Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz nyelv a japán?

Mennyire nehéz nyelv a japán?

Figyelt kérdés
2009. okt. 20. 18:41
1 2 3 4
 11/36 anonim válasza:
Én most fogok belőle yonkyuuzni és azt mondom hogy nem olyan nehéz. Az irás könnyebb mint a nyelvtan hidd el, én kifejezetettem szeretek irni meg olvasni. De a nyelvtan már húzósabb. Viszont logikailag olyan mint a magyar, szal nem olyan nehéz.
2009. dec. 3. 21:14
 12/36 anonim válasza:
100%
Én most japánt tanulok, és szerintem nem nehéz, csak oda kell figyelni. :)
2009. dec. 13. 11:13
 13/36 anonim válasza:
100%
egyik legjobb barátnőm 2 éve tanul japánul és most felsőfokú vizsgát tesz le.. ő azt mesélte nagyon könnyen tanulta meg.. persze ehhez szeretned is kell a nyelvet és pár nehéz fordulat után nem szabad feladni...
2009. dec. 31. 00:24
 14/36 anonim válasza:
63%

én pár hónapja tanulok japánul (egyedül internetben), szerintem sokkal nem nehezebb mint bármi másik nyelv (németül, angolul meg spanyolul már tudok).

A legnehezebb az olvasás, mert meg kell tanulni 2 ábc-t amiböl mind a kettö 50 jelböl áll, és ha komolyabb dolgokat akarsz olvasni akkor még egy rakás szójelet is. De meg lehet, ha gyakorlod akkor egyre több szót meg fogsz ismerni idövel.

2010. jan. 29. 10:38
 15/36 anonim ***** válasza:
És,hogy rajzolod le azokat a kis ábrákat(amik valójában betük...) forditott ház, kisszék stb..:)) sztem az se egyszerű,bár én csak laikusként irom ezt,mert egyáltalán nem tanultam még japánul!:D
2010. jan. 29. 22:14
 16/36 anonim válasza:

ceruzával ;)

persze a legtöbbet nem tudom kívülröl sajnos, ha látom akkor megismerek néhányat. Amúgy annyira nem nehéz, egyszerüen lemásolom amit látok.

Gondolja arra hogy elsös korodban a betük ugyanúgy kis rajzocskák voltak, de azt is megtanulta az ember, és most már természetes hogy az egy "A" vagy egy "B". Persze felnöttként nehezebb, de csak gyakorlás kérdése.

2010. jan. 30. 11:05
 17/36 anonim ***** válasza:
tegnap 11:05 Köszi! Tényleg,most,hogy visszagodnolok elsőben,hogy ismertem meg a betüket és hogy tanultam meg irni,a japán se lehet sokkal nehezebb csak sok szorgalom és kitartás kell hozzá,gondolom..
2010. jan. 31. 16:19
 18/36 anonim válasza:
0%
a vilagon a masodik legnehezebb elso a kinai 3. a magyar
2010. ápr. 27. 17:41
 19/36 anonim válasza:

Ha szereted a japánt, akkor könnyű lesz megtanulni :D Még a jelek is könnyűek (gondolok itt a hiraganákra és a katakanákra). Csak a kanjiknál jönnek a gondok :D

fantasztikus nyelv, gyönyörű és logikus. Nincsenek névelők, nincs többeszám, csak jelen és múlt van és nincsenek személyragok :) De van helyette sok udvariassági szint, mert szigorú hierarchia van Japánban, és nem mindegy, hogy kihez hogyan beszélsz. Vannak könnyű de vannak bitangnehéz dolgok is :D

2010. jún. 5. 19:10
 20/36 anonim válasza:
100%

jó látni, hogy ilyen sokan tanulják ezt a gyönyörű nyelvet.

szeptember óta tanulom levelezőn a japán nyelvet, és már elég jól elhaladok.

na, a kérdésre a válasz: ahogy már előttem is írták, az ABC megtanulása tényleg nem könnyű, de én már szinte folyékonyan olvasom őket :D

a bonyulultabb jeleket pedig felismerni a könnyebb, ez tény, leírni meg sok gyakorlással lehet megtanulni. :D

Nihongo wa totemo kirei de, omoshiroi desu :)

japánul tanuló ifjú lányok [najó, nem csak lányok :D] jelentkezését szívesen várom skypén (miroku.san) ^^

amúgy 14 vagyok, és ezzel akarok majd foglalkozni is :D

2010. júl. 3. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!