Nikola Tesla hatalmasabb elme volt mint Einstein?
"Az említett illetőket és munkásságukat nem ismerem."
Akkor valóban nem is érdemes tovább húzni a dolgot. :D :D :D
#61 - most a saját hülyeségeden röhögsz? Az általad említett illetők tán részesültek valamilyen nemzetközi tudományos elismerésben, hogy külföldiként ismernem kéne őket?
Még Magyarországi viszonylatban is több száz főiskolai tanár van az ilyen megélhetési-kategóriás elektrotechnikai témákra!
#61 nem, a te hülyeségeden röhögök.
Külföldiként, mi? :D
Főiskolai tanár, mi? :D
Megélhetési kategóriás, téma, mi? :D Te kitől tanultál?
Nézd, 57-es, 63-as stb. Én nem értek a dologhoz, nem tudom, kinek van igaza, de ettől függetlenül ezt a vitát te vesztetted el, méghozzá nem kicsit.
Ha értesz hozzá, akkor valami olyasmi a minimum, hogy azt írod, hogy "értem az 56-os hozzászólásban felhozott érveidet, de nem állják meg a helyüket mégpedig ezért még ezért" - és itt végigveszed, hogy valójában hol és mit nézett be a vitapartnered, méghozzá szakmai érvekkel.
Az, hogy micsodaaa, te megkérdőjelezed Gipsz Jakab meg Jani János állításait? Sőt, még nem is ismered őket? Az nem hogy kevés, de semmi. Ugyanis még azt sem tudjuk, hogy az említett emberek valóban azt írták és tanították-e, amit te a szájukba adsz. Semmiféle hivatkozás nincs semmiféle munkájukra, amiben ennek utána lehet nézni, semmi. Ez így még addig sem jut el, hogy tekintélyre hivatkozás érvelési hiba legyen, ez még annál is kevesebb, ez pont nulla, semmi.
Az meg, hogy az az érved, hogy "te buta vagy bibibí" az óvoda. Hány éves vagy, 5? Mert ez az a szint.
Szedd össze magad és mutasd meg, hogy értesz hozzá, mutasd meg, miért nem jók a másik érvei. Engem érdekelne. Vagy ne tedd, de akkor ezzel, amit itt bemutatsz, nyugodtan menj vissza az oviba. Ide nem kell.
Nézd 64-es, satöbbi.
Ha elolvastad volna, az írásjeleket és szavakat értelmezve, akkor felismerted volna, hogy én legalább idéztem.
Ő viszont se nem érvelt, se nem tájékoztatott, hogy ő kitől tanult, se nem idézett. Így aztán én még mindig jobb vagyok pár ponttal.
Mintha akkor még te csak kiscsoportos lennél, ha én középsős, nem?
@65:
Igen, láttam, hogy idézőjeleket tettél. De ha szeretnél hivatkozni egy írásra, akkor a mű címét, szerzőjét, a kiadó nevét, a kiadás dátumát és az oldalszámot kellene odaírnod, nem pedig két darab idézőjelet, majd utána azt állítani, hogy ez márpedig X és Y uraktól van. Egyrészt. Másrészt ha ezt sikerült is volna megtenned, még mindig csak azt a szintet ugortad volna meg, hogy a tekintélyre hivatkozás érvelési hibába esel. Ami ugye, ahogy a neve is mutatja, egy érvelési hiba.
Ha értesz hozzá és célod az, hogy helyes ismereteket adj át és a téveseket kijavítsd, akkor az egyetlen járható út, amit fentebb is írtam, idézem magam:
hogy azt írod, hogy "értem az 56-os hozzászólásban felhozott érveidet, de nem állják meg a helyüket mégpedig ezért még ezért" - és itt végigveszed, hogy valójában hol és mit nézett be a vitapartnered, méghozzá szakmai érvekkel.
Ezt továbbra sem látom tőled és úgy tűnik, vagy nem tudod megugrani, vagy nem akarod, de gyakorlati szempontból, a vitát olvasók szemszögéből a kettő ugyanaz.
@67: Lehet, hogy valóban értettek hozzá, nem tudjuk. Mint ahogy nem tudjuk azt sem, hogy tényleg az ő tollukból származnak-e az idézőjelbe tett mondataid és azt sem, hogy a vitapartnered által megfogalmazott ellenvetések miért hamisak. Ha te érted mi van odaírva az állítólagos idézetedbe, és a vitapartnered ellenvetése miért nem állja meg a helyét, oszd meg velünk. Ha nem, akkor szerintem engedd el, mert ez tényleg a nagy nulla így.
Egyébként azt mondani, hogy "ez azért van így, mert akik tényleg értettek hozzá, azt mondták", az konkrétan a tekintélyre hivatkozás. És persze, értem, hogy alapvetően egy tekintély szavának jobban lehet hinni, mint egy random GYK fórumozóénak, de ha nem tudsz rámutatni, miért, akkor te sem tudod, miért, és valójában nem tudod, mit beszélsz, mit idézel, ha egyáltalán tényleg idéztél, és nem tudod, az miért van úgy. Plusz a bármekkora szaktekintélyek által írt tankönyvek, szakkönyvek, akármilyen anyagok által tartalmazott hibák száma nullától eltérő. Mert emberek vagyunk. De amíg azt sem tudjuk, tényleg idéztél-e, ez nem is számít.
#69 (13:35) - én vagyok az a szerinted "nagyon buta", tehát izgatottan várom a levezetéseket!
Kezdjük a legkönnyebbel - tehát hol a hiba ebben a kijelentésemben:
"A hármas pont igaz, de ha csak a legegyszerűbb szerkezetű indukciós motorokat nézzük. Elméletileg ez nem igazán meghatározó előny, hisz bármely egy fázison használható univerzális motor erre kapásból rácáfol!"
De az egyes pontra is várom a levezetésedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!