Mitől van a "deja vous" érzés? Miért érezzük néha, hogy az adott szituációt már átéltük, láttuk, megálmodtuk?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 18. 10:05
1/15 anonim válasza:
Én azt olvastam, hogy olyankor mintha újra indulna az agy és azért érezzük úgy mintha már egyszer megtörtént volna velünk az a dolog.
3/15 A kérdező kommentje:
:)
2009. ápr. 18. 10:48
4/15 anonim válasza:
elviekben: 2 párhuzamos idegszálon fut az inger, de az egyik rövidebb, nem egyszerre érnek be, az egyik előbb, ezért
5/15 A kérdező kommentje:
De a fáziskésés lehet akár több hetes is?
2009. ápr. 18. 11:16
6/15 anonim válasza:
Kedves 11:08-as!
elviekben: 2 párhuzamos idegszálon fut az inger, de az egyik rövidebb, nem egyszerre érnek be, az egyik előbb, ezért
Ezt úgy kell érteni, hogy HA az egyik rövidebb, akkor ér be az egyik inger előbb, és ez kelti az érzést?
7/15 anonim válasza:
igen, így értettem, így tudom, nem tudom, hogy mi az oka a hetes fáziskésésnek...
11:08
8/15 anonim válasza:
Volt már a kérdés.
Az egy hét érzése az lehet attól is, hogy ilyenkor összekeverednek az emlékek.
9/15 anonim válasza:
a hittantanárnőm egyszer megálmodta a lottószámokat de az 5.-et elfelejtette a 4. meg vagy 14 v.15 és csak azt egyiket jelölte meg és 3-asa lett
10/15 anonim válasza:
Én sok mindent megálmodok előre................... de ez nem egyenlő a deja vous érzéssel.Mivel ezt konkrétan meg is álmodom és emlékeszek az álmomra.Monhatjuk hogy megálmodom a jövőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!