amikor úgy érzi az ember, hogy azt ami éppen az adott pillanatban történik vele, mintha már egyszer átélte volna az adott pillanatot pontosan ugyanolyan formában????
Velem előfordult párszor,olyankor mintha pár másodpercre megállna az idő,úgy meglepődöm.
utolso valaszolo,hat sajna ,ezt en is eszrevettem.Szerintem egyes emberek rosszindulatbol pontozzak le a masikat,meg ha az hasznos valaszt is ad...:((
2009. jan. 23. 15:38
12/32 vav22 válasza:
Nekem is volt már, nem sűrűn szerencsére, mert én nem szeretem. Déjá vu franciául annyit jelent, hogy "már látott".
Egy kis copy wikipédiából:
"A hagyományos elképzelések szerint az okozza, hogy az egyik szemből néhány ezredmásodperccel előbb érkezik a látott kép az agyba, mint a másikból. A leedsi egyetem emlékezetkutató csoportja hipnózissal sikeresen előidézte a jelenséget. Ugyanez a kutatócsoport beszámolt egy vak emberről, aki szintén átélte a déjà vu-t halláson, szagláson és érintésen keresztül. A vizsgálatoktól azt várják, hogy jobban megértsék a memória működését. Chris Moulin brit kutató és csapata szerint az emlékezet pillanatnyi zavara okozza. Egyik sem egyértelműen bizonyított tudományos magyarázat, sokan ezért a vallásban keresik a választ, mint például a reinkarnációban."
2009. jan. 23. 16:05
13/32 anonim válasza:
Velem is volt többször is ilyen, tök ismerős volt a szitu, és nem is figyeltem rá, h mit mondanak nekem, de magamtól válaszoltam, és annak ellenére, h nem figyeltem senkire, csak koncentráltam, h mit kell mondani, mindig értettem miről van szó. Nagyon furcsa volt.
2009. jan. 23. 20:13
14/32 anonim válasza:
Nekem többször egy bizonyos helyzetez, szituációhoz kötődik az érzés, de többször ugyanahhoz. De csak maga a gondolat, érzés.
2009. jan. 23. 23:01
15/32 anonim válasza:
igen,többször is,de szerintem már sokmindenkinek volt.Amikor először éreztem ilyet az kb. 9 éves korom körül lehetett és akkor elkezdtem azon gondolkozni,hogy ki is vagyok én?Nagyon furcsa volt!
2009. jan. 24. 21:24
16/32 anonim válasza:
Nekem is volt már nem is egyszer és én ugy vettem észre hogy amikor fáradt, kialvatlan vagyok (pl éjszakai müszak után), akkor gyakran van ilyen élményem
2009. jan. 26. 05:43
17/32 anonim válasza:
Olyan fura erzesem van, mintha ezt valaki már kérdezte volna...
Amúgy neten olvass utána, csak írd be a google-ba. jobban jársz szerintem. Je és poersze, hogy vitatkonak rajta mirért van. szerintem akkor van ha hasonló dolgot tapasztalsz mint korábban, CSAK NEM TUDOD MIBEN HASONLÍT, nem tudod hova kotni!
"Az előző nagy baromságot írt. Azért van, mert az agyad túlságosan hamar, szinte azonnal raktározza el a memóriádban a látottakat, ezáltal úgy érzed (mivel amit látsz ugyanabban a pillanatban jelen van a memóriádban is), mintha már megtörtént volna."
Ön RETARDÁLT!
2009. jan. 28. 11:14
18/32 anonim válasza:
Elég sokszor történt már meg velem. De tetszik :)
2009. jan. 28. 16:18
19/32 anonim válasza:
Nekem is volt már ilyen. Lökött egy érzésem van olyankor XD Egyébként olyan is volt már, hogy elmentünk cipőt venni. Végig olyan érzésem volt, mintha már megtörtént volna. Törtem a fejem elég rendesem, amikor rájöttem: ezt egyszer már álmodtam. Előre megtudtam mondani, hogy a pénztárnál az előttünk lévő hölgy leejti a tálcáját, és hogy milyen cipőt fog választani a barátnőm. Ijesztő volt.
2009. jan. 29. 18:21
20/32 anonim válasza:
Nekem már többször is volt.De az utóbbi időben ellőtte 1 pillanattal rájövök,hogy "ez már megtörtént" és ki mit fog mondani,tenni, többet közt én, mit mondtam(és akkor nem jót szóltam)de most mást mondok másképpen reagálok.és jól jövök ki abból a szituációból!nem tudom lehet-e érteni de igyekeztem röviden-tömören megfogalmazni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!