Energiát nem lehet létrehozni se elpusztítani. Akkor ha elméletben valaki elutazna egy másik időbe akkor az egyik helyen több a másik helyen pedig kevesebb energia lenne? (Lehetőleg a nem lehetséges és hasonlókat hanyagoljátok létszíves. )
Mert akkor az adott időből az az energia mennyiség amit a teste tartalmaz (+ amit magával visz) eltűnik abból az időből és egy másikba kerül át és akkor ott addig nem is lesz egyensúly amíg a két időpont nem találkozik.
Vagy ha az adott időből ahová megyünk velünk meg egyező mennyiségű energia kerül át a mi időnkbe. De azt meg hogyan vitelezi ki mert ha úgy nézzük hogy azonos mennyiségű proton neutron meg elektron legyen és azok össz. energiája meg egyezzen az időutazó (vagy akármi) részecskéinek össz. energiájával. De ezzel meg az a gond hogy mi van akkor ha a bolygóról az összes vasat át küldjük másik időbe és az energia pl.: héliumban pótlódik. Akkor meg szintén nem stimmelne valami.
A modern fizikából ugorjunk egy kicsit vissza a klasszikus fizikába. Mert van itt is épp elég gond az energiamegmaradás törvényével.
Példa: Egy üvegkemény vízszintes asztallapon gurul egy acélgolyó. Mint tudjuk, egyszer csak megáll. Kérdés, hova tűnt a mechanikai energiája?
Másik példa: Vákuumban, két lézersugár találkozik. A hullámhegy kioltja a hullám völgyet, tehát így találkoznak, és persze azonos a hullámhosszuk és az amplitúdójuk. A két energia ebben a példában is megsemmisül.
A példákat folytathatnám nem csak az energia megsemmisülésére, de keletkezésére is. A műszaki főiskoláról kikerülve nekem is szentírás volt az energiatétel. Aztán találkoztam Vajda Jánossal, aki dolgozatot is adott ki Az energiatétel sérülése hullámterekben címmel. Ettől kezdve be kellett látnom hogy az iskolapadban tanított dolgok a gazdagok érdekei szerint íródtak. Köztük az energiatétel is, hiába mérgelődök hogy sok évig azt tanultam.
1. " (Lehetőleg a nem lehetséges és hasonlókat hanyagoljátok létszíves. )" Hódit a hülyeség és az analfabetizmus
2. Az üveg golyós példánál az energiát elveszi az hogy ott a levegő és neki ütődik. Ugyan ez az űrben ahol nincs levegő (amennyiben nem találkozik semmivel és gravitációs és egyéb mezők sem befolyásolják akkor elméletileg a végtelenségig halad egyenletes sebességgel.
A hullámok: ha egy kötelet veszünk és azt kezded el így hullámoztatni azonos erdőséggel a két végéről akkor ha meg felelő állapotban találkozik a két hullám tényleg olyan mintha eltűnne az energia de ott is csak át alakul. De attól még jelen van ott.( Szerintem az adott erő ugyan úgy húzza a kötelet de mivel teljesen ellentétes irányba és azonos erővel azért tűnik úgy hogy ott nincs semmi vagy másképp fogalmazva Ha kér erő hatás vonala és támadáspontja azonos. Irányításuk ellentétes és nagyságuk azonos. Akkor a két erő eredője nulla. (de attól még ott vannak az erők csak hatásuk ki egyenlítik egymást))
(Ez a személyes véleményem persze. Mindenki maga dönti el hogy melyikben hisz.)
3. Azt a fényteleportálósat már én is olvastam régebben és már akkor meg mondtam volna hogy hülyeség.
"ha elméletben valaki" olvasás, szöveg értés
egy szóval nem mondtam hogy hiszek vagy nem hiszek benne
csak felvetettem egy kis problémát vele kapcsolatban
A "létszíves" miatt meg az automata helyesírás javítót hibáztasd
1. 3.
A térről és az időről külön külön nincs értelme beszélni.
Ha tudtok teleportálni így a térben utazni akkor az időben is tudnotok kell. Menjetek vissza akadályozzátok meg hogy a légy szíves -ből létszíves legyen. :P
"A műszaki főiskoláról kikerülve..."
Gyanítom, ez a "kikerülve" nem egészen azt jelenti, hogy sikeresen elvégezted és lediplomáztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!