Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Nikola Tesla hatalmasabb elme...

Nikola Tesla hatalmasabb elme volt mint Einstein?

Figyelt kérdés

jún. 3. 23:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:
51%

Szándékos Bendegúz - csakhogy ne éld le tévedésben az életedet:

A két fázisú rendszer ugyanannyi vezetékkel megépíthető, és ugyanúgy minden időpillanatban teljesen egyenletes energiaátvitelt biztosít. Két fázissal teljesen egyenletes járású motorok készíthetőek - ráadásul némileg kisebb szerkezeti bonyolultsággal!

júl. 7. 12:37
 42/79 anonim ***** válasza:
74%

P.S.

Szándékos Bendegúz véleményének tudományos igényű méltatása:

"A két fázisú motor járása nem elég egyenletes."

😆😂🤣

Elvileg egyfázisú motorokat is lehet teljesen egyenletes járásúra készíteni, ha célszerűen olyan energiaakkumuláló struktúrákat alakítunk ki bennük, melyek egy félcikluson belül kompenzálják az egyenetlen hálózati energiaáramlást. (Ez a kondenzátoros segédfázisú gépeknél bizonyos szinten meg is valósul.)

A harmonikus feszültségű hálózatban a pillanatnyi teljesítményátvitel a sin(x^2) függvénnyel arányos - ez bizony egyenetlen energiaátvitelt jelent - viszont könnyen belátható, hogy a Pí/2 radiánnyi (90 fokos) fázisviszonyú kétfázisú rendszer pillanatnyi energiaátvitelére érvényes a középsulis matekórán említett kört leíró egyenlet:

😲

sin(x^2)+cos(x^2)=1

Mit is jelent az az x-től független egyes az egyenlőség jobb oldalán? Na, ugye?!

😎

júl. 7. 12:58
 43/79 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
17%

Na ez egy érdekes megközelités.

Küldenél néhány anyagot ezzel kapcsolatban?

júl. 7. 13:05
 44/79 anonim ***** válasza:

☺️ Elírtam a témát ebben a kánikulában - tehát helyesen:

sin(x^2)+cos(y^2)=1

Tehát az a jobboldali "1" nem az "x-től", hanem a pillanatnyi x és y értékektől független, ahol x és y egyenes arányban áll a két fázisvezeték pillanatnyi feszültségértékével.

😄

júl. 7. 13:05
 45/79 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
0%
Igazából a 42-s nek szólt a kérdésem.
júl. 7. 13:08
 46/79 anonim ***** válasza:
Szándékos Bendegúz - nyisd ki a középiskolás fizika és matematika tankönyveidet. Megjegyzem még, hogy nincs hivatalos elektromérnöki végzettségem. Villanyszerelői papírjaim sincsenek, ezért ebben az országban egy beégett falikapcsolót se cserélhetek ki legálisan!
júl. 7. 13:09
 47/79 anonim ***** válasza:
Szándékos Bendegúz - a 42-es (tehát én) válaszolt és javította ki az elírt egyenletet is - mielőtt mindenki más, agyat is használó személy alapból hülyének néz engem ezért a szarvashibáért!
júl. 7. 13:14
 48/79 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
17%

Nem is tudom kinek válaszoljak.

A 44-s által felirt számitásokat nem is értem.

Én a bárki által megfigyelhető, adatokból indulok ki.

Egy erős versenyhelyzetben győzött a 3 fázisú rendszer.

Semmelyik versenytárs nem kezdett el 2 fázisú, vagy 4 fázisú rendszereket épiteni.

Az egyenáramú rendszer is elbukott.

A három fázisú motorok nagyon egyenletes járásúak.

Az egyfázisú, segédfázissal múködő motorok sokkal drágábban állithatók elő, mint az ugyanolyan teljesitményű 3 fázisuak, mert sokkal több anyagot kell beléjük épiteni.

A két fázisúakat pedig nem is tudom értelmezni.

Mire volnának ezek jók?

júl. 7. 13:34
 49/79 anonim ***** válasza:

Tehát harmadszorra megpróbálom nem elbarmolni:

sin^2("fí")+cos^2("fí") = 1

ahol:

"fí" = pillanatnyi fázishelyzet a cikluson belül

sin("fí") = X = pillanatnyi feszültség az első fázisvezetéken "fí" fázishelyzetben

cos("fí") = Y = pillanatnyi feszültség a második fázisvezetéken "fí" fázishelyzetben

tehát a másodikban már nem kellenek a szögfüggvények:

X^2 + Y^2 = 1

Tehát az első egyenlet már majdnem rendben volt!

(Már biztosan imakommandóban küldik a negatív energiákat a szcientológusok, hogy ennyire indiszponált vagyok. 😀)

júl. 7. 13:46
 50/79 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
50%

Köszönöm, hogy ennyit fáradttál az okitásommal.

Mint, ahogy már emlitettem a számitásaidat nem értem.

De az érdekelne, hogy mit gondolsz a földön elterjedt háromfázisú rendszerekről?

júl. 7. 13:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!