Volt mar "deja vu" erzesetek?
amikor úgy érzi az ember, hogy azt ami éppen az adott pillanatban történik vele, mintha már egyszer átélte volna az adott pillanatot pontosan ugyanolyan formában????
Velem előfordult párszor,olyankor mintha pár másodpercre megállna az idő,úgy meglepődöm.
Nekem is vannak időnkétn deja-vu érzéseim, és nagyon érdkelt, mi okozza. sztem elég profán oka van: pillanatnyi elektromos jelzavar az agyban. olyasmi, mint egy nagyon enyhe epilepszia. sztem ez a magyarázat, nincs értelme túlmisztifikálni. nekem egy orvos ismerős mondta, hogy ha vkinek épp abban a pár másodpercben vizsgálnák EEG készülékkel az agyhullámait, amikor rátör ez a fíling, akkor a szokásostól eltérő jeleket írna ki a gép. kéne végezni egy ilyen kísérletet, csak hát ugye ez nem oylan egyszerű, hiszen nem lehet tudni, mikor villan be az alanynak ez a fura érzés.
egyébként hallottam egy nőről, akinek agydaganata volt, és az ezzel a betegséggel járó epilepsziás rohamok úgy jöttek ki nála, hogy szinte állandóan deja-vu érzése volt. érdekes..
én hiszek az ilyen előző élet dolgoban de van rá egy maygarázat ami elég reális, hogy az orr ha megérez egy bizonyos ilaltot amit már egyszer érzett, és továbbítja az agynak akkor hirtelen úgy érezzük h ez már megtörtént
de lehet ez egy hang vagy egy kép hatására is.
kitujda..:)
Nekem már elég sokszor volt, tény ami tény mostanában már kevesebbszer (lehet azért mert már elmúltam 25? :))
Az egyik legemlékezetesebb számomra mikor még a suliban elvesztettem a kabátomat és mikor megtaláltam teljesen elfogott a deja vu érzés, nagyon érdekes érzés volt.
Velem is sokszor történt már meg ez a "deja vu" érzés.
Kicsit fura ... de jó érzés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!