Mitől van a Deja Vu érzés?
Mert hiba van a mátrixban... :D (Én mindig ezt szoktam mondani.)
Különben ez engem is mindig érdekelt, de sajnos nem tudom rá a magyarázatot.
ma 18:18
Wikipédián (tehát megbízható forrás, hehe) olvastam, hogy félszemű emberek, illetve vakok is számoltak be déja vu érzésről, pedig sokáig úgy hitték, ahogy te. biztos magyarázatot senki sem tud szerintem, csak találgatni :)
én úgy tudom hogy a dejavu az, amikor úgy érzed az adott helyzetről, annak teljes fizikai megjelenéséről, hogy már átélted ugyan azt valamikor.
ha ugyanaz a tapasztalat, akkor korábbi esemény nem lehet, sem jövőbeli, mert az univerzum kétszer, egy az egyben ugyanazt a formát nem ölti fel.
van egy magyarázat még erre. alapvetően az idő megélése, vagyis maga az idő, ami ugye az univerzum formájának alakulása, vagyis maga a fizikai változás csak illúzió, és igazából minden egyszerre meg van történve egy fizikailag nem megjelent formában...tulajdonképpen a "latens" formából materializálódik az anyag pillanatról pillanatra változva. az emberi elme ugye a tapasztalatot éli meg, mint fizikai megjelenést, érzékelve az időt és teret...de az ember kapcsolatban van azzal a dologgal(nevezzük egyetemes energiának), amiben létezik minden egyszerre "latensen". a dejavu érzésnél az emberi elme és az egyetemes energia között elvékonyul a "távolság", vagyis az emberi elme megéli egy pillanatban magát a fizikai tapasztalatot és a "latens" változatát is, ezért érzi úgy, hogy mindez már megtörtént volna.
ui.: bízom benne érthető volt. persze lehet kérdőre vonni, hogy mi az az egyetemes dolog, amiben minden létezik egyszerre..erre a kvantumfizika adhat választ, ami kijelenti, hogy az anyag a kvantumjaiban minden értéket, lehetőséget hordoz, vagyis a kvantumoknak bármilyen lehetőség adott, tehát van valami, amiben minden létezik egyszerre, minden lehetősége a változásnak.
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!