Nikola Tesla hatalmasabb elme volt mint Einstein?
Szándékos Bendegúz - csakhogy ne éld le tévedésben az életedet:
A két fázisú rendszer ugyanannyi vezetékkel megépíthető, és ugyanúgy minden időpillanatban teljesen egyenletes energiaátvitelt biztosít. Két fázissal teljesen egyenletes járású motorok készíthetőek - ráadásul némileg kisebb szerkezeti bonyolultsággal!
P.S.
Szándékos Bendegúz véleményének tudományos igényű méltatása:
"A két fázisú motor járása nem elég egyenletes."
😆😂🤣
Elvileg egyfázisú motorokat is lehet teljesen egyenletes járásúra készíteni, ha célszerűen olyan energiaakkumuláló struktúrákat alakítunk ki bennük, melyek egy félcikluson belül kompenzálják az egyenetlen hálózati energiaáramlást. (Ez a kondenzátoros segédfázisú gépeknél bizonyos szinten meg is valósul.)
A harmonikus feszültségű hálózatban a pillanatnyi teljesítményátvitel a sin(x^2) függvénnyel arányos - ez bizony egyenetlen energiaátvitelt jelent - viszont könnyen belátható, hogy a Pí/2 radiánnyi (90 fokos) fázisviszonyú kétfázisú rendszer pillanatnyi energiaátvitelére érvényes a középsulis matekórán említett kört leíró egyenlet:
😲
sin(x^2)+cos(x^2)=1
Mit is jelent az az x-től független egyes az egyenlőség jobb oldalán? Na, ugye?!
😎
Na ez egy érdekes megközelités.
Küldenél néhány anyagot ezzel kapcsolatban?
☺️ Elírtam a témát ebben a kánikulában - tehát helyesen:
sin(x^2)+cos(y^2)=1
Tehát az a jobboldali "1" nem az "x-től", hanem a pillanatnyi x és y értékektől független, ahol x és y egyenes arányban áll a két fázisvezeték pillanatnyi feszültségértékével.
😄
Nem is tudom kinek válaszoljak.
A 44-s által felirt számitásokat nem is értem.
Én a bárki által megfigyelhető, adatokból indulok ki.
Egy erős versenyhelyzetben győzött a 3 fázisú rendszer.
Semmelyik versenytárs nem kezdett el 2 fázisú, vagy 4 fázisú rendszereket épiteni.
Az egyenáramú rendszer is elbukott.
A három fázisú motorok nagyon egyenletes járásúak.
Az egyfázisú, segédfázissal múködő motorok sokkal drágábban állithatók elő, mint az ugyanolyan teljesitményű 3 fázisuak, mert sokkal több anyagot kell beléjük épiteni.
A két fázisúakat pedig nem is tudom értelmezni.
Mire volnának ezek jók?
Tehát harmadszorra megpróbálom nem elbarmolni:
sin^2("fí")+cos^2("fí") = 1
ahol:
"fí" = pillanatnyi fázishelyzet a cikluson belül
sin("fí") = X = pillanatnyi feszültség az első fázisvezetéken "fí" fázishelyzetben
cos("fí") = Y = pillanatnyi feszültség a második fázisvezetéken "fí" fázishelyzetben
tehát a másodikban már nem kellenek a szögfüggvények:
X^2 + Y^2 = 1
Tehát az első egyenlet már majdnem rendben volt!
(Már biztosan imakommandóban küldik a negatív energiákat a szcientológusok, hogy ennyire indiszponált vagyok. 😀)
Köszönöm, hogy ennyit fáradttál az okitásommal.
Mint, ahogy már emlitettem a számitásaidat nem értem.
De az érdekelne, hogy mit gondolsz a földön elterjedt háromfázisú rendszerekről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!