Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Isten teremtett bennünket...

Isten teremtett bennünket vagy az evolúció véletlen játéka? Miért üldözik még mindig tudományos szinten az intelligens tervezettség elméletét?

Figyelt kérdés

Nincs ésszerű darwinista magyarázat a zsiráf anatómiai felépítésére, és egyetlen faj keletkezésére sem találtak még mindent megdöntő bizonyítékot. Miért üldözik még mindig tudományos szinten az intelligens tervezettség elméletét? Parázs vita szkeptikusok és az isteni teremtés-elmélet hívei között.

[link]

2013. szept. 25. 20:12
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:

Gézengúzz,

Hopp, ott a pont... :D

2013. okt. 14. 07:10
 32/52 anonim ***** válasza:
100%

Gabo:

"

Ahogy a zsiráf nyaka alkalmazkodni tudott a táplálkozásmódjához, úgy a szíve is a megnyúlt nyakához. A gyöngyhalász tüdőkapacitása is megnő, ha naponta több órát tölt víz alatt. Ez csak az alkalmazkodó szervezetnek köszönhető, szó nincs véletlenekről. Persze lehet örökíteni is olyan tulajdonságokat, amelyek alkalmazkodással jöttek létre."

Ez sajnos tényleg kocsmaszint.

Tehát szerinted, ha mondjuk én naponta ugrálok egy csomót, akkor százezer év múlva a leszármazottaim elérhetnek a Holdig is az ugrálással, mert Isten így teremtett minket?

Nem gondolhatod komolyan.

A mutációk léte egyértelmű tény, ezt senki nem tagadhatja. Szóval megkérdezem tőled:

Vannak mutációk?

Ha igen, akkor onnantól már nagyon egyszerű dolgunk van, azt kell megvizsgálnunk, hogy ezek továbbörökíthetőek-e.

A válasz az, hogy igen.

". Persze lehet örökíteni is olyan tulajdonságokat, amelyek alkalmazkodással jöttek létre."

Ez pont a megfordítottja. Ha valaki jó géneket örököl, akkor az könnyebben tudja fejleszteni az adott tulajdonságot. Ha nincsenek meg a megfelelő mutációk nem fog történni semmi, hiába ugrálna ki az ember az örökkévalóságig az ablakon attól még nem nőne szárnya.

Vagy szerinted mégis hogyan működik ez részletesebben kifejtve?

". Szerintem az a baromság, hogy egy őslevesből jött volna létre az élet."

Na mégegy nagyokos, aki keveri az abiogenezist az evolúcióval. Mikor tanuljátok meg a legalapabb alapjait az evolúcióelméletnek, ha már mindenáron cáfolni akarjátok?

"Bármit össze lehet kotyvasztani, de még laboratóriumi körülmények közt se lehet életet létrehozni. "

Ki és melyik kísérletben is akart életet létrehozni? Dr. Frankenstein?:D

Haeckel a Horror mesterei egyik részében? [A Miller-Urey kísérletre gondolsz, közlöm veled, hogy nem akartak "életet" létrehozni.] Ráadásul ez is alapból problémás, mert hogyan definiálod az életet? Nem lehet annyira élesen elkülöníteni az élő az élettelentől.

"Hogy minden csupán a véletlen műve lenne? "

Mondom én, hogy kocsmaszint.

"Csak körbe kell nézni, mindenre különböző törvények vonatkoznak, mindennek oka van, tele van a világ szabályszerűségekkel, mindenre van magyarázat, de nem az, hogy ez csupán véletlen. "

Hát senki nem mondta, hogy az evolúcióra az lenne a magyarázat pusztán és töményen, hogy "véletlen".

"Amit véletlennek hiszünk, ott csak nem látjuk, hogy mi van a háttérbe. "

Ez körülbelül olyan érv mint "Vajon akkor is ott van a Hold, ha senki nem nézi?"

"A véletlenek márpedig nem hoznak szabályokat, vagy írnak törvényeket."

A világ viselkedése valamilyen fokig determinált, ezt senki nem vitatta. Szóval a "véletlen" mantrázása csúnya ismerethiányról árulkodik. Rengeteg megfigyelhető törvényszerűség visszavezethető valamire. Aztán, addig addig vezetjük, amíg eljutunk az Univerzum kezdetéhez, aminek a megmagyarázására pedig szintén vannak érdekes elméletek.

2013. okt. 14. 22:40
 33/52 anonim válasza:

Amit írtam csupán a gondolatai szabad áramlásai a meglátásaim alapján, nem egy tudományos esszé.

És ha megengeditek folytatnám, csak hogy érthetőbbé tegyem. Senkinek nem kell egyetértenie velem, ez csupán az én véleményem. Nem mondtam, hogy valaha is eltudnánk ugrani a Holdig, vagy képesek lennénk szárnyakat növeszteni, egy gyöngyhalász se növeszt magának kopoltyút, ezek valóban hülye elképzelések, és én ilyeneket nem is mondtam. De ha már ilyesmikkel kell példálózni, akkor vegyük például a negrideket, fejlettebb láb izomfelépítésűek, ami valószínűleg az életmódjuknak köszönhető, persze lehet mondani, hogy a többi emberfélével külön fejlődött, ez is egy elmélet. De akkor menjünk kicsit visszább, az emberré válásig. Hogy felegyenesedtünk, csupán véletlenszerű mutáció, vagy inkább szabályszerűen alkalmazkodott a testünk az életmódváltásunkhoz? Én ezt nem hívnám mutációnak, inkább ésszerű továbbfejlesztésnek. Ez a véletlenszerű mutációs elmélet számomra olyan, mintha egy autógyárba véletlenszerűen mindenféle alkatrészeket véletlenszerűen szerelnének össze, majd kigurulna egy BMW M7-es.

2013. okt. 16. 17:10
 34/52 anonim ***** válasza:
79%

"Ez a véletlenszerű mutációs elmélet számomra olyan, mintha egy autógyárba véletlenszerűen mindenféle alkatrészeket véletlenszerűen szerelnének össze, majd kigurulna egy BMW M7-es"

Ebből látszik, hogy hülye vagy a témához, az alapokkal sem vagy tisztában, ezért nem is érdemes időt vesztegetni rád.

2013. okt. 17. 19:21
 35/52 anonim ***** válasza:
54%
Egyetértek.
2013. okt. 17. 21:14
 36/52 anonim ***** válasza:
Tökéletesen egyetértek én is, pontosan ezért nem láttam célszerűnek válaszolni Gabo legújabb hozzászólására. Alapvető ismeretek hiányoznak, így nem lehet vitatkozni.
2013. okt. 17. 21:21
 37/52 anonim ***** válasza:
88%

Gabo, most játsszuk azt, hogy te vagy az evolúció! Türelmes, időtlen, elpusztíthatatlan.

Maradjunk az autógyári példánál! Beküldesz a szerelőcsarnokba egy csomó szakképzetlen pasast, és nem mondasz nekik semmit. Ha összeszerelek valamit azt elviszed, és jutalmazod őket. Ha összeállítanak valamit aminek 4 kereke van és gurul adsz 1 eurót. Minél jobb autót állítanak össze annál többet fizetsz. Elsőre biztos nem sikerül, de például a 200 milliomodik kocsi már BMV M7 lesz.

2013. okt. 17. 22:58
 38/52 anonim válasza:
Szerintem inkább azokkal nem lehet vitába szállni, akik csak helyeselni tudnak. Tudom mi az a darwinizmus, ismerem az elméleteteket. De ezek attól még csak elméletek, és még is ennyire ragaszkodnak hozzá egyesek? Mi lenne, ha nem azt írnátok be, hogy mit olvastatok Wikin, hanem inkább elgondolkodnátok dolgokon? Mondjuk a mimikrin. Hogy lehet, hogy egy botsáska alakja és színe is tökéletesen hasonlít egy faágéra, vagy egyes csikóhalak miért olyan mintázatúak mint a környezetükben lévő koralloké? Véletlen? Igen, biztosan voltak rózsaszín hóbaglyok is, csak azok már kihaltak? Darwin is beszél alkalmazkodásról, tehát nem értem mitől vagytok ennyire felháborodva. Én nem mondtam, hogy az lenne az igaz, amit én írtam, de a darwinizmusra sincs bizonyíték, szóval azt az elméletet is ugyanúgy le lehet hülyézni. Csak mert az a népszerű mostanság, ezért ez a követendő? Kinek mi tetszik... Vagy nem lehet saját véleményem? Nyugodtan lehet velem vitatkozni. Csak mielőtt lepontoznátok, legalább olvassatok el.
2013. okt. 18. 01:45
 39/52 anonim ***** válasza:

"Mondjuk a

mimikrin. Hogy lehet, hogy egy botsáska

alakja és színe is tökéletesen hasonlít egy

faágéra, vagy egyes csikóhalak miért olyan

mintázatúak mint a környezetükben lévő

koralloké? Véletlen? Igen, biztosan voltak

rózsaszín hóbaglyok is, csak azok már

kihaltak? "

Mimikri az egyik leggyönyörûbb példája az evolúciónak.

A te példáid:

Vannak barna baglyaink. Csücsülnek a barna fákon prédára vadászva.

Többé kevésbé sikeresek, mert viszonylag jól beleolvadnak a környezetükbe és így le tudnak csapni a gyanútlan áldozatokra.

Mutáció miatt születik egy rózsaszín baglyunk.

Csücsül a fán s szinte világít a barna környezetben, az összes áldozatát kmrõl elriasztja. Így rövid idõn belül éhenhal, nem lesz utódja, nem adja tovább a rózsaszín géneket.

Másik oldal:

Van egy sáskafaj, ami zöldes színû.

Kicsit hasonlít a fák leveleire.

Emiatt a ragadozók egy részét meg tudja téveszteni, egy részét nem.

Mutáció miatt születik egy sáska, ami jobban hasonlít egy kicsit a levelekre. Õ több ragadozót tud megtéveszteni, míg a társai kevesebbet, így nagyobb eséllyel marad életben, nagyobb eséllyel hoz több utódot a világra, továbbadja a jobban rejtõ géneket.

(Születhetnek rosszabbul rejtõ sáskák is, de õk a bagolyhoz hasonlóan nagyobb eséllyel halnak ki, így nem adnak tovább "rossz" géneket.) Egyre több ilyen jobban rejtõ sáska születik, majd ismét születik egy még jobban hasonlító sáska, aki ismét nagyobb eséllyel marad életben és így tovább.

Hol van itt egy isten is?

2013. okt. 18. 09:11
 40/52 anonim ***** válasza:

Mondom, hogy hülye vagy a témához, még a természetes szelekcióról sem hallottál.

2013. okt. 18. 09:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!