Igaz hogy az atomfizika szerint a dolgok csak megfigyelésükkor léteznek tárgyakként különben ha nincs megfigyelő nem léteznek tárgyakként?
"amikor megint nem figyelem megint nincs"
Nem, ez nem igaz, méghozzá tudod, miért?
Mert ha ezekben az időkben nem lenne, akkor fel kéne újból építeni, mikor ismét megfigyeled.
Márpedig, ha nem létezik, hogyan és mitől épüljön fel?
Szóval léteznie kell ilyenkor is.
#53 Ez érdekes.
Az lenne a kérdésem hogy.. mert írod hogy:
"..akkor egy negyed másodpercig még láttam hogy nincs ott a szoba."
és
"..úgy tettem mintha nem láttam volna semmit."
Úgy tettél, de mi pontosan az amit láttál? Csak a látásra vonatkozó észlelésed tűnt el vagy minden érzékszervedé?
Amikor nem láttad hogy ott a szoba, akkor mit láttál helyette?
(Merthogy a "látásod" megvolt, csak így tudhatod hogy nem láttad a szobát, tehát valós átélés volt)
Mit tartalmazott a látás? Figyelés nem igazán volt ezek szerint, mert nem volt mire figyelni gondolom, de ennek látásához, látás kell, de milyen az amikor a látás önmaga van jelen?
Merthogy te egy pillanatra a tiszta látásként voltál jelen, vagyis a szuperpozíció állapotába volt betekintésed, ilyet pedig 1920 óta nem láttam dokumentálva, bár csak pár napja kutakodom. Bár az is meglehet hogy ez állandóan történik csak nem vagyunk rá tudatosak, valamiért öntudatlan kizárásban van, ki tudja.
Egyébként a megfigyelés és a hullám formafeltétele között nem telik el idő, még 10^-27 másodperc sem, egyszerre jelennek meg, és nincs mérhető kölcsönhatás köztük. Mintha szétválaszthatatlanok lennének.
Itt van egy nagyon jó videó, ahogy egy fizikus beszél erről, hogy miért nem igaz. És ebben látszik mennyire fájdalmas nekünk azt látni, hogy ilyenben hisznek az emberek.
Es egy cikk, ami szerintem szinten jol leirja, hogy a tudatnak semmi koze a hullamfuggveny osszeomlashoz.
Szóval ha itt nem tudom neked bizonyitani, hogy fizikus vagyok es ertek ezekhez, akkor legalabb azoknak higgy akirol tenyleg meg tudsz gyozodni hogy fizikus. Es a videoban nagyon jol elmondja hogy miert konnyu becsapni az embereket ilyennel.
#55 Elhiszem hogy fizikus vagy, de az nem garancia arra hogy érted a kvantumfizikát, erről meg vagyok győződve.
A tudatnak nem történéshez van köze, ezt nem állítja senki, nem az a lényeg itt hogy mi fog megjelenni, hanem egyáltalán valami megjelenik. Ha tudod hogy megjelenik akkor a tudatodnak igen sok köze van hozzá. Ami pedig nincs a tudatodba az megjelenve sincs, ezt mutatja a kvantumfizika, és ugyanez az észlelési valós tapasztalatunk is. Pedig az élettel nehéz szembe menni. De te az életben nem bízol már, a tudományban bízol, de a tudomány visszavezet az élethez. Már csak be kell ismerni. Miért zavarna az téged ha tudatosítod a valóságot? Azzal nem vesztesz semmit.
A linkjeidből vedd ki a lényeget, és írd ide magyarul, mert gondolom te értetted amit meghallgattál angolul és elolvastál angolul, és megtudod fogalmazni a lényeget pár mondatban magyarul. Maradjunk itt magyarázó stílusban, úgy jobb mindenkinek mert még a fizikusok közül sem tud mindenki angolul.
Tessék akkor én is felrakom barátom, kollegám Lukács Béla fizikus. Nem hiszem, hogy ne lenne elég hiteles. Egy idei beszélgetés vele. Újszerű, ma is hitelesen magyarázza a kvantumfizika szerint értelmezett Schrödinger macskáját. Ebben ugyanazt mondja amit Én mondtam : amíg az emberi tudat nem néz rá, addig nincs mérés és mindkét állapotban jelen van 50% elő és 50% halott a valószínűségi függvény. Amíg rá nem nézünk és nem nyitjuk ki a dobozt addig egyszerre minden állapotban van 17 percnél vázólja a jelenlegi fizika ássál pontját.
A "mérőmászer az nem mér". "A mérést a tudat végzi el. ". "ez elég kínos, hogy a fizikusnak atudatról kell beszélnie". Kb ezért nem közismert a valós értelmezés, mert a materializmus kilép a spirituális világ felé
https://www.youtube.com/watch?v=eDIJTWbMRSY
Minden mindennel összefügg. Ezt igazolta a Nobel-díjas Aspect kísérlet [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!