Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Év végére kiderülhet, hogy...

Év végére kiderülhet, hogy létezik-e a koronavírus? (hitelt érdemlően)

Figyelt kérdés

Nem mondhatjuk, hogy a márciusi első hullám nagy nyomokat hagyott volna bennünk. Szerencsére meg sem éreztük olyan kevés fertőzött és még kevesebb elhalálozott volt. Így nem is csoda, hogy a konteo olvasók kételkednek a vírus létében. Azt mondják, hogy egy mesterségesen bemagyarázott szokásos influenzavírusról van szó

Most azonban visszajönni látszik egy újabb hullám révén, így szerencsére következetes azaz kézzel fogható bizonyítékot nyerhetünk létéről vagy nem léte igazolódhat be. Ki tudja !?

Az hogy nagyon fáj a fejed és izmod egyszerre hosszú napokig tompa érzés társul a tüneteggyütest megkoronázandó enyhe légzési nehézség. Néhol lélegeztető gép igénybevétele nem mondhatjuk, hogy nehéz eldönteni ezek után, hogy létezik-e a vírus maga. Naponta dőlnek meg a fertőzöttek rekordszámai, így év végére mindenki megláthatja, maga eldöntheti, hogy létezik vagy sem a koronavírus.

Ez hiteles teszt arra vonatkozva, hogy létezik-e a vírus vagy van még ebben is olyan dolog, ami miatt nem egyértelmű a kérdés?

2020. szept. 7. 17:30
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
85%
Ha elkapod, az majd hitelt érdemlő lesz?
2020. szept. 7. 17:44
 2/61 sadam87 ***** válasza:
82%
Lehet, hogy fura, de én nem örülök, hogy rekordokat döntünk a napi esetszámban. Függetlenül attól, hogy mennyien hiszik el, hogy van vírus.
2020. szept. 7. 18:00
 3/61 anonim ***** válasza:
85%
Ertelmes embernek eddig is vilagos volt a koronavirus letezese. A konteohivo elmerogyiknak meg semmilyen bizonyitek sem lesz hitelt erdemlo, mert ok hinni akarnak, nem a tenyeket megismerni.
2020. szept. 7. 18:01
 4/61 anonim ***** válasza:
32%
Az zavar majd be a képbe,hogy már ősszel ugye elkezdődik a különféle légúti megbetegedések ideje, és ezek tünetei nem igazán elkülöníthetőek egy enyhe lefolyású kovid fertőzés tüneteitől.Ezt majd még tetézi azután az influenzaszezon. Az meg a hab a tortán, hogy az eddigi influenzaszerű tüneteket okozó vírusok egy része eddig is valamilyen koronavírus volt,csak eddig ez a világon senkit nem érdekelt. Káosz lesz itt, nem pedig tisztánlátás szerintem.Ahhoz várni kell néhány évet, hogy higgadtan, reálisan tudjuk értékelni ezt a helyzetet.
2020. szept. 7. 18:45
 5/61 anonim ***** válasza:
88%

A vírus léte már tavalyév végén is hitelt érdemlően ismert volt. Sok mindent nem tudtunk róla, sok mindent ez év végén sem fogunk tudni róla, de sokkal többet, mint egy éve.

A léte nem attól függ, hogy sok vagy kevés ember feje fáj és egyéb tünetei vannak. A létét sőt szerkezetét egyszerűen megfigyelik elektronmikroszkóppal.

Az egy teljesen más dolog, hogy egy csomó ember mit hisz vagy nem hisz.

2020. szept. 8. 00:10
 6/61 Wadmalac ***** válasza:
64%

Próbálj meggyőzni egy laposföldest a gömbölyű földről.

Még ha felviszed orbitális pályára, is azt fogja mondani, átvered.

A konteókba hülyültek számára a bizonyíték érthetetlen ,nem létező kifejezés.

Kár erőlködni.

2020. szept. 8. 08:15
 7/61 anonim ***** válasza:
75%

Nyilvánvalóan létezik, ki tudják mutatni, erre való eszközökkel látják is, stb.

Engem az érdekel, hogy mikor jön rá a világ, hogy ha egy, az emberek 80%-ánál tünetmentes és csupán 3% halálozású vírus miatt bedöntik a világgazdaságot, akkor sokkal több áldozata lesz az intézkedéseknek, mint a vírusnak magának.

Lehet, hogy egy 15 év tapasztalattal rendelkező senior szakember nem érzi a válság hatásait, de körülbelül mindenki más igen, már most. Ennek is áldozatai lesznek...

Hol lehet aláírni, hogy én vállalom a kockázatokat, sőt, lemondok az esetleges kórházi kezelésről, csak hadd menjek már mindenfelé és legyen munkahelyem és tartsam életben a gazdaságot? Bár a távoktatást szeretem, a home office-t is szerettem tavasszal, július óta nekünk nincs, heti 1 nap sem.

2020. szept. 8. 09:26
 8/61 Wadmalac ***** válasza:
76%

"csupán 3% halálozású vírus"

3% nagyon magas arány.

Csak gondold el, felülnél a repülőre, ha tudnád, hogy 3% eséllyel belehalsz?

"Lehet, hogy egy 15 év tapasztalattal rendelkező senior szakember nem érzi a válság hatásait, de körülbelül mindenki más igen, már most."

Mindenki érzi, a szakemberek is.

"Ennek is áldozatai lesznek..."

A munkavállalók 3%-a belehal a válságba?

Ez egy etikai kérdés. A fő veszélyeztetettek, a krónikus beteg öregek haljanak csak bele, mert ők már úgysem termelnek? Megjegyzem, természetesen köztük SOKKAL magasabb a halálozási arány, mint a teljes népességben.

"Hol lehet aláírni, hogy én vállalom a kockázatokat, sőt, lemondok az esetleges kórházi kezelésről"

Ki a xart érdekli, ha a kérdés nem az, hogy te feldobod-e a talpad, hanem az, hogy a TE fertőzésed hány további ember halálát fogja okozni?

Ők is aláírják, hogy vállalják a TE lépésed kockázatait?

2020. szept. 8. 10:47
 9/61 anonim ***** válasza:
43%

"3% nagyon magas arány.

Csak gondold el, felülnél a repülőre, ha tudnád, hogy 3% eséllyel belehalsz?"

Szerintem meg nagyon alacsony. Ráadásul ez az ISMERT esetek 3%-a. A vírust pedig nem is fogja elkapni mind a 8 milliárd ember.

Tudod, minek magas a halálozása? A pestisnek.

"Mindenki érzi, a szakemberek is."

És jobban is szenvedünk, mint esetlegesen a vírustól. Az életünk pedig tönkre is mehet teljesen...

Én például most azért netezek, mert konkrétan nincs munkám. Persze el se nagyon tudom számolni, mert ugye a "szürkegazdaság" része vagyok. Folyamatosan keresek munkát a szakmámban, de lényegében nincs is olyan álláshirdetés, ahova tényleg beadhatnám. Rengeteget tanultam, egyelőre úgy néz ki, feleslegesen.

És akkor elvileg még a szerencsések közé tartozom. Elvileg... Spórolt pénzem pár hónapon belül mondjuk már nem lesz.

"A munkavállalók 3%-a belehal a válságba?"

Több ember fog belehalni a válságba (fagyhalál, éhhalál, stressz, öngyilkosság, családon belüli erőszak (még több a még feszültebb légkör miatt)), mint a COVID-ba.

Ezt is alá merném írni és rá mernék tenni 100 ezer forintot.

"Ez egy etikai kérdés. A fő veszélyeztetettek, a krónikus beteg öregek haljanak csak bele, mert ők már úgysem termelnek? Megjegyzem, természetesen köztük SOKKAL magasabb a halálozási arány, mint a teljes népességben."

Aki veszélyzetetett, azt óvni kell a náthától is, az influenzától is, a calici-tól is, a hörhguruttól is, sőt, ha a csontjai se a legjobbak, az utcára meneteltől is.

"Ki a xart érdekli, ha a kérdés nem az, hogy te feldobod-e a talpad, hanem az, hogy a TE fertőzésed hány további ember halálát fogja okozni?"

Valószínűleg 0, főleg, ha a veszélyeztettekre figyelnénk. Meg mert hordom a maszkot.

Viszont ha vezetek, akkor is elüthetek valakit. Ó, jaj...

"Ők is aláírják, hogy vállalják a TE lépésed kockázatait?"

Szerintem nagyon sokan aláírnák, csak ne tegyék tönkre az életüket, ne kelljen a hideg lakásban szárazkenyéren élni, de kevésbé durva esetben karrier se törjön derékba.

Még mindig azt mondom, hogy valószínűleg te valamelyik terület senior szakembere vagy a hátad mögött évtizedek tapasztalatával és fogalmad sincs, mást hogy érint a hiszti miatt kialakult válság.

2020. szept. 8. 11:17
 10/61 Wadmalac ***** válasza:
62%

"Még mindig azt mondom, hogy valószínűleg te valamelyik terület senior szakembere vagy a hátad mögött évtizedek tapasztalatával és fogalmad sincs, mást hogy érint a hiszti miatt kialakult válság."

Nem. Én egy mérnöki munkában lévő műszaki ember vagyok, akinek két 73 éves szülője van a kockázati kategóriában és a hasonló vélemények köztudatba szivárogtatása a teljes védekezés eredményességét rontja, ezzel az ő életüket veszélyezteti.

Hidd el, hogy sokkal jobban lexarom a te kesergésedet, mint az ő életbiztonságukat.

"ne tegyék tönkre az életüket, ne kelljen a hideg lakásban szárazkenyéren élni"

Na melyikünk is dramatizálja túl a helyzetet?

2020. szept. 8. 12:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!