A deja vu érzésekkel kapcsolatban hallottam egy olyan véleményt, hogy mikor megszületünk, lepereg előttünk az életünk, és egy két pillanat megragad bennünk. Később pedig ezeket a pillanatokat fogjuk fel deja vu-ként. Mit gondoltok erről?
bocsi de megtudnátok mondani mit jelent az hogy deja vu érzés?
new moon is egy csomószor volt, sose értettem mit jelent
Az, amikor valamiről úgy érzed, hogy "ezt már láttad", vagy megélted, megtapasztaltad már egyszer pontosan ugyanúgy, ahogy most megint - holott közben meg azt is tudni véled, hogy ez nem lehetséges, mert most jársz itt először/most látsz ilyet először, stb.
Én egyébként újabban egy olyan elméletet hallottam, hogy ez egyszerűen egy agyi műhiba is lehet. Nem feltétlenül súlyos, időnként bárkivel megeshet; az agy egyszerűen eltéveszti az időbeli érzékelést, és az épp megtapasztalt élményt egyszerre értékeli jelenbeliként és múltbeliként is, és ettől érzed úgy, hogy ez már volt egyszer, épp ugyanígy. Ez is lehetőség.
Ha a természettudományos szempontból alkotott véleményemre vagy kíváncsi, akkor ez az elmélet biztosan nem tudományos elmélet, hiszen a természettudomány mai állása elveti az előre megírt sors felvetésén, és ráadásul az elmélet nem falszifikálható, így nem tekinthető természettudományosnak.
Magánvéleményem szerint pedig egyszerűen marhaság.
Amit én tudok a deja vu magyarázatára, az az, hogy az agy az egyik szemből jövő jelet egy másodperc tört részével előbb érzékeli és dolgozza föl, mint a másikból jövőt, így így úgy tűnhet, mintha már valamit láttunk volna.
mindenki tudja: a deja vu - hiba a matrixban! :)
magánvéleményem, hogy a feltett kérdés több mint valószínűtlen, ettől már az is hihetőbb, hogy időnként fogunk információt az Univerzumból, párhuzamos világokból - már annak aki hisz benne.
Agykutatókat kéne kérdezni, valami szinaptikus zavar lehet, én is megéltem már többször és elég megdöbbentő és zavaró érzés.
Érdekes gondolatok :)
Én nem vagyok oda ezekért ez érzésekért, mert olyan... kiráz a hideg tőlük. Ha van még vélemény, írjatok.
a deja vu a szinapszisok keveredése
amikor a szinapszispályák kerezstezik egymást mint pl a világűrben a bolygók keringési pályája és olyankor a találkozási pontban jön létre hogy keveredik egy korábbi élmény és az akkor megélt élmény... ezáltal gondoljuk úgy hogy jajj te jóég időutazó vagyok
mindenre van magyarázat csak egyesek szeretnek hinni a túlvilági dolgokban.
bár jó lenne ha lenne pl lélekvándorlás :D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!