Statisztikában hogyan számolom ki X valószínűségiváltozót? Illetve E-t mint várható értéket?
Nem világos, hogy mikor X van egy képletben az az összes eleme X-nek vagy mit kell nézni pontosan.
Az E meg főleg nincs meg.
Az a legnagyobb baj, hogy nincsen könyvem hozzá, mivel egyetemi statisztika óra. Csak vannak képletek, amik alapján ki kell számolni adott tulajdonságait a mintának. Sajnos a prof úgy magyaráz, mintha mindenki úgy született volna, hogy tudja mit hogyan kell.
Leginkább ott vagyok bajban, hogy a ferdeségi és csúcsossági együttható kiszámításának képletébe mit kellene behelyettesíteni X illetve E helyére.
Ami ferdeségnél például
E [(X-m)^3]/s^3
És most mondok egy példát, amit kaptunk
Ha 1,4,4,7,8,11,15 sokaságot nézem és ennek a sokaságnak az eloszlás függvényénél szeretném a ferdeségi együtthatót megadni, akkor hogyan tudom kiszámolni mi E illetve X?
Remélem picit jobban tudtam konkretizálni így
Köszönöm ezt a degradáló megjegyzést! Tehát adtál egy olyan választ, amiben semmit nem mondasz, csak elismétled amit már én is leírtam😊
Nagyon rendes tőled!😌
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!