minek nevezzelek?
2014. aug. 11. 18:25
 27/41 A kérdező kommentje:
Miből gondolod, hogy mi vagyok vagy mi nem, a kérdés alapján?
2014. aug. 11. 18:48
 28/41 anonim ***** válasza:

Joggal merül fel a kérdés: minek nevezzelek?

+1

2014. aug. 12. 03:09
 29/41 A kérdező kommentje:

Majd ezt akkor fogom elhinni, ha elmagyarázzátok, miért, mi alapján?

Egyébként az érveitek alapján tényleg minden mindennel összefügg. Tehát egy villamosmérnök is lakatos, közlekedésmérnök, gépészmérnök és informatikus is, tanulnia kell és értenie hozzá. :D

2014. aug. 12. 09:19
 30/41 Wadmalac ***** válasza:
#29: Remélem, te is tisztában vagy azzal, hogy ezen kommented logikai és vitaérték-tartalma a nullához konvergál. :)
2014. aug. 12. 09:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!