Mitől van a Deja Vu érzés?
LastOne, te érteni szoktad saját magad amit beszélsz? :D
Én azt a magyarázatot fogadom el, hogy egyszerűen az agy és a memória hibája - azt az érzést kelti, mintha emlékeznél valamire, de valójában részben egy olyan hasonló emlékre emlékszel amit már részben elfelejtettél, és ezt egészíted ki tudat alatt a jelenben észlelt dolgokkal, másrészt az agy téved hogy emlékezésből származó tudásnak jelzi neked ami valójában jelen észlelésbő származik. Én azt javaslom ha legközelebb ilyen történik próbáld meg megjósolni hogy mi fog történni ha tényleg egyszer átélted. Ha csak azután jössz rá hogy tényleg így volt legutóbb is hogy már lezajlott a dolog akkor valószínűbb hogy az agyad téved. Egyébként ha valamit megjósolsz lehet hogy akkor is csak az előzetes tapasztalataid zajlottak hasonlóan, csak már a tudatalattidban van a dolog.
Nem tudnám megjósolni. Mert csak miután már megtörtént, akkor gondolkodok, hogy ez olyan mintha már másodszor éltem volna át.
Köszönöm a válaszokat.
Nekem olyan tippem van, hogy korábban már elképzeltél hasonló szituációt, és amikor belecsöppensz emiatt valóságosnak hat.
Vagy épp akár álmodhattál is hasonlót, és amikor véletlenül megtörténik valami hasonlatos dolog, úgy érzed, mintha már másodszorra történne.
Végül is ez is reális magyarázat.
ha valaki utána jár a dolgoknak, olvashatja, hogy semmi köze a kvantumfizikához, sem a szemhez, hanem mint ahogy már emlitették előttem, a memóriában van a bibi. Számos alkalommal volt ilyen érzésem, és mindig vagy kozvetlenül az esemény bekövetkezte után, vagy órák, napok elteltével támadt az érzés. Ez gyakori érzés lehet, de nem jelent semmi különöset.
Van egy másik magyarázat is, az pedig az, hogy az emberben megvan az a képesség, hogy megláthassa a jövőt, de mivel ez a képesség általában nincs kifejlesztve, ezért csak a Deja Vu érzés marad bizonyos tapasztalások után.
Mindenki döntse el, hogy miben hisz, én azt mondom, hogy mindkét lehetőségnek helyt lehet adni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!