A japán nyelv mennyire keresett az idegenforgalom terén?
Hát egy év alatt semmiképp nem fogsz eljutni középfokra, ezt el ne hidd.. még angolból se, nemhogy japánból. Ismerek embereket akik az egyetem japán szakosok voltak, és a 3 év után alig tudták letenni a középfokút pedig intenzíven tanulták.. max 3-4 év alatt lenne meg a középfokú.
Amúgy szerintem sehol Európában nem vennéd hasznát a japánnak idegenforgalom terén, de ha csak a munka miatt akarod megtanulni a japánrt, merthogy ezzel biztos lesz sok munkalehetőséged akkor ne tedd, mert nem így van. Pont annyi munkalehetőséged lenne ha megtanulnád spanyolul/frannciául/németül. Szóval csak akkor tanuld, ha tetszik is, van hozzá kedved és a 'hasznosabb' nyelveket nem tanulnád szívesebben.
Én meg az előző hozzászóláshoz tenném hozzá, hogy nehogy higyjél neki, szerintem nem beszél se angolul, se japánul!
Ahogy angolt meg lehet tanulni 9hónap alatt(középfok), úgy a japánt max. egy év alatt meglehet, meg kell középfokúra simán(szabadidődben is olvasi a szokásokról, stb.). Ha olyan tehetségtelen tanárt találsz, aki azt mondja, hogy ez lehetetlen, mutasd meg neki a középső ujjadat és nem menj hozzá, mert valamit nem jól csinál, avagy úgy tanít, mint egy középiskolai tanár aki olyan szerencsétlen, hogy nem tudja az osztályt középfokú szintű nyelvtudásra vinni/ösztönözni 12 év alatt sem! Hozzáteszem, nem előszőr tanulsz nyelvet, hanem anyanyelvedet megtanultad, angolt mint idegenynelvet, úgyhogy rutin van hozzá annyi. Rajtad múlik, nem a lehetetlenséget állító véleményezőkön, tanárokon. Külföldön hová?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!