Miért nincs kutatás azzal kapcsolatban, hogy az 5G káros-e?
"65 százalékos, nem reagáltál semmit arra, hogy mondtam egy új szempontot, ami számít az elektromágneses hullámok anyaggal való találkozásánál."
Az egész beszélgetés erről az elektromágneses kölcsönhatásról szól: a foton találkozása más részecsékkel. Hol az új szempont?
Ahhoz, hogy elkezdjünk valamit vizsgálni, ahhoz vagy gyakorlati tapasztalatunknak kell lennie, amit körbe akarunk járni, vagy pedig lennie kell egy létező elméleti modellnek, ami megjósolja, hogy az a jelenségnek veszélyesnek kell lennie.
Legalább az egyik kell. Ha egyik sincs, akkor ez még mindig a repülő spagettiszörny, a Merkúr körül keringő teáscsésze és a tükör előtt megjelenő vezérigazgató esete.
A gyakorlati másfél éves délkoreai tapasztalat az, hogy nem veszélyes. Tehát mindenképpen valamilyen speckó modelled van, ami kimondja, hogy a 30-60GHz tartomány potenciálisan megöl minket.
Várjuk szeretettel ezt a modellt.
"Az egész beszélgetés erről az elektromágneses kölcsönhatásról szól: a foton találkozása más részecsékkel. Hol az új szempont?"
Leírtam. Hullám részecske kölcsönhatásakor jobban átveszi a részecske az energiát, ha rezonanciában van a hullámmal.
Jó, de akkor ne reagál rá, mert nem a te válaszod érdekel.
"jobban átveszi a részecske az energiát", hát nem tudom, hogy a "jobban átveszi" azt pontosan hogyan kell értelmezni, nem túl jól van ez megfogalmazva, de tulajdonképpen azt állítod, mint amit leírtunk korábban: melegít. Csak szerinted jobban melegít, mert szerinted "bizonyos részecskék" könnyebben elnyelik a mikrohullámú sugárzásokat.
Igazából nem is baj, hogy nem kaptunk választ arra, hogy melyek ezek a részecskék és miért pont kizárólag a 30-60GHz tartomány az érintett. Azért nem baj, mert a fényelnyelődés mérhető, és halandzsa nélkül is megmutatható, hogy valóban létezik-e ez a jelenség. Én nem tudok erről a jelenségről.
Persze itt most kaptunk egy linket, ami a plazma halmazállapotban mozgó szabad elektronokról és a doppler-effektusról szól, de első ránézésre ez a cikk nem kapcsolódik a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!