Mennyire nehéz nyelv a japán?
én pár hónapja tanulok japánul (egyedül internetben), szerintem sokkal nem nehezebb mint bármi másik nyelv (németül, angolul meg spanyolul már tudok).
A legnehezebb az olvasás, mert meg kell tanulni 2 ábc-t amiböl mind a kettö 50 jelböl áll, és ha komolyabb dolgokat akarsz olvasni akkor még egy rakás szójelet is. De meg lehet, ha gyakorlod akkor egyre több szót meg fogsz ismerni idövel.
ceruzával ;)
persze a legtöbbet nem tudom kívülröl sajnos, ha látom akkor megismerek néhányat. Amúgy annyira nem nehéz, egyszerüen lemásolom amit látok.
Gondolja arra hogy elsös korodban a betük ugyanúgy kis rajzocskák voltak, de azt is megtanulta az ember, és most már természetes hogy az egy "A" vagy egy "B". Persze felnöttként nehezebb, de csak gyakorlás kérdése.
Ha szereted a japánt, akkor könnyű lesz megtanulni :D Még a jelek is könnyűek (gondolok itt a hiraganákra és a katakanákra). Csak a kanjiknál jönnek a gondok :D
fantasztikus nyelv, gyönyörű és logikus. Nincsenek névelők, nincs többeszám, csak jelen és múlt van és nincsenek személyragok :) De van helyette sok udvariassági szint, mert szigorú hierarchia van Japánban, és nem mindegy, hogy kihez hogyan beszélsz. Vannak könnyű de vannak bitangnehéz dolgok is :D
jó látni, hogy ilyen sokan tanulják ezt a gyönyörű nyelvet.
szeptember óta tanulom levelezőn a japán nyelvet, és már elég jól elhaladok.
na, a kérdésre a válasz: ahogy már előttem is írták, az ABC megtanulása tényleg nem könnyű, de én már szinte folyékonyan olvasom őket :D
a bonyulultabb jeleket pedig felismerni a könnyebb, ez tény, leírni meg sok gyakorlással lehet megtanulni. :D
Nihongo wa totemo kirei de, omoshiroi desu :)
japánul tanuló ifjú lányok [najó, nem csak lányok :D] jelentkezését szívesen várom skypén (miroku.san) ^^
amúgy 14 vagyok, és ezzel akarok majd foglalkozni is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!