Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan fedezhetném fel a...

Hogyan fedezhetném fel a matematikában a logikát, ha eddig magoltam ezt a tudományt?

Figyelt kérdés

Állítólag a matematika logikus gondolkodásra tanít. Én azonban csak annyit látok belőle, hogy bemagolom a feladattípusokat, és úgy érhetek el sikereket.

Számomra a matematika a magolásról szól.

Őszintén szólva soha, egyetlen matematikai feladatban nem láttam még azt, hogy ez logikus lenne.

Hogy láthatnám meg a matematikában a logikát?

Lehetséges, hogy ne magoljak, hanem anélkül jöjjek rá, egy feladat megoldására?

tegnap 12:22
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
A kérdést azért is tettem fel, mert fárasztó a feladattípusok magolása, hogy leírom 50-szer, míg rögzítem.
tegnap 12:24
 2/24 anonim ***** válasza:
31%
Úgy, hogy felesleges kérdések kiírása helyet használni kezded az agyadat!
tegnap 12:31
 3/24 anonim ***** válasza:
55%

Hát most ebben igazából nincs királyi út, van az a nagy sárga középiskolai feladatgyűjtemény (ami azért nem is olyan nagy) azt kell kioldani.

Vagy léteznek még más módszertannal készült feladatgyűjtemények is.

tegnap 12:37
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Talán elsőként meg kellen próbálni megérteni...

Én azt nem értem, hogyan lehet ezt magolni. Mert az ez egy dolog, hogy pl. statisztikai próbánál nem mindig ugrik be a szabadságfok, amihez mérni kell, megnézed a példákat inkább, de középfokú szintű matematikánál magolni messze több erőforrást kíván.

tegnap 13:06
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
A fő probléma az, hogy a tanárok többsége is olyan szinten tanítja a matematikát, mintha valóban a bemagolt feladattípusokra kellene alapozni bármilyen feladatot, pedig a megoldások folyamatait kellene megmutatni. Ez a tipikus "ott a képlet, használjad" mentalitásban mutatkozik meg leginkább, pedig a képletek nemcsak úgy vannak a nagyvilágba, hanem azokhoz levezetések is tartoznak. Persze van egy-két dolog, aminek a képlete nem levezethető középiskolai módszerekkel, de hasznosak és könnyen kezelhetőek, ezért kell őket tanulni, de ezeket elfogadjuk, hogy valóban működnek.
tegnap 13:21
 6/24 A kérdező kommentje:

Úgy, hogy pl. egy törtes egyenletet leírsz 50-szer. Akkor, ha ugyanaz a feladattípus jön szembe, csak más számokkal, ki fogod tudni számolni, hiszen rögzítetted a feladatmegoldást, csak a számok vannak kicserélve.

tegnap 13:35
 7/24 A kérdező kommentje:

Na mindegy. Nemsokára érettségizem, után többet már nem akarok foglalkozni ezzel. Csak kicsit sajnálom, mert szerettem volna magasabb szinten foglalkozni természettudománnyal, de így felesleges.

Minek üljek be az egyetemre, ha még azt sem tudom elmagyarázni, hogy 0-val miért nem osztunk, csak bemagoltam, hogy azzal nem értelmezzük az osztást? Felesleges ott ülnöm.

tegnap 13:39
 8/24 A kérdező kommentje:

"Talán elsőként meg kellen próbálni megérteni..."

Ja, de mit csináljak, ha sosem neveltek arra, hogy hogyan kell megérteni?

Pl. törtek írasbeli összeadásánál az van, hogy közös nevezőre hozzuk a törteket. De ha megkérdezné valaki, hogy "miért pont ez a megoldás, hogy közös nevezőre hozzuk?", akkor csak hallgatnék, mint a sír.

Őszintén szólva, fogalmam sincs arról, miért kell közös nevezőre hozni a törteket. Soha, senki nem magyarázta el. Csak annyit tudok, hogy ezt kell csinálni, mert... mert, és kész.

tegnap 13:44
 9/24 anonim ***** válasza:
55%
nem "kell", egyszerűen csak sokkal egyszerűbb velük számolni, ha közös nevezőre vannak hozva
tegnap 13:48
 10/24 A kérdező kommentje:

Na, mindegy. Ha valakinek van ötlete arra, hogy miként lehetne felfedezni a logikát benne, akkor írja le.

Ha meg nincs, hát nem baj.

Úgyis le fogok érettségizni matematikából, csak esetleg lesz egy kis keserű szájíz bennem, hogy nem jutottam el a mélyebb megértésre.

tegnap 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!