Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A tudomány számára miért...

A tudomány számára miért olyan elképzelhetetlen Isten létezése, a felsőbb hatalom létezése, mely különálló az anyagi világtól?!

Figyelt kérdés
2011. szept. 16. 03:11
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

"pontban 8 óra felé, mintha jelen lenne az a rokonom a szobámban, egy pillanatra éreztem az ő illatát és vele a kapcsolatos érzéseket.. mintha búcsúzna tőlem! Kicsiként is mindig voltak fura érzéseim.. de hogy veled ilyen nem történt, arról nem én tehetek, de ettől még nem vagyok őrült, mert a TE korlátolt elmédbe nem fér bele az én "álmodozásom"! "

Aha. Es akkor mi lenne, ha legkozelebb inkabb az ezoteria topicban tenned fel a kerdeseid. Ott biztosan senki nem mondana rad, hogy korlatolt buta ember vagy.

2011. szept. 18. 01:11
 32/43 anonim ***** válasza:
33%

"Parttalan vita ez az egész."

Valóban parttalan, de ennek nem az az oka, amit te gondolsz.

A gond ott van, hogy sem a hívők, sem az ateisták (tisztelet a kivételnek) nincsenek tisztában, hogy az ideológiájuk mit is jelent.

Vegyünk pl. téged.

"Én meg azt nem értem hogy a hívőknek mér oly elképzelhetetlen az örökké létező anyag, és energia, ha egy felsőbb lény örök létezése lehetséges volna."

A helyzet az, hogy sokféle hívő van. Vannak közöttük olyanok, akik vallásosak is. A vallások jellemzően azt tanítják, hogy vala valamiféle isteni lény, aki megteremtette a világot. Nekik nehezükre esik elfogadni, hogy az anyag örökkön létezett. Ez válasz is a kérdésedre. Sokkal érdekesebb az ateisták esete. Ugyanis az igazán nagy gondok velük vannak. Mint pl. veled.

Nekem, mint hívőnek (de nem vallásosnak) semmi gondom nincs azzal, hogy valami örökkön létezett. Ezzel neked kellene, hogy gondod legyen. Nem akarok a lelkedbe taposni, próbálom finoman mondani. Saját vallásod, a tudományhit főpapsága (többek között az elméleti fizikusok) gőzerővel, embert, nyersanyagot, pénzt nem kímélve dolgozik azon, hogy bebizonyítsa, az abszolút semmiből, mindenfajta külső behatás nélkül, csak úgy magától keletkezett az univerzum.

Dollár milliárdokat költenek olyan projektekre, mint az LHC, ahol többek között a Higgs-bozont (más néven az Isteni Részecskét) kutatják, hogy ezzel is bebizonyítsák, semmi szükségünk semmiféle örökkön létezőre ahhoz, hogy létrejöjjön a világ. (még hogy nincs "isten nem létezik" projekt)

Mint azt korábban mondtam, sok vallás, sok istenképet generált az idők során. sokról még csak nem is halottunk, de Istár gondolom, ha már csak hallomásból is, de ismerős neked is.

Istár babiloni istennő, többek között a természet, szerelem, viszály istene, boszorkányszekták előszeretettel nyúlnak vissza hozzá. azt azonban csak kevesen tudják, hogy Istár sokadik generációs isten, azaz olyan istenek gyereke, akik maguk is istenek gyerekeinek a gyerekei.

Istár üknagypapája Abzu. Abzu a világot körülölelő édesvízi óceán, egy olyan hely, ahova az istenek sem léphetnek be.

Ez nyilván metafora. Még a mai kor embere sem tud sok mindent kezdeni a az örökkön létező energiával. nem tudja elképzelni. egy édesvízi óceánt igen.

ha te azt mondod, hogy létezett s örökkön létezik az energia, hogy a világ elött nem volt más, csak energia és az egész univerzum abból jött létre, azzal gyakorlatilag azt mondod, hogy Abzu létezik.

Ezért nem teheti meg azt a tudomány, hogy valami örökkön valóból indul és ezért nem teheti meg egy igazi tudományhívő sem azt, hogy valami olyat feltételez, ami örökkön létezett. mert az Isten. nem a felhőkön ücsörgő, az embereket szemlélgető szakállas bácsika, de Isten.

"Fura hogy Isten létét simán elfogadják öröknek, az anyagét, a világét amiben végülis igencsak jól érzékelhetően élünk, azt meg nem."

az örökkön létező világ képét a tudomány sem fogadja el. nagyjából azt sem hívő, sem ateista nem gondolja, hogy a világ örökkön létezett.

"Isten létezésére semmi bizonyíték és semmi cáfolat nem létezik."

ez valóban így van. ezért nem kellene tagadni a létezését. még azoknak sem, akik a nem hisznek benne. illendő lenne meghagyni a kételyt. nem hiszed, hogy van, de nem is tudod, hogy nincs. erre nem illik azt mondani, hogy márpedig nincsen és hülyének tartani azt, aki úgy gondolja van. mert könnyen úgy járhatsz, mint sokan előtted. kiderül, hogy mégiscsak van és akkor nagyon hülyén fogod magad érezni...

"Az anyag létezésére viszont igen. Az anyag az ami örök, és az anyag körforgása."

nos, az anyag a tudomány szerint sem létezik igazán. a jelenlegi modellek már kb. ott tartanak, hogy nincsen semmi, csak rezgő húrok.

régen gondolták az anyagot, aztán az atomokat, aztán jött az elektron, proton, neutron, aztán jöttek a kvarkok és most tartunk a húroknál. ki tudja mi jön még...

Egyébként van ennek a hit-nemhit dolognak egy olyan aspektusa, amit nem árt minden nemhívőnek átgondolnia.

Ha nem hiszel, akkor

-a létezésnek nincs oka, célja, értelme

-indifferens, hogy élsz-e vagy halsz

-az, hogy szeretnek, hogy szeretsz csak a tested felépítő molekulák véletlen rendeződése

-ne vagy több, mint baromi bonyolult fizikai és kémiai folyamatok összessége.

-nincs jó és nincs rossz.

-senki és semmi vagy.

ha ez neked jó, a lelked rajta. de szerintem nem szeretnél egy olyan világban élni, ahol ezek a "szabályok" uralkodnak...

a magam részéről kb. mindent leírtam, amit el lehet mondani a témáról ilyen körülmények között. olvassátok át egyben és gondolkodjatok el rajta. ha cáfolni akarjátok, hát rajta, de kérlek benneteket, hogy érvekkel. gyalázkodással, kötekedéssel, csak magatokat minősítitek, engem különösebben nem hat meg.

Áldás Békesség

u.i. kedves kérdező!

szerintem te sem vagy tisztában azzal, hogy mi a hited, jobban át kellene gondolnod a dolgot, sokat olvasni, elmélkedni a témában. a kérdés jó volt, de amit azóta kipréseltél magadból, az bigott és értelmetlen, ráadásul nem is itt van a helye. elmélkedni beszélgetni lehet ilyesmiről bárhol, de téríteni nem itt és nem így kell. ha fegyver nélkül (felkészületlenül) mész a csatába, biztosan ott hagyod a fogad. sokat kell még tanulnod ahhoz, hogy igazán jogod legyen a tudomány rovatban írogatni.

2011. szept. 18. 22:13
 33/43 anonim ***** válasza:
76%

Sajnos azt kell, hogy mondjam, nemcsak a kerdezo megy "fegyver" nelkul a haboruba:

"Dollár milliárdokat költenek olyan projektekre, mint az LHC, ahol többek között a Higgs-bozont (más néven az Isteni Részecskét) kutatják, hogy ezzel is bebizonyítsák, semmi szükségünk semmiféle örökkön létezőre ahhoz, hogy létrejöjjön a világ. (még hogy nincs "isten nem létezik" projekt) "

Az LHC celja nem az isten letet cafolni. A Higgs bozont azert keresik, hogy teljesse valjon a standard reszecskefizikai modell "reszecskegyujtemenye". Ennyi. Ha megtalaljak, akkor szuper. Ha nem, lesz mas elmelet. Az, hogy a Higgs bozont nevezik isteni reszecskenek, egy kellemetlen berogzodes, termeszetesen SEMMI koze isten letezesehez, vagy nem letezesehez. Volt egy csavo, Leon Lederman, aki irt egy konyvet aminek az a cime, hogy " The God Particle: If the Universe Is the Answer, What Is the Question?" Innen a nev.... ennyi. Eredetileg nem "god particle" lett volna, hanem "goddamn" ami kb azt jelenti, hogy atkozott, istenverte. Csak ez nem tetszett a kiadonak. Igy mar kevesbe ezoterikus mi? A fizikusoknak nem tetszik, hogy ez lett a beceneve, mivel egyes laikusokban jelentosege tulzottan felertekelodik. Mondom, ha nem talaljak meg, akkor nem fog a tudomany osszeomlani... nem lesz semmi. Az a legkevesbe bizonyitja isten letet. De hagy kerdezzek valamit, ha megtalaljak, akkor szamodra bizonyitana isten nemletet?? Remelem nem. Ennel remelem erosebb a hited.

Amit a valaszodban felhaboritonak tartok:

"Ha nem hiszel, akkor

-a létezésnek nincs oka, célja, értelme

-indifferens, hogy élsz-e vagy halsz

-az, hogy szeretnek, hogy szeretsz csak a tested felépítő molekulák véletlen rendeződése

-ne vagy több, mint baromi bonyolult fizikai és kémiai folyamatok összessége.

-nincs jó és nincs rossz.

-senki és semmi vagy."

Figyu: amennyire lehet valaki nemhivo, akkor en az vagyok. De kepzeld, van celom az eletemben, van csaladom, akiket szeretek. Igen es kepzeld nem erzem magam rosszul, attol, hogy csak baromi bonyolult fizikai és kémiai folyamatok összességenek tartom magam. Nem igaz, hogy senki vagyok: fontos munkam van, megbecsulnek. Ezt a fajta okoskodast a egyes hivok azert terjesztik, hogy ezzel is igazoljak (SAJAT MAGUKNAK!!) sajat felsobbrenduseguket (mivel onnmaguk sem biztosak a hitukben). Szerintem szanalmas. Az kulonosen szanalmas, ha valaki eletenek azert lesz eretelme, mert van isten es istenhit... nem azert, mert van csaladod, akik szeretnek, es gyerekeid, akikben oromodet leled, es akiert felelosseggel tartozol. Undorito. En a csaladomat es a barataimat magukert szeretem, istennek semmi koze hozza. Es sokkal tobbre becsulom azokat az embereket, akik sajat onnszantukbol jok a tobbi emberrel, es nem azert, mert egy lathatatlan isten parancsanak engedelmeskednek.

2011. szept. 19. 06:58
 34/43 anonim ***** válasza:
22%

"Igen es kepzeld nem erzem magam rosszul, attol, hogy csak baromi bonyolult fizikai és kémiai folyamatok összességenek tartom magam."

lelked rajta. ;)

de mi ez a felháborodás?

hiszen szerinted én is csak az vagyok.

mi ez a düh?

egyszerűen csak így alakultak a folyamatok.

szánalmas lenne?

miért? csak ezt dobta a véletlen. nem mindegy neked, hogy kinek van igaza? minek bizonygatni? változtat az valamit? más lesz a világ menete? hiszen minden csak a véletlenen múlik. az is ha holnap baltával felkoncolják a szeretteid. az csak éppen így alakult. lehetett volna másképp is, de így történt. van jelentősége? számodra igazán semmi. hiszen te mondtad:

"csak baromi bonyolult fizikai és kémiai folyamatok összességenek tartom magam"

és hát, ügyebár, ez így alakult.

(azért sírhatsz a temetésükön, bár annak sem lesz jelentősége...)

2011. szept. 19. 07:45
 35/43 anonim ***** válasza:
Remek valasz volt. Mindent elmond vilagnezetedrol. Gratulalok.
2011. szept. 19. 07:54
 36/43 anonim ***** válasza:
25%
az enyémről ez semmit. a tiedről annál inkább. kár, hogy még csak nem is érted...
2011. szept. 19. 09:54
 37/43 A kérdező kommentje:

Újfent köszönöm válaszaitokat, szívesen olvastam azokat,

főleg a leghosszabbat, nagyon egyetértek veled, bár

a végén az a kis beszólás hideg zuhanyként ért,

ugyan miért lennék én bigott és értelmetlen?!

Mert felteszek egy egyszerű kérdést, és elmondom a véleményem, a nézőpontom, 23 éves létemre, ez igenis, sokkal több, mint amit a korosztályom ilyen idős korban kihozna magából a bulizáson, a csajozáson/pasizáson kívül.. ?! Nem?

De abban is igazad van, hogy aki hitetlen, annak mindene - nézőpontja szerint - véletlen egybeesés, ám ez nincs így, többek között én is tapasztaltam már ezt! Pl. a telepátia. Gondolkodtatok már a telepátián? Honnan eredhet, és mitől alakult ki? Hogy lehet az, hogy amit gondolok vagy megérzek, pont úgy cselekszik a másik, és azt is megfigyeltem, hogy akik családtagok, szerettek, azok között még inkább működik ez! Mit gondoltok erről?

Állítólag létezik a telepátia az emberek között, és ezt egyre inkább tapasztalom. Gondolok valamit, gondolok valamire, és azt vagy meghallom a TV-ben, vagy kimondják előttem vagy épp pont azt a szöveget olvassák fel, veletek is volt ehhez hasonló élmény?! Erre mit mondtok, ez is véletlen, vagy talán valami más?!

De visszatérve RÁD, légyszíves ne írj ilyeneket a másiknak - én értettelek, de szegény csak elmondta az érveit, azért fogalmazhattál volna finomabban is, vagy jöhettél volna más példával is, nem ilyen keménnyel! Még egyszer mondom, én értettelek, az élet kíméletlen körforgására gondoltál, ahol semmilyen Isten nincs, és tökmindegy mi lesz holnap, nem számít senkinek semmi, nem érdekes ki mit él át vagy kit vagy mit veszített el, ezt értettem, csak azért NE így..

2011. szept. 20. 01:51
 38/43 anonim ***** válasza:
54%

" ahol semmilyen Isten nincs, és tökmindegy mi lesz holnap, nem számít senkinek semmi, nem érdekes ki mit él át vagy kit vagy mit veszített el"

Most komolyan kerdem: aki hivo, annak, csak azert szamit, hogy mi lesz holnap, mert van isten? Ez egy egyszeru igen/nem-es kerdes. Nos?

2011. szept. 20. 02:21
 39/43 anonim ***** válasza:

A tudomány nem vetette el Isten létezését, de nem tartja egy felsőbb hatalomnak se. De mivel nem tudja bizonyítani a létezését, így átengedi ezt a kérdést a vallásoknak akik viszont különböző misztikumot kerítettek köré, mint a világ embereinek szánt, esti-mesét.

azért csak meséjük van mivel egyetlen ma létező vallás se tudta meghatározni ki vagy mi Isten de még azt se tudta megmondani, hogy ha létezik, akkor hol is található.

Ezért kihelyezte a mindenségbe jó messzire, hogy ne is várhassa el egyetlen ember se tőlük, hogy bebizonyítsák Isten miben létét.

2011. nov. 22. 02:08
 40/43 anonim ***** válasza:

Az hogy Isten létét érteni lehessen és elmagyarázni, különleges képesség kell amivel az ember megtapasztalhatja "A Létezésünk fantasztikuma"-t erről lehet olvasgatni"" ha kedvetek van.

A lényeg, Isten nem valamiféle lény, hanem energia, még hozzá a földünk egyik lélek-energiája.

Hogy is írtad kérdező? miképp működik a telepátia...

A gondolat energia. A Te lelked energia szálak formázta emberi forma amelyen a gondolat érzelemmel töltött feszültség hullámok, bármikor kiléphet parányi húrokként, majd visszatér hozzád és tudatosul a megérzés. És sok egyéb van ha olvasni akartok

2011. nov. 22. 02:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!