Volt már deja vu a deja vu-ben érzésetek? Ha igen, mikor és mitől?
Arra gondolok, hogy azt érzitek, hogy az adott helyen már megtörtént ugyanaz kétszer. Hogy már éreztetek ugyanott, ahol vagytok deja vu-t.
Remélem értitek :)
Második, pont ilyenre gondoltam! Nekem is egy teljesen hétköznapi szituációban jött elő, mikor a barátnőimmel fagyiztunk és az egyikük mondott valamit. Olyan volt, mintha már mondta volna ezt nekem meg már akkor is deja vu-m lett volna...
Ez nagyon durva...
Nekem nem is kevésszer!!
Kb. minden második héten szokott lenni :I
Kettőre emlékszem, az egyik az egyszer naplementében voltunk Kunfehértón a barátokkal, és belelógattuk a lábunkat a vízbe. Másik az,hogy felmentem facebookra, és megnéztem kik vannak fent chaten,és akkor rám írt valaki.
De az a legfurább az egészben,hogy ha valaki beszél a De ja vu-m alatt, előre tudom egy másodperccel mit fog mondani. Mindig suttogom magamban :-)
Igen volt, többször is.
Legutóbb: Felkeltem mászkáltam, egyszer csak megint az ágyban voltam és kezdődött előröl.
Egyszer pedig tapasztaltam a bőrömön, hogy hogyan lehet előidézni a deja vu-t hipnózissal, fura volt, de a hatás ugyan az.
Azóta tudom, hogy nem lát a deja vu-val az ember a jövőbe, nem lehet módosítani a dolgokon, mivel az agy valós időben képzi(a deja vu-t) és a memóriánkban a múltban egy emlék nélküli részen helyezi el. (pl: az alvás legmélyebb, álom nélküli szakasza)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!